Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Δημόσιο: Αρχή του τέλους για χιλιάδες «εφέδρους»

Τέρμα τα ψέματα για τους εν δυνάμει «εφέδρους» το Δημοσίου καθώς από τη σήμερα ξεκινάει η εφαρμογή του καθεστώτος προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, της πρώτης δηλαδή, φάσης της εργασιακής εφεδρείας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο καθεστώς αυτό θα ενταχθούν περίπου16.000 μόνιμοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν θέλουν μέχρι και 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν, ενώ ακόμη περίπου 4.000 αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν άμεσα, καθώς έχουν συμπληρώσει τα χρόνια προϋπηρεσίας και το ηλικιακό όριο.

Το δεύτερο κύμα της εφεδρείας αναμένεται στα τέλη του 2011-αρχές 2012 και θα αφορά σε περίπου 12.000 εργαζόμενους στο στενό ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με συμβάσεις ιδιωτικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι επίσης χρειάζονται μέχρι και 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν.
Οι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού που λάμβαναν με το παλαιό μισθολόγιο και με την ολοκλήρωση του χρονικού διαστήματος που θα βρίσκονται σε εφεδρεία θα συνταξιοδοτηθούν λαμβάνοντας πλήρη σύνταξη, όπως προβλέπει ο νόμος 4024/2011 (πολυνομοσχέδιο υπουργείο Οικονομικών).


Αγώνας δρόμου για 40 Οργανισμούς                                                                        Στο μεταξύ, αγώνα δρόμου δίνουν υπουργεία και οι διοικήσεις περίπου 40 οργανισμών που καταργούνται ή συγχωνεύονται προκειμένου έως την Τετάρτη να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες μεταφοράς του προσωπικού. Στους συγκεκριμένους οργανισμούς περιλαμβάνονται ο ΟΔΔΥ, οΟΣΚ, η Θέμις Κατασκευαστική, το ΙΓΜΕ, ο ΕΟΜΜΕΧ και άλλοι φορείς που απασχολούν περίπου 3.500 εργαζομένους. Εξαιρείται από το χρονοδιάγραμμα η ΕΡΤ, που τελεί υπό ανασυγκρότηση.
Τι θα γίνει εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μεταφοράς προσωπικού στους παραπάνω Οργανισμούς; Λουκέτο, με το σύνολο των εργαζομένων να τίθεται άμεσα σε εφεδρεία.
Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.