Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

"ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ", τ` όνομα του "ομίλου Φλωρίδη"

"Κοινωνικός Σύνδεσμος" είναι το όνομα της πολιτικής πρωτοβουλίας προσωπικοτήτων, της οποίας η ίδρυση εξαγγέλθηκε σήμερα, και στην οποία συμμετέχει ο πρώην βουλευτής του νομού μας, Γιώργος Φλωρίδης. Πρόκειται για την μετεξέλιξη του Ομίλου Προβληματισμού, που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες, διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις πολιτικού προβληματισμού σ` όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τους ομιλητές, μεταξύ των οποίων κι ο κ. Φλωρίδης, καθώς κι ο γνωστός συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, στην σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του "Κοινωνικού Συνδέσμου", στόχος της κίνησης είναι να απαντηθεί το δίλημμα "προχωράμε τη χώρα μπροστά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του χθες;"


Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Κίνησης, στην οποία συμμετέχουν επίσης κι οι οικονομολόγοι, Γιάννης Στουρνάρας και Αρίστος Δοξιάδης, αλλά και καθηγητές Πανεπιστημίου, στόχος είναι "να συμβάλει στον διάλογο και τη δράση για το δημιουργικό ξεπέρασμα της κρίσης και την προκοπή της χώρας".

Tην πρόσκληση για τη νέα κίνηση, εκτός του κ. Φλωρίδη, υπογράφουν οι:
Θανάσης Βακάλης, αγρότης
Ξενοφών Γιαταγάνας, δικηγόρος
Απόστολος Δοξιάδης, συγγραφέας
Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος
Γιάννης Ζηρίνης, στέλεχος επιχειρήσεων
Κατερίνα Καρύδη, εκδότης
Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής πανεπιστημίου
Γιώργος Μομφερράτος, στέλεχος επιχειρήσεων
Μαργαρίτα Μυτιληναίου, παραγωγός ραδιοφώνου
Γιάννης Στουρνάρας, οικονομολόγος
Νίκη Συροπούλου, διευθύντρια του ΤEDx Academy
Ανδρέας Πανταζόπουλος, καθηγητής πανεπιστημίου
Πανουργιάς Πανουργιάς, αγρότης
Αλέξιος Παπασταύρου, δικηγόρος
Δημήτρης Ρηγόπουλος, δημοσιογράφος
Στέλιος Φενέκος, υποναύαρχος ε.α.


1 σχόλιο:

  1. Το δίλημμα λοιπόν στο οποίο καλείται να απαντήσει ο νεοσυσταθής "Κοινωνικός Σύνδεσμος είναι: "Ευρωπα'ι'κή οικογένεια ή διατήρηση του χθές".
    Ας μου επιτραπεί να πω την γνώμη μου ως απλός πολίτης. Αισθάνθηκε ποτέ κανείς πραγματικά να ανήκει ισότιμα σ'αυτήν την οικογένεια; Αυτήν ακριβώς την οικογένεια δεν εξαπάτησε ο Σημίτης για να μπούμε στο ευρώ; Αφού λοιπόν μπήκαμε, με τις στρογγυλοποιήσεις και την αύξηση των τιμών γίναμε η πιό ακριβή χώρα της Ευρωζώνης με όλα τα συνεπακόλουθα. Εμείς λοιπόν, δηλαδή οι κυβερνήσεις, ως "σώφρονες" Βαλκανοευρωπαίοι, για να μην χαλάσουμε το χατήρι κανενός στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, δανειζόμασταν αλόγιστα και χωρίς κανείς στην Ευρώπη να ανησυχήσει γι'αυτό, ώστε να αποτρέψει τα χειρότερα και έτσι το κακό μας πρόλαβε. Τώρα που είναι αργά, η ευρωπα'ι'κή "οικογένεια" μας θεωρεί "μαύρο πρόβατο" και μας πιέζει να ξεχρεώσουμε εξαθλιώνοντας τους πολίτες. Αυτή είναι χοντρικά και κατ'ουσίαν η πραγματικότητα και δεν νομίζω οτι χρειάζεται να δημιουργηθεί κάποιος "όμιλος προβληματισμού"
    ή "κοινωνικός σύνδεσμος" για να μας απαντήσει στο δήθεν δίλημμα "Ευρωπα'ι'κή οικογένεια ή... το χάος". Δηλαδή, ή παραμένουμε ως "φτωχός συγγενής" ή επιστρέφουμε στην δραχμή κι'ο Θεός βοηθός. Εμπρός "γκρεμός και πίσω ρέμα" θά'λεγα εγώ και οποιαδήποτε άλλη περισπούδαστη ανάλυση είναι ή εκ του περισσού(νά΄χαμε να λέγαμε
    ώστε να "βγούμε στον αφρό") ή εκ του πονηρού(δές την περίπτωση προλείανσης εδάφους για την δημιουργία νέου κόμματος δια της τεθλασμένης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.