Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Φλωρίδης: Οι ευθύνες του συστήματος κι ο κακός πρωθυπουργός

Ένα σημείο της ομιλίας Φλωρίδη κατά τη χθεσινή παρουσίαση του Κοινωνικού Συνδέσμου, που σχολιάζεται ιδιαίτερα, ήταν ότι "το πολιτικό σύστημα πρέπει να αποδεχθεί μια βασική αλήθεια: ότι έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το πώς βρέθηκε η χώρα σ' αυτήν την κατάσταση. Διαφορετικά, θα μετακυλίει τις ευθύνες σε άλλους ή στις συντεχνίες θεωρώντας πως είναι το σύνολο της κοινωνίας και άρα φταίνε αυτές". Εκτιμάται ότι έτσι διαχώρισε τη θέση του από την "κίνηση των τριών" (Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης).
Το πιο ζουμερό, όμως, ήταν άλλο: Ότι ζήτησε να υπάρξει πλήρης θεσμική ανανέωση και εμβάθυνση της δημοκρατίας, με την παραδοχή ότι αυτός που κάθε φορά αναλαμβάνει ένα κόμμα εξουσίας το κατακτά ολόκληρο μη δεχόμενος θεσμικά την άλλη άποψη. "Όταν γίνεται κάποιος πρωθυπουργός αναλαμβάνει και κατακτά όλη τη χώρα σαν αντικείμενο κυριότητας. Αν είναι φωτισμένη προσωπικότητα, τότε έχει καλώς. Διαφορετικά, δεν υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα για να ανασχέσουν έναν κακό πρωθυπουργό"
, είπε ο κ. Φλωρίδης. Γιωργάκη, τ` ακούς;

1 σχόλιο:

  1. Άσε μας Φλωρίδη.
    Όλοι γνωρίζουμε το σχέδιο που είχες ετοιμάσει για να εκπαραθυρώσεις τον ΓΑΠ.
    Θα άνοιγες εσύ τον χορό των παραιτήσεων και των ανεξαρτητοποιήσεων και θα σε ακολουθούσαν κι άλλοι και θα ρίχνατε την κυβέρνηση εξυπηρετώντας συμφέροντα επιχειρηματικά και άλλα.
    Και επειδή αυτό λειτούργησε αφυπνηστικά ξυπνώντας μνήμες αποστασίας και 65 στους πασόκους, έμεινες εκτεθειμένος από τους άλλους που τελικά δεν παραιτήθηκαν.
    Και έτσι τώρα μάζεψες κάποιους αμπελοφιλόσοφους καθηγητάδες της πνευματικής ελίτ του κολωνακίου που ουδεμία επαφή έχουν με την πραγματικότητα και το παίζεις τώρα αναμορφωτής του πολιτικού συστήματος.
    Πάνε αλλού να τα πουλήσεις αυτά.
    Εσύ που μιλάς για σάπιο σύστημα, για μάζεψε πρώτα τον αργόμισθο δημόσιο υπάλληλο/δημοσιογράφο από τα καφενεία και μετά πες και για τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.