Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κιλτίδης: Ήμουν ΛΑΟΣ πριν τον ΛΑΟΣ!




Μια συνάντηση απ` τις γνωστές, με ειδήσεις, αποκαλύψεις, ατάκες που "πουλάνε" κ.α., είχε χθες (Κυριακή) βράδυ ο Κ. Κιλτίδης με δημοσιογράφους του Κιλκίς. Συνάντηση, στην οποία ειπώθηκαν πολλά για πολλούς, αλλά πάνω απ` όλα για τον ίδιο και για τις μεγάλες αποφάσεις που πήρε τον τελευταίο καιρό. (Δείτε ορισμένα στιγμιότυπα στο βίντεο).
 Η ατάκα που "έγραψε" περισσότερο ήταν, ασφαλώς, αυτή που αφορούσε την ιδεολογικο-πολιτική του συγκρότηση. "Ήμουν ΛΑΟΣ πριν τον ΛΑΟΣ", είπε κάποια στιγμή ο βουλευτής!..."Και δεν το `ξερε;" θα αναρωτηθούν πολλοί, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν την πολύχρονη ένταξη και παραμονή του στη ΝΔ. "Το `ξερε και το παραήξερε" είναι η κατ` εκτίμηση απάντηση, αφού ποτέ δεν έκρυψε τις "καθαρόαιμες δεξιές" του καταβολές. Απλά ήθελε να τηρήσει πολιτικές δεσμεύσεις με πρόσωπα, ψηφοφόρους κλπ, και περίμενε τον κατάλληλο χρόνο για να πάει στο "κόμμα της καρδιάς του".


Για όσους εξέφρασαν "πικρία, στεναχώρια αλλά και τη διαμαρτυρία τους" για την αποχώρηση κατ` αρχάς απ` τη ΝΔ και στη συνέχεια απ` τη ΔΗΣΥ της Ντόρας, ο Κ. Κιλτίδης είπε: "Ξέρουν πολλούς που εν μέσω της παντοδυναμίας τους να φεύγουν από ένα μεγάλο κόμμα για μικρότερο; Επί τρία χρόνια ήμουν υπό διαγραφή στη ΝΔ. Η νέα ηγεσία του κόμματος αλλάζει τη φυσιογνωμία του, κάτι που δεν έκανε κανείς άλλος αρχηγός προηγούμενα. Εντάχθηκα στο κόμμα της Ντόρας για να τιμήσω τις πολιτικές μου δεσμεύσεις μαζί της και για να συγκροτήσουμε τη μεγάλη σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη. Όταν όμως είδα ότι εντάσσει τη ΔΗΣΥ στο Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο Κόμμα κατάλαβα ότι τα ιδεολογικά μας όρια περιορίζονται και γι` αυτό ένιωσα ότι δεν έχω θέση σ` αυτόν τον σχηματισμό. Επέστρεψα, λοιπόν, στις πηγές και στις ρίζες μου. Με συγκινεί το εγχείρημα των ανοιχτών οριζόντων του Γ. Καρατζαφέρη", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κιλτίδης, υπογραμμίζοντας: "Εγώ ήμουν ΛΑΟΣ μέσα στη ΝΔ"!

Όμως ο βουλευτής του νομού μας έκανε αναφορές και στο απώτερο πολιτικό παρελθόν του αποκαλύπτοντας ότι είχε συστρατευθεί στο μεταπολιτευτικό "εγχείρημα Μαρκεζίνη", ενώ και στην περίοδο του κόμματος της Εθνικής Παράταξης του Κ. Στεφανόπουλου διετέλεσε κορυφαίο στέλεχος της Νεολαίας του!

Σε άλλα σημεία της συζήτησης, ο Κιλκισιώτης βουλευτής, που μετακομίζει πολιτικά στην Α Θεσσαλονίκης, είπε και τα εξής:

- Θα συνεχίζω να υπηρετώ το νομό μας στα πλαίσια της ευρύτερης περιφέρειας της Κ. Μακεδονίας.

- Στόχος του ΛΑΟΣ είναι η εκλογή δυο βουλευτών στη Θεσσαλονίκη, κάτι που στις προηγούμενες εκλογές χάθηκε για ελάχιστους ψήφους.

- Όσο δεν καθιερώνεται η απλή αναλογική για ν` αποτυπωθεί η πραγματική δύναμη των κομμάτων, η μόνη ρεαλιστική προοπτική συνεργασίας είναι αυτή μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

- Για τη σωτηρία της χώρας απαιτείται η συστράτευση τουλάχιστον των κομμάτων του αστικού χώρου απ` τον ΛΑΟΣ μέχρι το ΠΑΣΟΚ.

- Εάν στις επόμενες εκλογές κατέβουν στο Κιλκίς με τη ΝΔ οι Συμπιλίδης - Τσιτουρίδης, δεν θάχουν κανένα πρόβλημα να εκλεγούν.

Φυσικά ο Κ. Κιλτίδης αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση που δοκιμάζει σκληρά τη χώρα μας, εκφράζοντας την απόλυτη απαισιοδοξία του για τις δυνατότητες εξόδου απ` αυτήν. "Η καταστροφή μετά το 2013 είναι δεδομένη. Τα νούμερα δεν βγαίνουν με τίποτα. Το χρέος των 460 δις δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Πρέπει να το πουν στον κόσμο. Όταν με ρωτούν τί να κάνουν με τις καταθέσεις τους στις τράπεζες, απαντώ ότι εγώ ψάχνω κάτι ν` αγοράσω", είπε.

Για να προσθέσει και τα εξής: "Εγώ δεν συμβιβάστηκα ποτέ με την άποψη ότι και οι 300 φταίνε. Αναλογικά υπάρχουν, βεβαίως, ευθύνες απ ` τον πρωθυπουργό μέχρι την Αυτοδιοίκηση, όμως το πολιτικό μας σύστημα είναι πρωθυπουργοκεντρικό, γι` αυτό ευθύνονται κυρίως οι εκάστοτε πρωθυπουργοί και κατ` επέκταση οι κορυφαίοι υπουργοί. Η χώρα προδίδεται απ` τους αρχηγούς των δυο κομμάτων εξουσίας", κατέληξε με ...εκκωφαντικό τρόπο ο κ. Κιλτίδης.


Γ. Καραγιαννίδης


Ετικέτες Πολιτικά
1 σχόλια:
Ανώνυμος είπε...

Ο Κιλτίδης ανήκει πλέον στο ΛΑΟΣ, δηλαδή στο πιό ακροδεξιό κόμμα της βουλής και νοιώθει πολύ ωραία, που επιτέλους γι'αυτόν ήρθε η ώρα να ταυτιστεί πλήρως πολιτικά και ιδεολογικά.Και βεβαίως υπάρχει μέλλον για το ΛΑΟΣ, γιατί καθώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταρρέουν υπό το βάρος της ευθύνης για την χρεωκοπία της χώρας, και όπως η ιστορία μας έχει δείξει (δες τι έγινε στην μεσοπολεμική περίοδο με Γερμανία,Ιταλία,Ισπανία,Πορτογαλία,και πολλές φορές στην Ελλάδα, με την άνοδο του φασισμού),"ο λύκος" στην αναμπουμπούλα χαίρεται και όχι πάντα αδίκως.Τουλάχιστο υπάρχει κάποιος που χαίρεται τούτες τις μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.