Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συμπλήρωση 37 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, μετά και την καταστροφική έκρηξη στη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις διαχρονικές προσπάθειες των κυπριακών κυβερνήσεων για βιώσιμη λύση του κυπριακού στην κατεύθυνση της διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 37 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Στην ανακοίνωση, τονίζονται και τα εξής:  
  "Τριανταεπτά χρόνια μετά την τουρκική εισβολή που διευκόλυνε το ελληνικό χουντικό καθεστώς και η τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ, η Κύπρος παραμένει διχοτομημένη παρά τις περί του αντιθέτου αποφάσεις του ΟΗΕ, ενώ οι διακοινοτικές συνομιλίες παραμένουν χωρίς αποτέλεσμα. Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν, πριν την αναχώρησή του για τα κατεχόμενα, επιβεβαιώνουν την αδιάλλακτη στάση της Άγκυρας και απομακρύνουν το ενδεχόμενο της λύσης. Ο κ. Ερντογάν εμμένει στην άρνηση της Τουρκίας να ανοίξει αεροδρόμια και λιμάνια σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, όπως απορρέει από το πρωτόκολλο τελωνειακής ένωσης με την Ε.Ε. Δεν αναγνωρίζει το κυπριακό κράτος και την κυπριακή προεδρία της Ε.Ε το δεύτερο εξάμηνο του 2012 επιχειρώντας να εκβιάσει την Ευρώπη. Ονομάζει «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή του 1974. Δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα από το νησί και δεν πρόκειται να ανοίξει η περιοχή των Βαρωσίων ούτε να επιστραφούν οι περιοχές της Μόρφου και της Καρπασίας.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι τέτοιες δηλώσεις, κατάφορα αντίθετες με τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών, δυναμιτίζουν κάθε ενδεχόμενο προόδου στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος. 

1 σχόλιο:

  1. Όσο κι'αν βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο λαών σε εμπορικό και τουριστικό επίπεδο, το βαθύ κράτος της γείτονος θα συμπεριφέρεται εχθρικά απέναντί μας, λόγω των αβυσσαλέων ιστορικών και πολιτιστικών μας διαφορών.Για το Τουρκικό κράτος η διαστρεύλωση της ιστορίας, πρός όφελός της, αποτελεί αυτονόητη πράξη,είναι δόγμα,είναι εθνικιστική υποχρέωση της εκάστοτε εξουσίας,είναι ένας μεγαλο'ι'δεατισμός, που αψηφά κάθε Νόμο του Διεθνούς δικαίου.Σημειολογικά αναφέρω οτι κανένα κράτος στον κόσμο δεν έχει τόσες εθνικές σημαίες αναρτημένες οπουδήποτε, όσες έχει η Τουρκία.Τυχαίο;Στην κατεχόμενη Κύπρο έχουν κατασκευάσει πάνω σε βουνό την μεγαλύτερη σημαία, που υπάρχει στον κόσμο.Κι'αυτό τυχαίο;Σε κάθε εθνική μας επέτειο προβαίνουν σε προκλητικές πράξεις, που οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος δεν θα τις είχε διανοηθεί.Ας σταματήσουμε λοιπόν να απορούμε για την στάση της Τουρκίας διαχρονικά, κι'ας κατανοήσουμε οτι είμαστε μια χώρα, που για κακή της τύχη,έχει στην γειτονιά της την Τουρκία και πρέπει νά'χουμε το νού μας. Δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.