Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ίδρυση Κέντρου Προσφυγικού – Ποντιακού Ελληνισμού στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά .

Σε κοινό πλαίσιο συμφωνίας κατέληξαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, για τη δημιουργία Κέντρου Προσφυγικού – Ποντιακού Ελληνισμού στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Ύστερα από την παραχώρηση κατά χρήση για 30 χρόνια από τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας και νυν Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο των 365 στρεμμάτων στο Δήμο Παύλου Μελά, ακολούθησαν συζητήσεις μεταξύ του Δήμου και της Π.Ο.Ε., οι οποίες επιστεγάστηκαν κατά την διάρκεια του Δ.Σ της Ομοσπονδίας στις 25-6-2011, παρουσία του Διαμαντή Παπαδόπουλου. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην δημιουργία Κέντρου Προσφυγικού-Ποντιακού Ελληνισμού το οποίο θα έχει υπερτοπικό, Πανελλήνιο και Οικουμενικό χαρακτήρα. Σε αυτό θα στεγαστούν ποικίλες δραστηριότητες που αφορούν τον πολιτισμό, την παράδοση, την λαογραφία , την ιστορία και τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.
Στόχος του δήμου Παύλου Μελά είναι, μέσω μιας προγραμματικής συμφωνίας, με την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων που θα υποδείξει η Π.Ο.Ε. να ολοκληρωθεί το έργο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το έργο αυτό που θα περικλείεται από το Νέο Βοτανικό Κήπο και τα υπόλοιπα κοινωφελή έργα οφείλει να αποτελέσει την καρδιά ενός διαχειριστικού συστήματος παραγωγής σκέψης και συναφών αποτελεσμάτων για τον ποντιακό και προσφυγικό Ελληνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένου ότι στις δυτικές πολυάνθρωπες συνοικίες της Θεσσαλονίκης, της Μητρόπολης των προσφύγων δηλαδή, το Ποντιακό στοιχείο πλειοψηφεί σε μεγάλο βαθμό. Τις επόμενες μέρες κλιμάκιο της Π.Ο.Ε. με την επιτροπή προσωπικοτήτων και επιστημόνων που συνεργάζεται θα μεταβεί στους χώρους του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά όπου σε συνεργασία με τους παράγοντες του Δήμου θα προβούν στην πρώτη αυτοψία του χώρου και στην εκτίμηση των δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.