Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Γ. Φλωρίδης: Δεν σας αποχαιρετώ

"Σας χαιρετώ αλλά δεν σας αποχαιρετώ". Με την εύγλωττη αυτή φράση ο Γιώργος Φλωρίδης άνοιξε και έκλεισε μια ιστορική ομιλία του, σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου στο Κιλκίς. Μέσα σ` ένα Συνεδριακό Κέντρο που πλημμύρισαν η αίθουσα, οι διάδρομοι και το φουαγιέ του εκατοντάδες Κιλκισιώτες, ο πρόσφατα παραιτηθείς βουλευτής εμφανίστηκε με στόφα εθνικού ηγέτη, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο πολύχρωμο από πολιτική άποψη ακροατήριό του.
Φρόντισε, όμως, να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει παραδείγματα άλλων που κάποια στιγμή διαφώνησαν παραιτούμενοι απ` το βουλευτικό τους αξίωμα για να προχωρήσουν αμέσως μετά στην ίδρυση κάποιου κόμματος. " Μακριά από μένα οι λογικές του παρελθόντος. Ο τόπος έχει ανάγκη από νέες πολιτικές συμπεριφορές. Εγώ παραμένω στο πολιτικό προσκήνιο ως ενεργός πολίτης που εκφράζεται κάθε φόρα που νομίζει ότι έχει να πει κάτι  σημαντικό. Κι αυτή η έκφραση δεν γίνεται μόνο μέσω του Κοινοβουλίου", είπε.
Το πιο θερμό χειροκρότημά του, το είχε φυλαγμένο το ακροατήριο για τις αναφορές του κ. Φλωρίδη στο θέμα "ηθική και πολιτική". Λέγοντας ότι με τη πράξη της παραίτησής του στάθηκε στο ύψος των ηθικών αξιών που του επιβάλει η πολιτική και κοινωνική του συνείδηση, κι ότι προσπάθησε με τη στάση του να ταρακουνήσει το πολιτικό σύστημα που αυτογελοιοποιήθηκε με τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε: "Δυστυχώς, το χάσμα μεταξύ πολιτών και πολιτικού συστήματος μεγαλώνει, κι οι υπάρχουσες πολιτικές ηγεσίες αδυνατούν να το γεφυρώσουν. Πιστέψαμε όλοι εκείνη την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που έχει ανάγκη η χώρα θα γινόταν επιτέλους πράξη. Δυστυχώς διαψευστήκαμε".
Η ομιλία του πρώην βουλευτή ήταν στην κυριολεξία ένας ύμνος στην εθνική συνεννόηση. "Το πρόβλημα της χώρας είναι εθνικό και πρέπει ν` αντιμετωπισθεί εθνικά. Απ` τον περασμένο Νοέμβριο μιλάω μαζί με άλλους συναδέλφους μου για την ανάγκη εθνικής στρατηγικής με συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων. Κάτι που δεν στάθηκε δυνατόν να επιτευχθεί μέχρι τώρα, με ευθύνη των ηγεσιών των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων εξουσίας", είπε. Κι αναφερόμενος ειδικά στον κ. Σαμαρά, εξέφρασε την απορία του γιατί οδήγησε την ΝΔ σε θέσεις μακριά απ` την ευρωπαϊκή φυσιογνωμία της.
Ο κ. Φλωρίδης στην πρώτη αυτή δημόσια ομιλία του στο Κιλκίς μετά την παραίτησή του, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να εφαρμοστεί μια πολιτική ανάπτυξης κι όχι απλά να υλοποιείται μια εισπρακτική πολιτική μέσω εξοντωτικών φόρων, για τους οποίους ζήτησε μια δικαιότερη κατανομή. Κυρίως όμως στάθηκε στην ανάγκη να εμπνευστεί ο λαός απ` τη πολιτική ηγεσία έτσι ώστε ν` αναδειχτούν οι μεγάλες παραδοσιακές αξίες του Ελληνισμού, που του επέτρεψαν στο παρελθόν να μεγαλουργήσει.
Παρόντες στη εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι Παν. Ψωμιάδης, Β. Μπαλάσκας και Θ. Λαπόρδας, ενώ το χαρακτηριστικό της σύνθεσης του πολυπληθούς ακροατηρίου ήταν το μεγάλο πολιτικό εύρος του. Μ` αποτέλεσμα το μήνυμα του Κιλκισιώτη πολιτικού για εθνική συνεννόηση να γίνει ευρύτατα αποδεκτό και να τύχει της θερμής επιδοκιμασίας των παραβρεθέντων.
Ολόκληρη την ομιλία του κ. Φλωρίδη μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο που κατέγραψε η κάμερα της gnomikilkis.gr.

1 σχόλιο:

  1. Ποιός μιλάει για ηθική!! 20 μήνες προσυπέγραφε και στήριζε λυσαλέα το ξεπούλημα της χώρας και τώρα το παίζει και ηθικολόγος. Χαχαχα

    Μάγκας και πατριώτης θα ήσουν αν έφευγες μετά τους πρώτους 4 μήνες, όταν υπογράφατε τη καταδίκη της Ελλάδας κ. Φλωρίδη. Όχι μετά από 2 σχεδόν χρόνια και την ώρα που ερχόταν η καυτή πατάτα στα χέρια σου (ναι, μιλάω γι' αυτή που έπιασε τελικά ο χοντροβαρέλας που ντροπιάζει το όνομα του μεγαλύτερου Πολιτικού της Ελλάδας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.