Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Απάντηση Δ.Τσαντάκη στον Δ. Τερζίδη για την "Αυστροελληνική"

Είναι απορίας άξιον γιατί ο τ. Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης έχει επιλέξει να καταφέρεται σε τέτοιο βαθμό κατά της δημοτικής αρχής και συνεχίζει μια προσπάθεια ανεπιτυχούς εντυπωσιασμού των δημοτών, υποβαθμίζοντας, θαρρείς κάτι έχει να κρύψει, το έργο που επιτέλεσε ως Δήμαρχος Κιλκίς.
Εμείς όμως σε αντίθεση με τον κ. Τερζίδη υποστηρίζουμε το έργο μας και τo θετικό το δικό του, όχι με κενού περιεχομένου λογύδρια, αοριστίες και γενικότητες, αλλά αντίθετα με τεκμηρίωση και υπεύθυνο λόγο. 
Η μόνη ΑΛΗΘΕΙΑ λοιπόν, στο θέμα της «Αυστροελληνικής Καπναποθήκης» είναι η εξής: Το πρόσφατο έγγραφο (με αριθμ. πρωτ. 8409- 23/11/2010) της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Τρίτη σειρά παρατηρήσεων σχετικά με την πληρότητα της μελέτης: Ανακαίνιση και επανάχρηση καπναποθήκης Αυστροελληνικής στην πόλη του Κιλκίς», που απαντά στις αιτιάσεις του κ. Τερζίδη περί δήθεν ψεμάτων της νυν δημοτικής αρχής.
Στο εν λόγω έγγραφο παρατίθενται δύο σελίδες με παρατηρήσεις επί της πληρότητας της μελέτης του έργου.
Εμείς, με τις ενέργειές μας και παρόλα τα στενά περιθώρια του χρόνου, φροντίσαμε ώστε να υποβάλουμε διορθωμένη την μελέτη του έργου και έτσι το έργο έλαβε για πρώτη φορά τη θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Τερζίδης υποστηρίζει επίσης ότι οι μελέτες που κατέθετε κάθε φορά «περιελάμβαναν όλες τις εγκρίσεις των εμπλεκόμενων φορέων π.χ. Εφορεία Αρχαιοτήτων, Πολεοδομίας κλπ». Το ίδιο έγγραφο όμως τον διαψεύδει για μια ακόμη φορά αναφέροντας συγκεκριμένα ότι: «Η άποψή σας ότι: α) η μελέτη εγκρίθηκε από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, β) έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια και γ) το κτίριο στέκει 90 χρόνια, δεν αποτελούν επιστημονική τεκμηρίωση της επάρκειας του κτιρίου, το οποίο θα πρέπει να ανταποκρίνεται με τη δέουσα ασφάλεια στον κανονισμό και ειδικά στον αντισεισμικό κανονισμό».
Αν αυτό δεν σημαίνει ότι οι μελέτες ήταν ανεπαρκείς και ελλιπείς, τότε τι σημαίνει; Μάλλον ο κ. Τερζίδης έχει διαφορετική αντίληψη της λέξης «ανεπάρκεια».
Και, επειδή κάνει λόγο για δήθεν προσβλητική συμπεριφορά της νυν δημοτικής αρχής προς τους μελετητές, διευκρινίζουμε ότι ποτέ η νέα δημοτική αρχή δεν υποβάθμισε και απαξίωσε το έργο τους. Αντίθετα συνεργάζεται άριστα και αποτελεσματικά μαζί τους. Εξάλλου οι διορθώσεις και οι παρατηρήσεις που προκύπτουν σε μια μελέτη, όπως θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα ο κ. Τερζίδης ως μηχανικός, δεν σημαίνουν ανεπάρκεια του μελετητή, αλλά έχουν να κάνουν με την ιδιαιτερότητα του έργου και της υπηρεσίας. Η αδιαφορία όμως για την διόρθωση των μελετών κόστους 300.000 ευρώ, τα οποία πληρώθηκαν σημαίνει πολλά.
Εμείς δεν παραγνωρίζουμε τη σοβαρότητα του έργου ούτε την εργασία που είχε γίνει μέχρι τώρα.
Στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε, απαιτείται συνεργασία, αίσθημα ευθύνης και προσφοράς από όλους, ώστε κερδισμένοι να βγαίνουν όλοι οι πολίτες.
Γι’ αυτό καλούμε τον κ. Τερζίδη να συνδράμει και ο ίδιος από την καίρια θέση που έχει αναλάβει ως ειδικός σύμβουλος Περιφέρειας Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε θέματα ΕΣΠΑ, στην τελική έγκριση του έργου από την ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας. Και βέβαια όχι μόνο στο θέμα της «Αυστροελληνικής» αλλά και σε επόμενα που θα προκύψουν στο μέλλον και θα αφορούν την ανάπτυξη του τόπου. Εξάλλου αυτό περιμένουν και από εκείνον οι ίδιοι οι δημότες του Κιλκίς

1 σχόλιο:

  1. Γιώργος Πολυχρονιάδης10 Μαρτίου 2011 στις 3:38 μ.μ.

    Εγώ θα πρότεινα τους να αφήσετε όλοι τους διαπληκτισμούς, να προσπαθήσετε να μειώσετε το χρέος του δήμου μέχρι μηδενισμού και το κτίριο της αυστροελληνικής να γκρεμιστεί και να χτιστεί ένα σύγχρονο κτίριο με αρχιτεκτονική μοντέρνα και να ασχοληθείτε με το παληό κτίριο της νομαρχίας δίπλα στο μουσείο που είναι έτοιμο να πέσει. Επίσης να γίνει το 4ο γυμνάσιο έστω και με ΣΔΙΤ γιατί η παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον και τη νεολαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.