Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Θέση εργασίας στο Κιλκίς (10/10/2024)

Ζητείται γυναίκα για ολογόωρη καθημερινή βοήθεια στο σπίτι.
Πληροφορίες: 6982064815

11η Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο τρίτο γυμνάσιο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
«Αθλούμαστε μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή».
Αυτό ήταν το φετινό σύνθημα της 11ης Πανελλήνιας και Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

«Περί των σχολικών επιτροπών ο λόγος……»

Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών

Η έλλειψη οικονομικών πόρων για την κάλυψη των άμεσων και απαραίτητων αναγκών για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, είναι μία ακόμη δοκιμασία ανάμεσα στις πολλές, που προστέθηκε με την έναρξη του σχολικού έτους σε αυτές που ήδη αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 16/10/2024, 6:45 μ.μ.

Συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (9 Οκτωβρίου 2024) σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Βόλτα στο όμορφο χωριό Μαυρονέρι του Νομού Κιλκίς

Γραφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Μια ξεχωριστή και διαφορετική βόλτα από αυτές που έχουμε συνηθίσει, προσφέρει το χωριό Μαυρονέρι από την πρώτη στιγμή που θα επιλέξουμε τον προορισμό της εκδρομής και ακόμα συνδυάζοντας και τα ψώνια μας αν πρόκειται για Σάββατο.
Πέρα όμως από Σαββατοκύριακο αξίζει να γνωρίσουμε το όμορφο Μαυρονέρι όλες τις ημέρες και ώρες και σίγουρα θα μας ξεκουράσει η ζεστή και φιλόξενη αύρα του έτσι όπως το λούζει ο ήλιος από παντού.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή  9 Οκτωβρίου 2009. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

Επετειακή εκδήλωση για την απελευθέρωση της Γουμένισσας


Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Παίονες» Γουμένισσας
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Παίονες» Γουμένισσας, σας προσκαλεί, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, στις 19:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας, στην εκδήλωση που διοργανώνει στα πλαίσια της 112ης Επετείου Απελευθέρωσης της Γουμένισσας από τον Οθωμανικό ζυγό, της 23ης Οκτωβρίου 1912. Ομιλία με θέμα «Απελευθέρωση και πρώτη οργάνωση Δήμου και Υπηρεσιών στη Γουμένισσα, 1912 - 1914» με ομιλητή τον Εκπαιδευτικό & Συγγραφέα κύριο Χρήστο Π. Ίντο.

Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας: Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και το λογαριασμό να τον στείλετε στην κυβέρνηση

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
Οι αυξήσεις των δημοτικών τελών που αποφάσισε η δημοτική αρχή στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι προκλητικές και απαράδεκτες. Το εκβιαστικό δίλημμα προς το λαό της περιοχής πως ή θα αποδεχτούν τις αυξήσεις ή θα καταργήσει υπηρεσίες στους τομείς καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου προσβάλλει το λαό της περιοχής.

Εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας στο Νομό Κιλκίς

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ) της Π.Ε. Κιλκίς ενημερώνει ότι, δράση για τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας έχει προγραμματιστεί για την περίοδο 9 έως και 15 Οκτωβρίου 2024.

Συμμετιχή του καρδιολόγου Γ. Παπανικολάου στη νεοσύστατη εθελοντική ιατρική ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς
Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024 επισκέφτηκε το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης ο Καρδιολόγος Επιμελητής Α΄ της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Παπανικολάου Γεώργιος μετά από πρόσκληση του Προέδρου και Οικονομικού Διαχειριστή κ. Τάτση.

ΚΚΕ: Ντελίριο αναχρονισμού που μας γυρνάει δεκαετίες πίσω από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
Δηλώσεις αναχρονιστικές και «εκτός πραγματικότητας», που μας γυρνάνε δεκαετίες πίσω, έκανε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδης, σε τηλεοπτικό σταθμό, σχετικά «με την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα» των παιδιών και των νέων.

ΑΣ Αλέξανδρος Αξιούπολης: Αγωνιστικές Δραστηριότητες τμημάτων βόλεϊ

Δελτίο τύπου ΑΣ "Αλέξανδρος Αξιούπολης"
Ολοκληρώθηκε και το τελευταίο στάδιο της προετοιμασία του τμήματος των Νεανίδων με τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε και είναι πλέον έτοιμη να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Κ20 (Nεανίδων) της Ένωσης ΕΣΠΕΜ.

50 χρόνια ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος

Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ν.Δ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Σε μία από τις σπάνιες και άγνωστες συνεντεύξεις του, δημοσιεύθηκε πρόσφατα, ακούστε τι έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σιναπλή - Πολύκαστρο 100 Χρόνια

Από αριστερά: Αθανάσιος Χαμουρούδης (1926 -2010), δεξιά ο νεαρός μαθητευόμενος καροποιός Νίκος Μ. Καρακατσανίδης (Κακαίκης) (1937) και κάτω Γεώργιος Π. Χασιμίδης (1926 - 2012)

Του Βασίλη Αθανασιάδη

Εκεί στα τέλη της 3ης δεκαετίας του 20ου αιώνα και αφού ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των ξεριζωμένων Ελλήνων της Ανατολής από τον Καύκασο 1919 - 1920, από τον Πόντο 1923 από τη Νότιο Ρωσία 1924 -1930 από την Προποντίδα, την Ανατολική Θράκη, την Ιωνία, Μικρά Ασία (1922 - 1923) και από την Ανατολική Ρωμυλία (1924 -1925), μεγάλος αριθμός προσφύγων η πλειοψηφία εγκαταστάθηκαν σε δεκάδες χωριά και κωμοπόλεις της πατρίδας μας και ιδιαίτερα στην ευλογημένη γή της Μακεδονίας μας.

Επίσκεψη της Αδελφότητας της Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Σπανού σε Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη

Ανακοίνωση Αδελφότητας της Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Σπανού 
Τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη επισκέφθηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024 στο Δημαρχείο, η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς, προκειμένου να θέσει το θέμα της βελτίωσης του οδικού δικτύου που συνδέει το Μοναστήρι με την πόλη του Κιλκίς. 

Συνάντηση της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Νομού Κιλκίς στο Υπουργείο Εργασίας με την υπουργό Νίκη Κεραμέως

Δελτίο τύπου ΔΕΕΠ Ν.Δ. Νομού 
Κιλκίς 
Μια από τις σημαντικότερες συναντήσεις που προγραμμάτισε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ Ν.Κιλκίς κ. Μηνάς Παπαδόπουλος έλαβε χώρα στο υπουργείο εργασίας και είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την υπουργό Νίκη Κεραμέως.

Κιλκίς: Εκδηλώσεις εορτασμού για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την ελευθερία και την διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας.