Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

"Η Γνώμη Κιλκίς δεν θέλει μόνο να λέγεται δημοκρατική, αλλά και να λειτουργεί δημοκρατικά"

Του Θεόφιλου Κυριακίδη*
Κύριε διευθυντά.
Παραθέτω παρακάτω απόσπασμα από το «δελτίο τύπου» του ΚΚΕ, που δημοσιεύσατε στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11:37.
«Βέβαια, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος που πραγματοποίησε τη συνέντευξη στην Ειδομένη φαίνεται δεν έχει δει και δεν έχει ακούσει για το ρόλο και τη στάση της ΧΑ, γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ότι η συνέντευξη που πήρε δεν αποτελεί απλώς μία καταγραφή γεγονότων και απόψεων (που ούτε γι’ αυτό θα έπρεπε να της δίνεται βήμα), αλλά είναι μια συνέντευξη προβολής των φασιστικών θέσεων, αθώωσης των υπόδικων και προσπάθειας νομιμοποίησής της στη συνείδηση του κόσμου».

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει δει, έχει ακούσει και έχει διαβάσει τόσο για την Δράση της Χρυσής Αυγής όσο και για την δράση του ΚΚΕ. Έχει διαβάσει και για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την δράση του ΚΚΕ και της Χιτλερικής Φασιστικής Γερμανίας. Έχει διαβάσει και για «την μάχη του Κιλκίς» στις 21 Ιουνίου του 1913 ως επίσης και για τις θηριωδίες της 4ης Νοεμβρίου του 1944.

Έχει διαβάσει και το πολύκροτο βιβλίο των Στεφάν Κουρτουά, Νικολά Βερτ, Ζαν-Λουι Πανέ, Αντρέι Πατσκόφσκι, Κάρελ Μπάρτοσεκ, Ζαν- Λουί Μαργολέν, Ρεμί Κοφέρ, Πιερ Ριγκουλό, Πασκάλ Φοντέν, Υβ Σανταμαρία Σιλβέν Μπουλούκ καθώς και των συνεργατών τους Ήλιου Γιαννακίδη, Δημήτρη Δημητράκου και Ριχάρδου Σωμερίτη, «Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ».

Έχει διαβάσει τα βιβλία του δικού μας Βλάση Αγτζίδη για το τέλος του κομμουνισμού. Βιβλία άπειρα για την δράση και του κομμουνισμού και του φασισμού. Βιβλία του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Μέρτζου, κ.λ.π. κ.λ.π. Η βιβλιοθήκη μου, δυστυχώς για εσάς, έχει πάνω από δυόμιση χιλιάδες τόμους!

Επειδή η Γνώμη Κιλκίς και gnomi WEB TV δεν θέλουν μόνο να λέγονται δημοκρατικά αλλά και να λειτουργούν δημοκρατικά, όπως είδατε και σήμερα σας δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσετε την άποψή σας ως κόμμα, στέλνοντας ένα δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρεστε στο πρόσωπό μου συκοφαντικά αλλά και φασιστικά λέγοντας πως δεν πρέπει να δίνουμε σε κόμματα που οι πολίτες με απόλυτο δημοκρατικό τρόπο έστειλαν στην βουλή.

Εγώ δεν είμαι δικαστής και όσο η δικαιοσύνη και οι πολίτες αποδέχονται ένα κόμμα εμείς θα του δίνουμε βήμα όπως και σε εσάς. Εκτός και εάν κάποιοι έχουν υβριστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Δεν είμαστε φασίστες να λέμε «αυτούς γιατί τους δίνετε βήμα να μιλήσουν». Δυστυχώς ακόμη και σε αυτούς που μιλάνε με φανατισμό και Φασισμό που ξεπερνά ακόμη και αυτόν του Μουσολίνι, η δημοκρατική λειτουργία του υποφαινομένου φαίνεται από τον μη αποκλεισμό κανενός από την Γνώμη Κιλκίς, όπως δεν μπορεί κανείς να μας απαγορεύσει να αναρτάμε τα Δελτία Τύπου του κόμματός σας.

Είμαι σίγουρος, από λάθος και υπερβάλλουσα ανοησία του γράφοντος, γράφτηκαν αυτά τα φασιστικά για εμένα. Εφ’ όσον πιστεύετε ότι δεν είναι φασιστικά τα όσα γράφετε για το πρόσωπό μου, θα δεχθώ για πρώτη φορά την συγγνώμη μας.

* Θεόφιλος Κυριακίδης
(Δημοσιογράφος από το 1973 κατά τα Αθλητικά Νέα και από το 1980 κατά την εφημερίδα Μαχητής του Κιλκίς). Τιμηθείς τρείς φορές στα δύο τελευταία χρόνια για την δημοσιογραφική μου δράση και ο μοναδικός διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο ΝΑΤΟ, από το Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου