Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Τρίτη άποψη, Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Του Θεόφιλου Κυριακίδη
@@ Καλημέρα σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, ακόμη και στους συκοφάντες, τους υβριστές, τους αιρετικούς που συμπροσεύχονται με τον Πάπα, με τους gay Δεσποτάδες, με τις Δεσποτίνες! Και αυτούς που συμπροσεύχονται με κάθε αλλόθρησκο.

@@Καλημέρα στα 12 500 πνευματικοπαίδια του γέροντος Μεθοδίου και στα 11 000 πνευματικοπαίδια του π. Εφραίμ.

@@ Καλημέρα στους Αστυνομικούς και τα ΜΑΤ που πολλές φορές «επισκέπτονται» το κονάκι της Ι.Μ. Εσφιγμένου στις Καριές. Μόνο που θα τους πρότεινα να μη προστατεύουν ενέργειες σαν και αυτήν που ο Αλβανός ήθελε να σπάσει την πόρτα στο κονάκι με οικοδομικό μηχάνημα.

@@ Εύχομαι να μη προκαλέσουν άλλο, η πολιτεία, τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης και οι έχοντες εξουσίες, τους φίλους της Ι.Μ. Εσφιγμένου και προπάντων τα 23 500 πνευματικοπαίδια της Ιεράς Μονής!!!!

@@ Χαιρετίσματα σ’ αυτούς που θεωρούν τους μοναχούς «ταλιμπάν». Οι ταλιμπάν είναι εκτός μοναστηριού. Είναι όσοι υποστηρίζουν τους αγωνιζόμενους μοναχούς και τον γέροντα Μεθόδιο.

@@ Ειλικρινά δεν είχα καμία διάθεση να εμπλακώ στο ζήτημα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου και Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

@@Διαβάζοντας όμως τόσες ανακρίβειες και συκοφαντίες σε μεγάλες εφημερίδες των Αθηνών και Θεσσαλονίκης, θεώρησα υποχρέωσή μου, ως δημοσιογράφος αλλά και ως άνθρωπος με κοινό νου, να γράψω τα γεγονότα από την σκοπιά που τα είδα εγώ.

@@ Διαβάζω: «Υποδοχή μολότοφ στους Αστυνομικούς και στον δικαστικό επιμελητή όταν πήγε να επιδώσει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πολυγύρου».

@@ Πράγματι ένας μοναχός έριξε ένα στουπί με βενζίνη και πετρέλαιο, αναμμένο, επάνω σε ένα οικοδομικό μηχάνημα που το οδηγούσε ένα Αλβανός πουπροσπάθησε να σπάσει την πόρτα της Κεντρικής Εισόδου της Μονής.

@@ Τώρα εάν ο Αλβανός ήταν δικαστικός επιμελητής και το οικοδομικό μηχάνημα αστυνομικοί, δεν ξέρω.

@@ Ωστόσο υπήρχε δικαστικός επιμελητής και αστυνομικοί με στολές και πολιτικά, όμως προς αυτούς δεν πετάχτηκε τι-πο-τε!!

@@ Διάβασα πως το λάδι, οι ελιές, το κρασί κλπ τα φέρνουν από ……την Καλαμάτα. Παρακαλώ πηγαίνετε στην Ι.Μ. Εσφιγμένου και ζητήστε να δοκιμάσετε τις ελιές, το κρασί και το μέλι.

@@ Εάν μοιάζουν στην γεύση με αυτά που γράφουν και μας δουλεύουν τότε ας μας φέρουν της ίδιας ποιότητας από όπου θέλουν. Όμως η αλήθεια είναι άλλη.

@@ Μιλάνε για τζιπ του ηγούμενου. Την επόμενη φορά θα σας φέρω φωτογραφίες για να δείτε πόσο "καινούρια" είναι τα φορτηγάκια της Μονής.

@@Όλα δε τα οχήματα, μηχανήματα και το τρακτέρ είναι από δωρεές φίλων της Μονής, χωρίς απαραίτητα να είναι παλαιοημερολογίτες.

@@ Έμαθα χωρίς να το διασταυρώσω, πως το λιμάνι κατασκευάστηκε με δωρεά από τον μεγαλοεργολάβο Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.

@@ Στην Μονή μπορεί να πάει όποιος θέλει, να μείνει όσο θέλει, φθάνει να τηρεί τους κανόνες της ησυχίας, να μη δημιουργεί προβλήματα με την συμπεριφορά του, να μη καπνίζει εντός της Μονής, να μη κυκλοφορεί με σορτς και μακριά μαλλιά σαν γυναίκα.

@@ Δεν σε ρωτάει κανείς αν είσαι παλαιοημερολογίτης ή όχι. Εγώ βέβαια τους δήλωσα ότι δεν είμαι παλαιοημερολογίτης και δεν είδα να τους απασχόλησε καθόλου.

@@ Εάν διάβαζα νωρίτερα τις εφημερίδες δεν θα πήγαινα ποτέ στην Ι.Μ. Εσφιγμένου. Τώρα που πήγα, είδα και έζησα εκεί μέσα, οποτεδήποτε πάω στο Όρος θα επισκεφτώ οπωσδήποτε και την Ι.Μ. Εσφιγμένου.

@@ Στην Μονή συνάντησα έναν ηγούμενο ευγενέστατο, εργατικό με χαμηλούς τόνους φωνής αλλά πολλών μεγατόνων λόγια Πίστης, αλήθειας και υπεράσπισης της Ορθοδοξίας από τους προδότες της Πίστης μας!

@@ Έναν εργάτη που έχει και αυτός ένα εργόχειρο, το πότισμα των δένδρων και το στρώσιμο πέτρας, όπως έχει και ο κάθε απλός μοναχός.

@@ Ένας ηγούμενος με θάρρος και τόλμη που ξέρει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς περιστροφές και υπονοούμενα.

@@ Ένας ηγούμενος που δεν θέλει τον Οικουμενισμό, τις συμπροσευχές με αλλόθρησκους. Δεν θέλει κοινωνία με τις Δεσποτίνες, με τους gay δεσποτάδες και με όποιο συνονθύλευμα είναι εκτός Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης.

@@ Ένας ηγούμενος που είναι έτοιμος να πέσει και στην φωτιά για να υπερασπιστεί το Πατριαρχείο, αν χρειαστεί.

@ Δεν δέχεται όμως να μνημονεύσει οποιονδήποτε έχει κοινωνία και συμπροσεύχεται με τον Πάπα και με όποιον παίρνει χρήματα από εκείνους που θέλουν να μετατρέψουν το Άγιο Όρος, από τόπο προσευχής σε τόπο τουρισμού.

@@ Σε λίγες ημέρες στην πόλη Νις της Σερβίας και σε ξενοδοχεία μιας φίλης μου, θα γίνουν δύο συναντήσεις πολιτικών και θρησκευτικών αρχηγών.

@@ Στις 19-22 Σεπτεμβρίου θα γίνει η σύναξη για το εορτασμό στην γενέτειρα του Μ. Κωνσταντίνου.

@@ Στις 25-28 Σεπτεμβρίου θα γίνει το πανθρησκειακό συνέδριο στην ίδια πόλη. Ε είναι να μη βγαίνει από τα ρούχα του κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός;

@@ Είναι ανάγκη να είναι Εσφιγμενίτης;

@@ Μπορεί κανείς να μου απαντήσει, τι σχέση έχει η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη με την Θρησκεία του Πάπα τον καθολικισμό;

@@ Το θέμα είναι πολύ μα πολύ μεγάλο και σίγουρα δεν θα σταματήσω εδώ.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Γρηγορείτε. Οι καιροί μενετοί.


Με την ευκαιρία δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου