Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς
Στις 20 και 21 Μαρτίου 2024 μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για το final event του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BORN in EU.

Κσλοτάξιδο το τραγούδι σου Μαρία

Νέο τραγούδι κυκλοφόρησε η δική μας, Κιλκισιώτισσα τραγουδίστρια Μαρία Κετικίδου με τίτλο "Θα θελα", σε στίχους και μουσική Αυγουστίνου Πέτρου.

Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς
Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου η τακτική γενική συνέλευση των μελών του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς.

Εταιρεία καθαρισμού του Κιλκίς αναζητά υπάλληλο (28/3/2024)

Εταιρεία καθαρισμού αναζητά άνδρα υπάλληλο, 25-45 ετών, για πλήρη απασχόληση. Επιθυμητή η άδεια οδήγησης.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 23410 27583 - 6981 771133 - Ώρες επικοινωνίας: 09:00 έως 14:00

Τρία αργυρά, ένα χάλκινο και οκτώ συμμετοχές για τον ΑΘΛΟ Κιλκίς στο Πανελλήνιο Κυπελλο Tae Kwon Do στην Αλεξανδρούπολη

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς 
Στις 22-23-24 Μαρτίου 2024 ημέρες Παρασκευή-Σάββατο – Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το Πανελλήνιο Κύπελλο TAEKWON DO Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο (ΕΛΟΤ).

Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας: Για τον οικονομικό απολογισμό του 2023 της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Δήμου Παιονίας

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
Ο απολογισμός της Σχολικής Επιτροπής, που κατατέθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εγκρίθηκε τελικά από τη Διοίκηση του Δήμου και τη μείζονα αντιπολίτευση, για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τις θέσεις και τις εκτιμήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας ότι οι παρατάξεις τους διαρκώς δίνουν άλλοθι στο κεντρικό κράτος να συνεχίσει απρόσκοπτα την διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων.

Πρόγραμμα επίσκεψης Στέφανου Παραστατίδη στη Στοκχόλμη, 28-31 Μαρτίου 2024

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Στέφανου Παραστατίδη στην Στοκχόλμη.

Πέμπτη 28/3
1. Επίσκεψη στον τάφο του Ούλοφ Πάλμε
2. Γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας για θέματα της Ελληνικής παροικίας της Σουηδίας

Αναβάλλεται η παράσταση της ΤΕΧΝΗΣ «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» για το Σάββατο 6/4/2024

Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Μαρτίου παράσταση της θεατρικής σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ αναβάλλεται για το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 λόγω ασθένειας των ηθοποιών.

Αφιέρωμα στον Νομπελίστα Ποιητή μας Γιώργο Σεφέρη

Μέσα στα πλαίσια ροής του Ημερολογίου του -αναφερόμενου σε Τρισμέγιστους Έλληνες Ποιητές- ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων παρουσιάζει αφιέρωμα στον Νομπελίστα Ποιητή μας Γιώργο Σεφέρη και πιο συγκεκριμένα, στον ακατάβλητο δεσμό του με τον παραδεισένιο Μικρασιάτικο τόπο της «Σκάλας του Βουρλά», (ψαροχώρι, 30 χλμ δυτικά της Σμύρνης) όπου περνούσε τις ονειρεμένες παιδικές του διακοπές, που χαράχτηκαν στη Μνήμη του για πάντα. Επιμελείται και παρουσιάζει η Υπεύθυνη Λόγου του Συλλόγου κ. Θεοδώρα Θεοδωρίδου.

Εκδήλωση Αποστράτων Πυροσβεστών νομού Κιλκίς


Δείτε το video ΕΔΩ ή κάντε κλικ επάνω στην εικόνα

Μονοπάτι Αξιού - Μικρό Δάσος Κιλκίς: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

Δείτε την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής ΕΔΩ
Γράφει ο Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος
Μια πανέμορφη διαδρομή 8km, που ίσως αποτελεί το ομορφότερο τμήμα της διαδρομής του Αξιού ποταμού στην Ελλάδα, είναι πλέον επισκέψιμο σε όλη το μήκος του. Το μονοπάτι στα «Στενά της Τσιγγάνας» είχε οροθετηθεί και ανοιχτεί την προγραμματική περίοδο 1994-2001, μέσω της ΑΝΚΙ Κιλκίς από την τότε Νομαρχία Κιλκίς.

(VIDEO) Παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Παναγιωτίδη "Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής ιστορίας"

Παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Παναγιωτίδη "Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής ιστορίας". Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές της πόλης της Αξιούπολης, την Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση 
ΔΕΔΔΗΕ 

1. Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή 
 (ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ: ΟΔΟΣ ΑΞΙΟΥ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΕΩΣ ΚΙΛΕΛΕΡ, ΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΩΣ ΚΙΛΕΛΕΡ), μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 02-04-2024 Τρίτη από ώρα 11:30 έως 14:30.

Κολλάζ για πρόζα


Του Φώτη Μισόπουλου

.......δεν είμαι μαύρη, είμαι καφέ.....
TRUMAN KAPOTE [1]
[φωτο 1]

prose en fa mineur sur Truman Capote, en deux images

(VIVDEO) Κοινή δράση εθελοντισμού, 1ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με τίτλο "Απλώνω Ευτυχία, Δυναμώνω τη Φλόγα"

Κοινή δράση εθελοντισμού, 1ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με τίτλο "Απλώνω Ευτυχία, Δυναμώνω τη Φλόγα". Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,1 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Κέρδη άνω των 2,1 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 18 έως και τις 24 Μαρτίου 2024, το ΣΚΡΑΤΣ διένειμε στους νικητές συνολικά 2.166.302 ευρώ.

(VIDEO) Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, ενημερώνονται για το οικοσύστημα της Δοϊράνης

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, ενημερώνονται για το οικοσύστημα της Δοϊράνης. Κιλκίς, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

Παρουσίαση του Ιστορικού Λευκώματος του Δήμου Παιονίας “Παιονία, από τα μυθικά χρόνια ως τον 21ο αιώνα”

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, ώρα 11.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου διοργανώθηκε από τον Δήμο Παιονίας εκδήλωση παρουσίασης του Ιστορικού Λευκώματος που φέρει τον τίτλο “Παιονία, από τα μυθικά χρόνια στον 21ο αιώνα”. Την εργασία εκπόνησε συνταξιούχος δάσκαλος και πρώην σχολικός σύμβουλος ΠΕ Χρήστος Ίντος. Εκτός των κειμένων συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό του ιδίου και πλήθος σύγχρονων φωτογραφιών, των οποίων τη λήψη πραγματοποίησε συνεργείο της εταιρείας που ανέλαβε μετά από σχετικό διαγωνισμό την εκτύπωση.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.
ΓΝΩΜΗ

Η Ε. Παπαλουκά, η Ε. Χριστοφιλοπούλου, η Μ. Κουτσουπιά, ο Γ. Σταμπολής, η Α. Αγαθοκλέους, η Μ. Μπουφίδου και η Μ. Χατζηιωαννίδου πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με το Θωμά Μαρκόπουλο στον OkRadio


Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς (27/3/2024)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς

Ισοπαλία στο Χωρύγι
Ισόπαλος την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος αναδείχθηκε μέσα στο Χωρύγι ο Αλέξανδρος Κιλκίς με 1-1. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι δύο ομάδες θα δώσουν αγώνα μπαράζ για την παραμονή τους. Ο αγώνας βέβαια μπορεί να είναι άνευ σημασίας μιας και η Κρηστώνη είναι πολύ κοντά στην παραμονή της στην Γ΄ Εθνική.

Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Θρακικού Ελληνισμού "Το μαύρο Πάσχα", στο Πεδινό Κιλκίς

Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Θρακικού Ελληνισμού "Το μαύρο Πάσχα",  στο Πεδινό Κιλκίς το Σάββατο 6 Απριλίου 2024.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

(VIDEO) SOS: Άκρως επικίνδυνη σιδηροδρομική διάβαση στην Κρηστώνη Κιλκίς

SOS: Άκρως επικίνδυνη σιδηροδρομική διάβαση στην Κρηστώνη Κιλκίς. Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024.

Προγραμματική αντιπολίτευση ουσίας και όχι αντιπολίτευση εντυπωσιασμού

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Δημοσιογράφος
Πριν από λίγες ημέρες και υπό το βάρος του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του «Βήματος» και του Βασίλη Λαμπρόπουλου για την μοιραία νύχτα των Τεμπών ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής απηύθυνε κάλεσμα στην Αντιπολίτευση για κατάθεση από κοινού, ψήφου δυσπιστίας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η Εορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Μητρόπολης Κιλκίς
«Νῦν εὐαγγελίζεται Γαβριήλ, τὸ χαῖρε κραυγάζων, μετὰ δέους τῇ Μαριάμ»… νυν ευαγγελίζεται Ιστορία, την Εθνεγερσίαν κραυγάζουσα, μετά δέους τοις Έλλησιν. Δύο μεγαλυνάρια για δύο σπουδαίες στιγμές. Γι’ αυτές, που συνδέθηκαν άρτια στη σημερινή λαμπροφόρο εορτή της 25ης Μαρτίου: είναι η λυτρωτική αναγγελία του Αρχαγγέλου στην Παρθένο Μαρία, πως καθίσταται Θεοτόκος, και η επίσης λυτρωτική, για το Γένος, απόφαση των Αγωνιστών του 1821 να κηρύξουν την Επανάσταση.

Πρόγραμμα τέλεσης ακολουθιών Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς κάθε Παρασκευή θα τελούνται δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Θερινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων Κιλκίς



Ευχαριστήρια επιστολή του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου για την προσφορά αθλητικού υλικού

Ανακοίνωση Δημοτικού Σχολείου Χέρσου
Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου ευχαριστούμε τον Α.Σ. «Δόξα Χέρσου» και τον Πρόεδρο Μποζίνη Ελευθέριο για την προσφορά στο σχολείο μας αθλητικού υλικού (μπάλες διαφόρων ειδών, σχοινάκια και στεφάνια). Ευχαριστούμε επίσης και τον Α.Σ. «Σπίθα Κορομηλιάς» για την προσφορά μπαλών.

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Κιλκίς, την Κυριακή 31/03/2024

Ανακοίνωση 
ΔΕΔΔΗΕ

1. Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή (
ΝΕΟ ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟ, ΚΑΤΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ), μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 31/03/2024 Κυριακή από ώρα 07:30 έως 12:00

Συνελήφθησαν - σε ξεχωριστές περιπτώσεις - δύο άτομα στην Πιερία για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθησαν προχθές (24 Μαρτίου 2024) το βράδυ στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο αλλοδαποί άνδρες, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Φύσκα Κιλκίς

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Φύσκας
Μετά τις πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις μας τα Χριστούγεννα και την Καθαρά Δευτέρα, σας προσκαλούμε να έρθετε να μοιραστείτε το πολύτιμο δώρο της ζωής σε μια αιμοδοσία που διοργανώνει ο σύλλογός μας. Σας περιμένουμε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 από τις 10:00 έως τις 12:00 στη Φύσκα στον σύλλογο. Η προσφορά σας θα φέρει χαρά και ελπίδα σε πολλές ζωές.

Οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Κιλκίς, γιόρτασαν τα Κούλουμα

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Την Καθαρά Δευτέρα μέλη των τμημάτων και φίλοι του συλλόγου, συγκεντρωθήκαμε στο κτήμα της Ένωσης μας, για να γιορτάσουμε τα κούλουμα.

Με τέσσερα μετάλλια ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς στο 22ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού Κ.Δ. Μακεδονίας

Δελτίο τύπου Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς
Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 οι τριήμεροι αγώνες του 22ου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκακιού Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2024, με τη συμμετοχή 122 σκακιστών και σκακιστριών. Διοργανωτές ήταν ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κ.Δ. Μακεδονίας. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & SPA στην Παραλία Κατερίνης. Οι αγώνες περιλαμβάναν τo Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα της Ένωσης καθώς και την Προκριματική Φάση των Πανελληνίων Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων 2024 (παίδων – κορασίδων).

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Ανακοίνωση 
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Η ημερομηνία 25 Μαρτίου,αποτελεί ένα ορόσημο και μια ιστορική πράξη,ένα συμβόλαιο τιμής του Έθνους, μέσα από το οποίο εκφράζονται και καταξιώνονται οι ηθικές αξίες της ελευθερίας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Ετήσιος χορός ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ Κιλκίς



Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς, για την Επέτειο της Επανάστασης του 1821

Ενίσχυση του ΚΚΕ ενάντια στη μοιρολατρία και τις «Ιερές» ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του καιρού μας

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς
«Η αστική εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821 που γκρέμισε την οθωμανική φεουδαρχική κυριαρχία και οδήγησε στη συγκρότηση του ελληνικού αστικού κράτους παραμένει πολύτιμη πηγή διδαγμάτων.

Η άρθρωση του "Ρ"

Δελτίο τύπου 
ΚΔΑΠ Kinesis for kids 
Γράφει η Αναστασία Πατζατζή
Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
με εξειδίκευση στον Αυτισμό
Ο ήχος "ρ" εμφανίζεται τελευταίος στην ομιλία του παιδιού, γύρω στα 5,5 με 6 έτη. Στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, η προφορά του "ρ" είναι δύσκολη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτούνται λεπτές και δύσκολες κινήσεις (παλμικές κινήσεις) της γλώσσας για την προφορά του. Συνήθως, τα παιδιά αντικαθιστούν το "ρ" με "λ" ή το παραλείπουν τελείως.

Ο Τιπούκειτος της Γνώμης

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Σάββατο 30 Μαρτίου 2024
Πέμπτη 4 Απριλίου 2024
➤ Ομιλία στο Κιλκίς με θέμα -Βελτιώνοντας την ψηφιακή ασφάλεια -Προκλήσεις - στρατηγικές για μαθητές - μαθήτριες-
Σάββατο 6 Απριλίου 2024
➤ Ετήσιος χορός ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ Κιλκίς
➤ Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Θρακικού Ελληνισμού -Το μαύρο Πάσχα-, στο Πεδινό Κιλκίς

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και διακινούσαν στη χώρα ποσότητες λαθραίων γεωργικών φαρμάκων

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, συνελήφθησαν 7 μέλη εγκληματικής ομάδας, που εισήγαγαν και διακινούσαν στη χώρα ποσότητες λαθραίων γεωργικών φαρμάκων.

(VIDEO) Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στον Καμπάνη Κιλκίς

Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στον Καμπάνη Κιλκίς. Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024.