Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΤΕΧΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΙΛΚΙΣ» συγκαλεί τα μέλη της σε ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην έδρα της, επί της οδού 25ης Μαρτίου 20, την Κυριακή 2.02.2020 και ώρα 10.00 με 12.00 με θέμα ημερησίας διατάξεως:

ΕΛΜΕ Κιλκίς: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει την μεγάλη κινητοποίηση της 21ης Ιανουαρίου ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για την εκχώρηση της δημόσιας Εκπαίδευσης στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δείτε Video από τον ετήσιο χορό του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κιλκίς


Ο ετήσιος χορός του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κιλκίς έγινε στο Κιλκίς στις 5 Ιανουαρίου 2020.

Τα είπαν... και τα συμφώνησαν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ευρωπού

Δελτίο τύπου Δημοτικής Ενότητας Ευρωπού
Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 06:00 μ.μ. στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ευρωπού, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παιονίας ενημέρωσε τους φορείς και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ευρωπού (Ευρωπός, Άγιος Πέτρος, Τούμπα, Πολύπετρο, Μεσιά) για θέματα που αφορούν την ενότητα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 23/1/2020, 08:45 μ.μ.

Συνελήφθη 23χρονος στις Σέρρες για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών
Οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό ενός κλεμμένου οχήματος που οδηγούσε 23χρονος αλλοδαπός και μετέφερε 11 μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Ο Ερντογάν και οι συνέταιροι


Γράφει Αθηνά Αντωνιάδου*
Η διάσκεψη στο Βερολίνο έγινε ξυπνώντας μνήμες αποικιοκρατίας και ίσως όχι άδικα αφού οι “μεγάλοι παίκτες”, όπως έγραφαν έγκριτα ειδησεογραφικά site, ήταν αυτοί που κλήθηκαν να αποφασίσουν για το μέλλον της Λιβύης και όχι ο ίδιος ο Λιβυκός λαός. Την ίδια στιγμή ο Χαφτάρ δεν φαίνεται διατεθειμένος να πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση Κουίσλιγκ* και παρά το ότι είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος καθυπόταξης των λαών που εφαρμόστηκε από τους Ναζί, ο στρατάρχης δείχνει να αντιστέκεται με σθένος. 

Νηρέας: Ολοκλήρωση βιωματικού εργαστηρίου για παιδιά ηλικίας 6-8 χρονών στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νηρέα Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 το βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 6-8 χρονών με τίτλο "Ο κρυμμένος θησαυρός μέσα μου…" στο Κιλκίς. Οι στόχοι του βιωματικού εργαστηρίου ήταν η ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων των παιδιών, που συμβάλλουν στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής τους υγείας. 

"Στο εντευκτήριο της ΛΑΦ δεν ισχύει ο αντικαπνιστικός νόμος;"

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Β.Ε.
Την ώρα που οι καταστηματάρχες των καφέ του Κιλκίς παλεύουν με τα κύματα σε άδεια μαγαζιά ψάχνοντας να βρουν τους χαμένους πελάτες τους λόγω της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, βγάζει μάτι στο κέντρο της πόλης η όαση των καπνιστών. Η κατασκευή με τα προστατευτικά νάιλον στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς λειτουργεί ως καφέ και λέσχη θεριακλήδων. Οι ιδιοκτήτες των καφέ είναι στα κάγκελα γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο αντικαπνιστικός και οι έλεγχοι ισχύουν μόνο γι’ αυτούς. Δε θα έπρεπε στο πλαίσιο της ισονομίας ο αστυνομικός έλεγχος να πιάσει και το καπνισμένο εντευκτήριο της ΛΑΦ;

Αστικός "Πατριωτισμός" προκάλυμμα για να συνταχθεί ο λαός και να ματώσει για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Πόσες φορές έχει ακουστεί ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και ότι οικονομικά συμφέροντα μας βάζουν να φαγωνόμαστε. Η σωστή αυτή διατύπωση πρέπει να αναλυθεί περισσότερο δοσμένη στο περιεχόμενο που της αναλογεί σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται και μια γενικευμένη σύρραξη έρχεται όλο και πιο κοντά.

Σκέψεις αιρετικές;

Γράφει ο Νίκος Νίτσας
Όταν ζεις σε μια χώρα που για να ζήσεις, δεν κάνεις αυτό που θέλεις, αλλά αυτό που μπορείς, τότε όλα είναι διαφορετικά. Και όταν ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν ότι τους κατέβει (δίχως να δίνουν δεκάρα για τον διπλανό τους) τα πράγματα παίρνουν μια άλλη άσχημη τροπή.

(Video) Καθαρισμός ρεμάτων στο νομό Κιλκίς


Καθαρισμός ρεμάτων στο νομό Κιλκίς, τον Ιανουάριο 2020.

«Ο νέος είναι ωραίος…»: Ήττα με δραματικό τρόπο στην παράταση για την ΚουΠα Κιλκίς από το νεανικό Πιερικό Αρχέλαο Κατερίνης


Του Γιάννη Σιταρίδη
Koupa basketball team manager
Ρήσεις σαν τα «ο νέος είναι ωραίος μα ο παλιός είναι αλλιώς», ή το «Age Before Beauty» θα ήταν ίσως κατάλληλες ως εισαγωγή στη σημερινή ανάλυση του αγώνα, αυτού της ΚουΠα Κιλκίς εναντίον του Περικού Αρχέλαου Κατερίνης. 

Τα νέα του 2ου Λυκείου Κιλκίς (23/1/2020)

Δελτίο τύπου 2ου Λυκείου Κιλκίς
«Γνωρίζω τον δήμο μου, γίνομαι ενεργός και υπεύθυνος πολίτης» 
Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας της Α΄ Λυκείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α2 και Α5 του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς πραγματοποίησαν επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους του Δημαρχείου Κιλκίς.

Οδηγίες προφύλαξης από την εποχική γρίπη

Ανακοίνωση από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται επικαιροποιημένες οδηγίες προφύλαξης από την εποχική γρίπη.