Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΚουΠα Κιλκίς: Νέα νίκη συνοδευόμενη από μέτρια εμφάνιση στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου


Του Γιάννη Σιταρίδη
Koupa basketball team manager
Δεν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον πρώτο γύρο με καλή εμφάνιση. Νίκησε ωστόσο τους νεανικούς Πάνθηρες Κατερίνης, πετυχαίνοντας την 5η νίκη (δεύτερη συνεχόμενη) σε 11 αγώνες και καταλαμβάνοντας την 8η θέση της βαθμολογίας της Α΄ΕΚΑΣΚΕΜ.


Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Με το Μουστάκα να παίζει σχεδόν μόνος του, πετυχαίνοντας 8 από τους μόλις 12 πόντους της ομάδας του, οι οιωνοί δεν φάνταζαν ευνοϊκοί για τη γηπεδούχο. Η μπάλα έμπαινε δύσκολα στο καλάθι, ενώ η συνολική εικόνα της ομάδας ήταν κακή. Στην απέναντι πλευρά οι Πάνθηρες επέδειξαν διάθεση να παίξουν basket, δηλώνοντας ουσιαστικά πως ήρθαν για να παλέψουν το παιχνίδι με κάθε τρόπο και όπου τους οδηγήσει.

Σκορ Περιόδου: 12 – 12 


Critical Point Α’ Περιόδου: 12 πόντοι ενεργητικό

Αστοχία, έλλειψη συγκέντρωσης, επιπολαιότητα και μονοδιάστατος τρόπος εκδήλωσης των επιθέσεων, ήταν οι παράγοντες που προκάλεσαν την επιθετική δυστοκία της ομάδας. Τα 4 κλεψίματα επισκιάστηκαν από τα 5 λάθη, αφήνοντας ουσιαστικά αρνητικό πρόσημο στην διάθεση για επιθετικό μπάσκετ.

Ομαδικά Στατιστικά Α’ Περιόδου

Π: 15 1Π: 1/3, 2Π: 4/11, 3Π 1/3 ΡΑ: 4, ΡΕ: 2, ΑΣΙΣΤ: 2, ΚΛΨ: 4, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 5


Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Η γηπεδούχος αρνιόταν πεισματικά να βγει από το λήθαργο στον οποίο περιέπεσε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου. Κατά συνέπεια, το 13 – 16 και το 15 – 18 ήρθαν φυσιολογικά, ενώ ήταν και οι μεγαλύτερες διαφορές υπέρ της ομάδας της Κατερίνης. Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση της ΚουΠα. Η ομάδα του πίεσε περισσότερο, Κιλκίς κυριάρχησε στα ριμπάουντ, δημιούργησε κάποιους αιφνιδιασμούς και πήρε κεφάλι στο σκορ, τρέχοντας ένα σερί 12 αναπάντητων πόντων. Το 27 - 18 έδωσε μια σχετική ανάσα στη γηπεδούχο, προκειμένου να ατενίσει με κάποια σχετική αισιοδοξία το δεύτερο μέρος του αγώνα. 


Σκορ Ημιχρόνου: 27 – 19

Critical Point Β’ Περιόδου: 12 – 0 Η ομάδα παρέμενε άστοχη, ωστόσο βελτιώθηκε στον ανασταλτικό τομέα, ενώ περιόρισε τα λάθη. Επέδειξε μεγαλύτερη θέληση να κυνηγήσει μπάλες, μόχθησε περισσότερο και έκανε αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη ρακέτα, εκεί όπου Ιωαννίδης και Μουστάκας αγωνίστηκαν για τα τελευταία 7 λεπτά ο ένας δίπλα στον άλλον, κυριαρχώντας στο … εναέριο παιχνίδι. Το 12 – 0 σίγουρα θα διευρυνόταν περισσότερο αν η ομάδα ήταν υποτυπωδώς ευστοχότερη στα σουτ εντός παιδιάς και ξέφευγε από το μετριότατο για ακόμα μία φορά (50%), από την υποτιθέμενη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Ομαδικά Στατιστικά Β’ Περιόδου

Π: 15 1Π: 4/8, 2Π: 4/14, 3Π 1/5 ΡΑ: 7, ΡΕ: 7, ΑΣΙΣΤ: 1, ΚΛΨ: 3, ΤΑΠΕΣ: 1, ΛΑΘΗ: 2


Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Λίγα πράγματα έχουν να γραφούν για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Το μπάσκετ που παίχτηκε ήταν μάλλον κακό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν φανερό πως δεν είχαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο παιχνίδι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν, ενώ το νεαρό της ηλικίας τους τους οδήγησε ουκ ολίγες φορές σε λανθασμένες επιλογές. Πέτυχαν μόλις 7 πόντους σε 10 λεπτά, ενώ μια ύστατη προσπάθεια στην αρχή του δεκαλέπτου, επέφερε απλώς μια στιγμιαία μείωση του σκορ στους 6 (31 – 25), και τίποτα παραπάνω. Μια όμορφη προσπάθεια του Ψωμιάδη έκανε για πρώτη φορά διψήφια τη διαφορά 4 ‘ και 15 ‘’ πριν το τέλος της περιόδου, μια διαφορά που έκτοτε παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και την ολοκλήρωση του αγώνα. 


Σκορ Περιόδου: 40 – 29

Critical Point Γ’ Περιόδου: Νωχελικότητα


Όσο και αν θέλει κανείς να δικαιολογήσει την εικόνα της ομάδας για την μέχρι τότε παρουσία της, στέκεται αδύνατο λόγω της παροιμιώδους νωχελικότητάς της. Θαρρεί κανείς πως δεν μπήκε ποτέ μέσα στο γήπεδο. Έπαιζε όσο μπάσκετ χρειαζόταν ώστε να μην μπει σε περιπέτειες και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει το τεχνικό επιτελείο για τη συνέχεια.

Π: 13 1Π: 3/5, 2Π: 5/12, 3Π 0/3 ΡΑ: 6, ΡΕ: 2, ΑΣΙΣΤ: 1, ΚΛΨ: 2, ΤΑΠΕΣ: 1, ΛΑΘΗ: 3

Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
: Η τελευταία περίοδος ήταν ίσως η μοναδική που ευχαρίστησε τους λιγοστούς φιλάθλους που επισκέφτηκαν το Νέο ΔΑΚ Κιλκίς, όχι τόσο λόγω της βελτιωμένης εικόνας που έδειξε η ΚουΠα, όσο λόγω της εμφάνισης του 13χρονου παίκτη των Πανθήρων, Καζαντζανίδη η είσοδος του οποίου στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού χάρισε κάποιες μοναδικές στιγμές, κερδίζοντας φυσικά το χειροκρότημα φιλάθλων, συμπαικτών και αντιπάλων. Να σημειωθεί εξάλλου πως η τέταρτη περίοδος ήταν και η παραγωγικότερη εκ των τεσσάρων (20 – 15, το επιμέρους σκορ με πρώτη τη γηπεδούχο ομάδα).

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Δυο συνεργασίες των «δίδυμων πύργων» Ιωαννίδη, Μουστάκα, ήταν και η … διπλή φάση του αγώνα, με τον πρώτο να πασάρει μετά από βουτιά αυτοθυσίας και σώσιμο της μπάλας του νεαρού Δαγκλιάρη, στον δεύτερο, μέσα στη ρακέτα (φάση Νο1) με το Μουστάκα να τελειώνει με όμορφο αριστερό lay up και αντίστροφα να πασάρει πιεζόμενος από τρεις αντιπάλους έξω στο τρίποντο πάλι στον αμαρκάριστο Μουστάκα (φάση Νο2) ο οποίος για ακόμα μια φορά θα εκτελέσει με επιτυχία. 


 


Critical Point Δ’ Περιόδου: Κανένα
Δεν υπάρχει κάποιο σημείο που καθόρισε κατά τον γράφοντα την εξέλιξη του αγώνα, ενός αγώνα που είχε κριθεί προ πολλού, από τα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου.

Τελικό Σκορ : 60 – 44

Ομαδικά Στατιστικά Δ’ Περιόδου

Π: 20 1Π: 1/2, 2Π: 5/8, 3Π 3/7 ΡΑ: 6, ΡΕ: 0, ΑΣΙΣΤ: 0, ΚΛΨ: 2, ΤΑΠΕΣ: 3, ΛΑΘΗ: 3

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Tάσος Μουστάκας. Επέστρεψε δυναμικά. Ήταν ο καταλύτης για την ομάδα του στην πρώτη περίοδο, με 8 πόντους σε 7’ και 47’’, ενώ ολοκλήρωσε τη δουλειά στην τελευταία σκοράροντας άλλους 9 σε 4’ και 42’’. Οι 21 συνολικά πόντοι, τα 7 ριμπάουντ και η γενικότερη σταθερότητα του τον κατατάσσουν ξεκάθαρα στον κορυφαίο της ομάδας του. 


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Δυο νίκες στη σειρά είχε να πετύχει η ομάδα από πέρσι που πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ, και τελικά επιβραβεύτηκε με την άνοδο. Αυτό είναι και το μοναδικό θετικό στοιχείο που αποκόμισε από την εμφάνιση του Σαββάτου. Τα κάκιστα ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες και τα μεγάλα διαστήματα αδράνειας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ένας μεγαλύτερης δυναμικότητας αντίπαλος είναι σίγουρο πως θα ταλαιπωρούσε πολύ περισσότερο την ΚουΠα Κιλκίς ενώ το φύλλο αγώνα δεν είναι καθόλου μα καθόλου σίγουρο πως θα ήταν χρώματος ροζ.

Δυνατότητες υπάρχουν, ταλέντο επίσης, μπασκετικός εγωισμός, ακόμα περισσότερος. Τα βασικά συστατικά της συνταγής, τελούν υπό αφθονία. Αυτό που επιβάλλεται είναι η σκληρή δουλειά, η συμμετοχή στις προπονήσεις, η συγκέντρωση και η εσωτερική πειθαρχία. Τότε και μόνο τότε, η υλοποίηση των στόχων που έθεσε η ομάδα θα επιτευχθούν.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Ζάλτος, Δαγκλιάρης 3(1τρ), Ποζίδης 2, Σκάλε 2, Ψωμιάδης 2, Υφαντίδης 6, Χοτουμανίδης 2, Τσουλφαΐδης 6, Πατσούρης 5, Μουστάκας 21(2τρ), Μπαξεβάνης 7(2τρ), Ιωαννίδης 4

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 12 - 12 / 27 - 19 / 40 - 29 / 60 – 44 


Δείτε το Video από την παρακάμερα του αγώνα:





Δείτε Video του αγώνα από την κάμερα της Γνώμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.