Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Δήλωση Γιώργου Πελίδη για το Πρωτάθλημα Αναπτυξιακών Ηλικιών Κ-12 και Κ-14


Υπογράφει ο Γιώργος Πελίδης
Προπονητή της μικτής ομάδας Κ-14 της ΕΠΣ Κιλκίς
Συγχαρητήρια, στην ομάδα της μικτής ΕΠΣ Κοζάνης για την δίκαιη επικράτησή της, ήταν καλύτερη και της εύχομαι καλή συνέχεια. 

Συγχαρητήρια ανήκουν και στα παιδιά της ομάδας μας που αγωνίστηκαν με ιδιαίτερη ψυχική δύναμη αλλά και σεβασμό, για δίκαιο – τίμιο παιχνίδι.

Επίσης με αφορμή το παιχνίδι αυτό θα ήθελα να αναφερθώ για την φιλοσοφία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναπτυξιακών Ηλικιών Κ-12 και Κ-14 .

Βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδειχθεί από κάθε νομό ότι καλύτερο και ποιοτικότερο υπάρχει στις ηλικίες αυτές για να στελεχωθούν οι εθνικές ομάδες, ο ρόλος μας έχει να κάνει με την αξιολόγηση των παιδιών, σε επίπεδο ικανότητας συγκριτικά με τις ομάδες των άλλων Ενώσεων.

Επίσης ένας σημαντικός παράγοντας, είναι ένα σύστημα συνεχής αλληλεπίδρασης , δια μέσω του οποίου να διαφυλάξουμε το περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά αυτά θα αγωνιστούν και αυτό έχει να κάνει τόσο με την εκπαιδευτική όσο και με την παιδαγωγική διαδικασία.

Στις ηλικιακές κατηγορίες αυτές Κ-12 και Κ-14 υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία διδάσκονται και εκπαιδεύονται όπως και η καθοδήγηση κατά την διάρκεια του αγώνα θα πρέπει να έχει πλήρη αντιστοιχία.

Πάντα παίζουμε για την νίκη, ΟΧΙ όμως με ΚΑΘΕ τρόπο αλλά με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και νοοτροπία που θα βελτιώνει και θα τελειοποιεί τα στοιχεία των παιδιών κατά την διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς αποκλίσεις από το αρχικό στόχο.

Στις ηλικιακές κατηγορίες αυτές, δεν γίνεται ανάλυση αντιπάλου ΑΛΛΑ μόνο ανάλυση της δικής μας ομάδας, των δικών μας παιδιών ατομικά, έτσι ώστε να βελτιωθούν σε ατομική, τεχνική , ατομική –υποομαδική τακτική-φυσική κατάσταση, ψυχοπνευματικές λειτουργίες , και να αξιολογήσουμε όλα αυτά, κάτω από συνθήκες πίεσης, την διάρκεια της απόδοσης όπως και συμπεριφορές, κίνητρα εσωτερικά –εξωτερικά ,την κριτική σκέψη , την αυτογνωσία, την αποδοχή του συναγωνισμού, με σκοπό να επανατροφοδοτήσουμε τα παιδιά με πληροφορίες και να τους παρέχουμε υπηρεσίες που θα είναι χρήσιμες για την αθλητική και κοινωνική τους εξέλιξη.

Σημαντικό είναι να γίνει κατανοητή η νοοτροπία αυτή από το ευρύ περιβάλλον που επηρεάζουν το παιδί στην αθλητική (ποδοσφαιρική) του ανάπτυξη έτσι ώστε να το υποβοηθούν και να μην προκαλείται σύγχυση.

Κατά την διάρκεια του αγώνα αναδύονται νέες άγνωστες καταστάσεις ( αγωνιστικές ενέργειες διαφορετικές για το κάθε παιδί) που τα παιδιά καλούνται να υλοποιήσουν , όμως ίσως να μην έχουν εκπαιδευτεί - προπονηθεί στα στοιχεία αυτά λόγω της ηλικίας τους, ή να υπολείπονται στην υφιστάμενη κατάσταση, επίσης το κάθε παιδί έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης , για τον λόγο αυτό τα στοιχεία αυτά πρέπει να αποτυπώνονται – αναλύονται και με την συνεργασία των προπονητών των ομάδων να γίνουν περιεχόμενα των προπονήσεων.

Εν κατακλείδι το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο δεν είναι ανδρικό ποδόσφαιρο αλλά μια συνεχόμενη διαδικασία μάθησης που ολοκληρώνεται έως τα 18 έτη αλλά η προπόνησή τους συνεχίζεται καθ όλη την ενεργό δράση των παικτών.

Η στάση μας σε κάθε παιχνίδι των ηλικιών αυτών πρέπει να είναι στάση ευθύνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.