Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Κάστανο: Μια ελληνική υπερτροφή που δεν γνωρίζαμε


Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μια μυρωδιά ψημένου κάστανου αναδύεται στις πλατείες των χωριών μας και στους πεζοδρόμους των μεγαλουπόλεων. Και είναι η ίδια γνώριμη μυρωδιά που μας δημιουργεί γλυκές αναμνήσεις και στιγμές του Χειμώνα. Ναι το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο τα κάστανα είναι εδώ και έχουν την τιμητική τους. 

Κιλκίς: Πάμε για Swing στο Cafe Αμπαζούρ;


Δήμος Παιονίας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Ο Δήμος Παιονίας συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισµόπληκτους της Αλβανίας. Τα είδη πρώτης ανάγκης που μπορούν να προσφέρουν στο σηµείο συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας οι πολίτες έως την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου κατά τις ώρες 08:00-15:00 είναι: 

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς (Δευτέρα, 2/12/2019, 9:15 μ.μ.)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος Κιλκίς"
Ισοπαλία στο φινάλε
Τα συγχαρητήρια είναι πραγματικά λίγο για την "Ίντερ" που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Άρη στο ντέρμπι κορυφής της 6ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κ13 της ΕΠΣ Μακεδονίας το πρωί του Σαββάτου στο πλαστικό γήπεδο του Παύλου Μελά.

Τα νέα του Δήμου Κιλκίς (Δευτέρα, 2/12/2019, 8:45 μ.μ.)

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Συνάντηση γνωριμίας με τους Ευρωσυμβούλους του ΤΕΒΑ
Εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας ‘’Ευρωσύμβουλοι ΑΕ ’’, η οποία λειτουργεί ως αντένα στήριξης του προγράμματος Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ), επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και είχαν μια πρώτη ενημερωτική συζήτηση μαζί του σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος.

"Γκρέκο μασκαρά"*


Του Μάκη Ιωσηφίδη
Άκου Νεοέλληνα (στη θέση του πρώτου συνθετικού νεο - μπορεί να βάλει ο καθένας ό,τι άλλο έρχεται στο μυαλό του).
Άκου λοιπόν ανθρωπάκο.

Διοικητές νοσοκομείων για γέλια και για κλάματα


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Πριν από λίγες ημέρες είχα αναφέρει στο άρθρο μου για τον κισσό που χρειάζεται γερά στηρίγματα λίγα λόγια για τους διοικητές νοσοκομείων, καθώς είχα διαβάσει κάμποσα βιογραφικά και με έπιασαν τα γέλια. Την επόμενη μέρα επιβεβαιώθηκα καθώς ξεσηκώθηκε πλήθος κόσμου με τον διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας που ήταν στο άνθος της νιότης του μόλις 80 ετών και κάποιοι έκριναν πως είχε πολλά να προσφέρει.

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών: "Περί «της αξιολόγησης» ο λόγος…"

"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Νομοθετούνται ξανά και ξανά νόμοι και προεδρικά διατάγματα για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου στη χώρα μας. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να παραμένουν σκέψεις στα χαρτιά… Είναι ίσως το μοναδικό νομοθετικό πεδίο με δεκάδες απόπειρες, που είναι γεμάτο με θεωρητικά πονήματα!

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: 3 Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
➤3 Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία 
Μια μικρή αφορμή να μιλήσουμε για τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών με αναπηρία 

Συνάντηση Γ. Γεωργαντά με το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτηριακών Υποδομών Α.Ε.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, είχε σήμερα συνάντηση με το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτηριακών Υποδομών Α.Ε., στα γραφεία της εταιρείας.

Έρανος για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας, από τη Μητρόπολη Κιλκίς

Ανακοίνωση Μητρόπολης Κιλκίς
Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμά της, ότι μέσα στο πνεύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας που επλήγη από τους σεισμούς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχει στην εκστρατεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μελωδικά γιορτάστηκαν οι ΠεντεκαιΔεκα Μάρτυρες στο Κιλκίς


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Ένα μπουκέτο από μελωδικές συνθέσεις του Μάνου Χατζηδάκι, του Έννιο Μορικόνε και του Λούτσιο Ντάλα χάρισε στους πολίτες του Δήμου Κιλκίς που προσήλθαν την περασμένη Πέμπτη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς η υψίφωνος Σόνια Θεοδωρίδου. 

«Ερωτόκριτος, γνωρίζοντας το έργο και το δημιουργό του»: Ο μύθος ζωντανεύει επί σκηνής

Ο μύθος του Ερωτόκριτου θα ζωντανέψει με τον πλέον αυθεντικό τρόπο, μπροστά στα μάτια των θεατών, με προβολές και animation, αφήγηση, ζωντανή μουσική και δεκάδες χορευτές επί σκηνής στην παράσταση «Ερωτόκριτος, γνωρίζοντας το έργο και το δημιουργό του» σε καλλιτεχνική επιμέλεια Ιωάννη Τσουχλαράκη, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στην Σκηνή Σωκράτης Καραντινός του ΚΘΒΕ στη Μονή Λαζαριστών.

Εκδήλωση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από μία σειρά περιφερειακών εκδηλώσεων που διοργανώνει τo Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), με σκοπό να προωθήσει την ίδρυση και λειτουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων με τη συμμετοχή ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού. 

Ο ΑΘΛΟΣ Κιλκίς, στο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Στις 23-24/11/2019 ημέρες Σάββατο - Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο κλειστό στάδιο των Λαγυνών Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Π.Τ.).

H Coca Cola έβαλε… την ουρά στα σκέλια στην Θεσσαλονίκη

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Η αμερικανική πολυεθνική εταιρία Coca Cola έκλεισε το Σεπτέμβριο του 2013 το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και έκτοτε [sic!] οι απολυμένοι καλούν το καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας να μποϊκοτάρει τα προϊόντα της, δηλαδή: Coca Cola, Fanta, Sprite, Amita, Amita morion, Frulite,Fuze Tea, Monster, café LAVAZZA, πατατάκια «Τσακίρης».

Πετυχημένη η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με θέμα "Αντιλαϊκός προϋπολογισμός του Δήμου Παιονίας"

Δείτε ολόκληρη την ομιλία και τη συζήτηση ΕΔΩ.
Δελτίο τύπου «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παιονίας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – σύσκεψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας» στο Πολύκαστρο, με θέμα: «Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός του Δήμου και οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης».

Τι λέει η Ε. Αγαθοπούλου για το κοινωνικό μέρισμα


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Κοινωνικό Μέρισμα 2018: 1.250.000 δικαιούχοι.
Κοινωνικό Μέρισμα 2019: 200.000 δικαιούχοι.
Και ξαφνικά τα Χριστούγεννα του 2019 μας βρίσκουν με περίπου 1.000.000 των συμπολιτών μας να μένουν έξω από την παροχή του κοινωνικού μερίσματος καθώς ο λογαριασμός δεν βγαίνει και για τις παχυλές φοροελαφρύνσεις στα πολύ μεγάλα εισοδήματα αλλά και για το υπερπλεόνασμα που μοιραζόταν τα τελευταία χρόνια στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας (2/12/2019, 11:30 π.μ.)

Σύλληψη για κλοπή και παράβαση νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών
Συνελήφθη προχθές (30 Δεκεμβρίου 2019) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, σε περιοχή της Πέλλας, 29χρονος αλλοδαπός, διότι αφαίρεσε από οικία 82χρονης την ώρα του ύπνου, το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ και μία τραπεζική κάρτα.

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, του πρώτου της νέας διοίκησης, συγκαλεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 14:00 στα γραφεία της, 26ης Οκτωβρίου 43 στη Θεσσαλονίκη.

Τα νέα του ΑΕΤΟΥ Κιλκίς (2/12/2019, 10:30 π.μ.)

Δελτίο τύπου ΑΕΤΟΥ Κιλκίς
ΑΝΔΡΙΚΟ 
Ο Αετός νίκησε τον δυνατό Εργόναθλο Πολυκάστρου με 71-64 στο κιλκισιώτικο ντέρμπι κορυφής και απολαμβάνει την πρωτιά στην κατάταξη του Πρωταθλήματος της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ αήττητος, ενώ οι επόμενοι της βαθμολογίας ακολουθούν με 2 ήττες.

(Video) Συναυλία βυζαντινής μουσικής 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς


Η συναυλία βυζαντινής μουσικής, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ιεροψαλτών Κιλκίς "Πέτρος ο Γλυκύς", την ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, ενώ έγινε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στις 6:00 μ.μ. και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.