Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Οι Δρομείς Υγείας Κιλκίς στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, διεξήχθη ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών και οι παράλληλοι αγώνες μικρότερων αποστάσεων.

Μια ψύχραιμη γνώμη, για το "τσιμπούσι με χοιρινά και αλκοόλ" δίπλα σε camp προσφύγων

Γράφει ο Νικηφόρος Χ. Χριστοφορίδης
Καθηγητής πληροφορικής
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα σχετικά με το προσφυγικό θέμα, παίρνω το θάρρος να σας εκθέσω την άποψη μου αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ ενός βουλευτή και μιας ομάδας ανθρώπων που γευμάτισαν δίπλα σε camp. 

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ιεράς Ανδρώας Μονής Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς 
Μεγαλοπρεπώς πανηγύρισε η νεοσυσταθείσα Ιερά ανδρώα Μονή του Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς την ιερά μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, χθες και σήμερα, Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019.

"Άμα χρειαστεί θα ξαναματώσουμε για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ"... δήλωσε ο υπουργός άμυνας της Ελλάδας

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Φαίνεται πως αυτή η δήλωση του υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, φρόντισαν να την θάψουν οι συστημικοί βαρόνοι των media, που αναδεικνύει πως η άμυνα και ο στρατός της χώρας μας, προσαρμόζεται με βάση τις ανάγκες και τις επιδιώξεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

ALUMIL: Η ιστορία επιτυχίας 30 χρόνων μίας τολμηρής Ελληνικής πολυεθνικής βιομηχανίας

Η γνωστή ελληνική πολυεθνική εταιρεία ALUMIL, που δραστηριοποιείται στον τομέα των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου και της διέλασης αλουμινίου εν γένει, γιόρτασε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη, την επέτειο των 30 χρόνων λειτουργίας της. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, συνεργάτες και φίλοι της εταιρείας, καθώς και γνωστές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο της Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη: Δράσεις ευαισθητοποίησης κοινού για το διαβήτη

Τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του διαβήτη μεταφέρει το 33ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη (13-17 Νοεμβρίου 2019), που ξεκινά αύριο Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας Οδικών Μεταφορέων

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας Οδικών Μεταφορέων θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 με ώρα έναρξης στις 9.00 π.μ.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς (12/11/2019)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς
4χ4 γθια την «Ίντερ»
Η "Ίντερ" ήταν και πάλι αυτή που έπρεπε στο γήπεδο της Άνω Ηλιούπολης και πέτυχε το 4χ4 για το πρωτάθλημα Κ13 της ΕΠΣ Μακεδονίας. "Θύμα" της αυτή τη φορά ο Έσπερος Τερψιθέας, με την ομάδα του Μιχάλη Αναστασιάδη να επικρατεί με το ευρύ 7-1.

Συζήτηση στη Βουλή της ερώτησης του ΚΚΕ για τα ολιγομελή τμήματα ΓΕΛ στο νομό Κιλκίς

Πρακτικά της Βουλής της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου 2019
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας):  Συνεχίζουμε με τη δεύτερη με αριθμό 178/5-11-2019 επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς».

Ο ΑΘΛΟΣ Κιλκίς, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα kick boxing στη Βοσνία Ερζεγοβίνη

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Από τις 19 έως 27/10/2019 πραγματοποιήθηκε στη Βοσνία Ερζεγοβίνη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα kick boxing ανδρών - γυναικών της W.A.K.O. σε όλα τα τα στυλ του αθλήματος. Από τον Αθλητικό Σύλλογο Άθλος Κιλκίς συμμετείχε ο αθλητής Σίμος Ανανιάδης στην κατηγορία ανδρών στα κιλά -60 στυλ low kick. 

Επιμελητήριο Κιλκίς: Σεμινάριο εκμάθησης Τουρκικής γλώσσας

Το Επιμελητήριο Κιλκίς προτίθεται να διοργανώσει Σεμινάριο εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας για αρχάριους – εργαζόμενους επιχειρήσεων, διάρκειας 50 ωρών.

Πετυχημένο σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Πεδινό Κιλκίς

Της Μόνικας Σωτηριάδου
Με συμμετοχή και ενδιαφέρον έγινε το σεμινάριο πρώτων βοηθειών χρήση απινιδωτή από τους εθελοντές ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ στην αίθουσα του Λαογραφικού Συλλόγου Πεδινού.

Κιλκίς: Ενημερωτική δράση για το σακχαρώδη διαβήτη

Η δράση ματαιώνεται (Δείτε ΕΔΩ)
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για το διαβήτη ο Δήμος Κιλκίς προγραμματίζει ενημερωτική δράση την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 στην πλατεία Ειρήνης.

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (12/11/2019)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
«Συμμετοχή του Δήμου Παιονίας στη Philoxenia 2019» 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή του Δήμου Παιονίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia 2019’’, στη Θεσσαλονίκη. Η προβολή του Δήμου μας ως τουριστικός προορισμός είναι στις προτεραιότητες της διοίκησης και ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΔΕΘ κ. Αναστάσιο Τζήκα για την αρωγή του σε αυτή την κατεύθυνση.

Το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Βρύσης Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Υπογράφει ο Αναστάσιος Κεσίδης
Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Βρύσης Κιλκίς
Εκ μέρους των μαθητών του Σχολείου μας (Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Βρύσης), των οικογενειών, των συναδέρφων μου καθώς και ο ίδιος προσωπικά, επιθυμώ να εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες στους παρακάτω: Α) Την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου Μ. Βρύσης. Β) Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαπτιστή και το διοικητικό του συμβούλιο. Γ) Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστανέων και το διοικητικό του συμβούλιο. Δ) Το ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Κωνσταντίνου Φουραντζή...

Δελτίο τύπου Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Με αισθήματα βαθύτατης λύπης εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια Παντελή Φουραντζή και Ελένης Φουραντζή για τον απρόσμενο θάνατο του πατέρα τους Φουραντζή Κωνσταντίνο, ενός από τους παλαιότερους εμπόρους και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς.
Είθε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

Υποδοχή και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης

Ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπολης Γουμενίσσης
Η Ι. Μητρόπολις Γουμενίσσης προσκαλεί τους πιστούς στην υποδοχή και προσκύνηση της Τιμίας Κάρας του Αγίου ΙΩΑΝΝΟΥ του Χρυσοστόμου με το άφθαρτο αυτί, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, από Παρασκευή 15/11 μέχρι Δευτέρα 18/11.

Πολωνία: Στο ψηλότερο βάθρο το Kinesis

Δελτίο τύπου Kinesis Κιλκίς
Στις 9 Νοεμβρίου 2019, στο Σιεντλσε Πολωνίας πραγματοποιήθηκε διεθνές πρωτάθλημα στο άθλημα του Kyodokyokushin. Συμμετείχαν πάνω από 20 χώρες από όλον τον κόσμο με πάνω από 350 αθλητές.

Τα νέα του Δήμου Κιλκίς (12/11/2019)

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Εκλογή Δημάρχου Κιλκίς στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ
Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης εξελέγη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ). Οι εκλογές της ΠΕΔΚΜ διεξήχθησαν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Οκτώβριος 2019: η έκδοση του βιβλίου "Κοινότης Πλαγίων - Εν Παιονία Κιλκίς"

Πηγή: http://plagia-paionias.blogspot.com 
Η έρευνα και καταγραφή της ζωής και των δραστηριοτήτων της κοινότητας Πλαγίων ξεκίνησε να γίνεται το 2010 και σύντομα εξελίχθηκε σε έρευνα για ολόκληρη την επαρχία Παιονίας. Το 2011 η έρευνα αυτή αποτυπώθηκε στο διαδίκτυο κι έγινε ύλη της ιστοσελίδας ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, http://plagia-paionias.blogspot.com για να είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε όποιον ενδιαφέρεται. Το 2016 η ύλη της ιστοσελίδας έγινε ψηφιακό βιβλίο, ελεύθερης ανάγνωσης και κυκλοφόρησε με τον τίτλο ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΠΛΑΓΙΩΝ - ΕΝ ΠΑΙΟΝΙΑ ΚΙΛΚΙΣ.

Η φιλόλογος Σοφία Γ. Μεσίγκου-Κρικώνη, στο 46ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΕΦ (Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων)

Με επιτυχία διεξήχθη το 46ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΕΦ (Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων) στην Κόρινθο στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου 2019. Στο Συνέδριο, που είχε θέμα, «Βυζάντιο: Ιστορία και Πολιτισμός», συμμετείχαν Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, ερευνητές, ιστορικοί και φιλόλογοι από όλη την Ελλάδα. Το Συνέδριο κόσμησε η Παρουσία του Γέροντος Ελισσαίου, Καθηγουμένου της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας,ο οποίος μίλησε με θέμα: «Άγιο Όρος: μια ζωντανή βυζαντινή κληρομιά».

Εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019.

Εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό Ευζώνων

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Παλαιά Εθνική Οδό Ευζώνων και στους κλάδους σύνδεσης αυτής από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019.

Κιλκίς: Υποδοχή Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου


11/11/2019: 101 χρόνια μετά...


Του Γιάννη Σιταρίδη (Κείμενο, φωτογραφίες)
11-11-1918
Η Γερμανική αντιπροσωπεία υπογράφει την άνευ όρων παράδοσή της στο σιδηροδρομικό σταθμό Ρετόντ, στο δάσος της Κομπιέν, στο σιδηροδρομικό βαγόνι όπου ο Γάλλος στρατηγός Φος είχε το στρατηγείο του. 
Ο Α' παγκόσμιος πόλεμος έχει λήξει.

Άνω Απόστολοι Κιλκίς: Ομιλία με θέμα, "Οικογένεια - Σχολείο - Κοινωνία - Μπούλινγκ"