Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

«Αίμα», «Τιμή» και όπου φύγει φύγει από τη "Χρυσή Αυγή"

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Το ότι η «χρυσή αυγή» δεν εκφράζεται στο αστικό κοινοβούλιο και καταβαραθρώθηκαν τα εκλογικά της ποσοστά, δεν σημαίνει ότι δεν έχει αφήσει το μαύρο αποτύπωμα της, εγείροντας συντηρητικά αντανακλαστικά μέσα στην κοινωνία.
Παρόλα αυτά δεν είναι αμελητέο ότι χιλιάδες ψηφοφόροι που την εμπιστεύτηκαν στα χρόνια της κρίσης, της γύρισαν την πλάτη στις εκλογές στις 7 του Ιούλη και δεν μπόρεσε να πιάσει το όριο του 3% για να εκφραστεί στην βουλή.

Ευχές Χρήστου Γκουντενούδη για τη νέα σχολική χρονιά

Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Παιονία Ισχυρή»
Πρ. Δήμαρχος Παιονίας
Η νέα σχολική χρονικά ξεκινάει γεμάτη από προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς.

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τη νέα σχολική χρονιά

Ανακοίνωση ΚΚΕ
Το πρώτο κουδούνι χτυπάει και φέτος για εκατοντάδες παιδιά του Κιλκίς και της Παιονίας σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Πρώτο κουδούνι σημαίνει για τους μαθητές την έναρξη ακόμα μιας σχολικής χρονιάς, με καλή διάθεση από την περίοδο ξεκούρασης των διακοπών, με τη χαρά της αντάμωσης των συμμαθητών, με νέα μαθήματα και εκπαιδευτικούς, με υψηλότερους στόχους για πολλούς.

Ευχές για καλή σχολική χρονιά από τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς Κιλκίς

Υπογράφουν οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς του Κιλκίς
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες και γονείς.
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στον δύσκολο, αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Ξεκινούν οι συναντήσεις της Φωτογραφικής Ομάδας Κιλκίς

Η “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΛΚΙΣ” ενημερώνει τα παλιά και νέα μέλη της, ότι στiς 18 Σεπτεμβρίου ξεκινάει δυναμικά τις συναντήσεις της κάθε Τετάρτη 07-09 μ.μ. στο χώρο της στην οδό Μητροπόλεως 11, για μια ακόμα καλή φωτογραφική και δημιουργική χρονιά. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο facebook «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΛΚΙΣ»

Η αδράνεια κοστίζει στην πόλη

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Χρήστος Καναρόπουλος
Την Δευτέρα έγινε καθαρισμός από συνεργεία του Δήμου Κιλκίς, της αυλής του 5ου Δημοτικού. Μπράβο στους υπεύθυνους του Δήμου για την άμεση αντίδραση. 

Τοποθέτηση Γιώργου Φραγγίδη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων


"Νομίζω ότι σήμερα συζητάμε έναν τομέα που είναι κυρίαρχος για τη ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη. Ακούγοντας και την εισήγηση του κ. Υπουργού, όπου αναφέρει ότι επιβάλλεται να έχουμε ένα ακόμα πιο υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, αλλά ακούγοντας και τον πρώην Υπουργό, ο οποίος είπε «κρατήσαμε όρθιο το σύστημα υγείας», θέλω να πω κάτι.

Επικήδειος π. Δημητρίου Τριανταφυλλίδη

†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Αναντίρρητα, η ωριμότητα μιας ζωής αξιολογείται οριακά στην ωριμότητα της μεταβίωσης. Μια στιγμή φανερώνει την αξία χρόνων και χρόνων ζωής! Και η ωριμότητα του θανάτου προηγείται της ατέλειωτης ωριμότητας είτε ωραιότητας της εν Χριστώ μεταβίωσης.

Πάνω στο νέο σας χαρούμενο ξεκίνημα

†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Καλά μου παιδιά, κοπέλες και παλικάρια της συνοριακής μας επαρχίας, μέσα στον ενθουσιασμό της εξασφαλισμένης νέας σας πορείας της φοιτητικής είτε σπουδαστικής, παρακαλώ σας να δεχθείτε κι από μένα ένα μεγάλο “μπράβο” για το ελπιδοφόρο σας άνοιγμα στην κατάκτηση της ζωής. 

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (10/9/2019)

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στους χώρους της ΔΕΘ την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 για το Αλιγκάρι run 2 , στα Μ. Λιβάδια του Πάϊκου, μία δράση που θα αναδείξει την πλούσια ομορφιά του ορεινού όγκου και των Μ. Λιβαδίων, δεσμευτήκαμε για την αρωγή του δήμου με προσωπικό και μηχανήματα.

Πολύχρωμες εικόνες Εμποροπανήγυρης Κιλκίς


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Με μια ζωηρή παλέτα χρωμάτων, γεύσεων, παράδοσης και σύγχρονων παραστάσεων από την πολιτιστική και αθλητική ζωή της πόλης του Κιλκίς σχηματίστηκε το ψηφιδωτό της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς. Στην πρόσκληση του πενθημέρου- όσο διαρκεί και η μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή της πόλης- για μια ευχάριστη έξοδο που συνδυάζει περιπάτους στους χώρους της Εμποροπανήγυρης με φθηνές και ποιοτικές αγορές για το χειμώνα και ευκαιρίες για ψυχαγωγία για όλες τις ηλικίες, ανταποκρίθηκαν οι πολίτες του Δήμου Κιλκίς και εκατοντάδες επισκέπτες.

(Video) Επίσημη έναρξη της αθλητικής χρονιάς 2019-2020 για τον ΑΕΤΟ Κιλκίς


Επίσημη έναρξη της αθλητικής χρονιάς 2019-2020 για τον ΑΕΤΟ Κιλκίς, στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019.

Ξεκινούν οι προπονήσεις στην Ακαδημία Στίβου του Αλέξανδρου Κιλκίς.

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Στίβου Αλέξανδρου Κιλκίς
Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι προπονήσεις για όλα τα τμήματα στην πρότυπη Ακαδημία Στίβου του Αλέξανδρου Κιλκίς. 
Οι προπονήσεις, σε πρώτη φάση, γίνονται στο δημοτικό στάδιο του Κιλκίς με το παρακάτω πρόγραμμα για κάθε Τμήμα:

Κιλκίς: Συλλήψεις για κλοπή και ναρκωτικά

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες (9 Σεπτεμβρίου 2019) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, τρεις ημεδαποί ηλικίας 39, 41 και 42 ετών, καθώς εντοπίστηκαν εντός μη λειτουργικού εργοστασίου να αφαιρούν διάφορα υλικά με χρήση φιάλης οξυγόνου και κόφτη, τα οποία θα φόρτωναν σε δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή στο Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ένα ακόμα Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή στο Κιλκίς, στο χώρο του Πάρκου – Κήπου, με σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… Θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα… Τον Σοσιαλισμό».

Εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη.

Τι λέει το ΚΚΕ για την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στη ΒΙΠΕ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Όσο περισσότεροι υπουργοί και υφυπουργοί επισκέπτονται τους βιομήχανους του νομού, τόσο περισσότερο χρειάζεται να αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες για ποιανού τα συμφέροντα ενδιαφέρεται πραγματικά η κυβέρνηση τη ΝΔ.

Που στοχεύει η διδασκαλία της Ιστορίας;

Γράφει η Άννα Ριζάκη
Μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η υπουργός Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως φαίνεται ότι δεν πρόλαβε να διαβάσει τις οδηγίες του Υπουργείου της για τους γενικούς και ειδικούς σκοπούς της διδασκαλίας της Ιστορίας.

Αγιασμός στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς


Αγιασμός στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς


Ανακοίνωση 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9.30π.μ. θα τελεστεί ο αγιασμός του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς. Στη συνέχεια θα δοθούν τα μισά βιβλία και παρακαλούμε οι μαθητές να έχουν μαζί τους τις σχολικές τους τσάντες καθώς δε θα δοθούν πλαστικές σακούλες.
Καλή Σχολική Χρονιά!

Οι εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς, συνεχίζονται έως 11 Σεπτεμβρίου

Δελτίο τύπου Εσπερινού Γυμνασίου Κιλκίς
Έχετε τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο ή κάποιες από τις τάξεις του Γυμνασίου και δεν σας δόθηκε η ευκαιρία να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας, ώστε να αποκτήσετε το Απολυτήριο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης;

Ερώτηση Φραγγίδη με θέμα: “Διεθνής Ομάδα Ειδικών Ελληνικής Δημοκρατίας – Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας”

Ερώτηση Γιώργου Φραγγίδη
"Κύριοι Υπουργοί,
Μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις συγκροτήθηκε τον Μάιο του 2019 η ελληνική πλευρά της «Διεθνούς ομάδας ειδικών Ελληνικής Δημοκρατίας – Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», όπως προβλέπεται στο άρθρο 1 παρ. 3(θ) της “Τελικής συμφωνίας για την επίλυση των διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, και την εδραίωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των Μερών”, που υπεγράφη στις Πρέσπες τη 17η Ιουνίου 2018.

Χατζησάββας: Τίποτε δεν άλλαξε από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Χρήστος Χατζησάββας  
Πολλοί ψηφοφόροι τρόμαξαν από την αντιχριστιανική συμπεριφορά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και με την αντεθνική συμπεριφορά της στο θέμα του ξεπουλήματος του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Επίσης με το πρόβλημα της ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗΣ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα που συντελείται με μεθόδευση και αδρά χρηματοδότηση μέσω των ΜΚΟ.

Το συγγραφικό έργο της Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας της Ειδομένης

Δελτίο τύπου Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας της Ειδομένης 
Η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης έχει σαν πεποίθηση ότι ο πολιτισμός είναι η διαχρονική δύναμη του ελληνισμού. Έτσι δημιουργήσαμε μια διαδικτυακή βιβλιοθήκη, πλαισιωμένη με ελεύθερα βιβλία και μελέτες, τόσο από τους αρθρογράφους της ομάδας μας όσο και από φίλους που επιθυμούν ως συνεργάτες να δημοσιεύσουν το έργο τους, το οποίο είναι προσβάσιμο σε όλους.

Η Ευρίτικη Ζυγιά στο χορό της Θρακικής Εστίας Κιλκίς

Ανακοίνωση Θρακικής Εστίας Κιλκίς
Μετά από απαίτηση από τα μέλη του συλλόγου, αλλά και όλων των Θρακιωτών του νομού Κιλκίς, το μουσικό συγκρότημα "Ευρίτικη Ζυγιά" θα συμμετέχει στο μεγάλο χορό της Θρακικής Εστίας Κιλκίς την Κυριακή 17/11/1019 στις 12:00 μεσημέρι στο Κτήμα Των Ευχών.
Ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι οι Θρακιώτες και όχι μόνο για να χορέψουμε.

Σύλλογος "Λαβάς" Ευκαρπίας: Αγιασμός και έναρξη μαθημάτων ποντιακού χορού


Το Κιλκίς υποδέχτηκε τη "Φλόγα Αγάπης" 2019


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Με πρωτοβουλία του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς και τη συμμετοχή του Δήμου Κιλκίς και τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών φορέων, που δραστηριοποιούνται ενεργά στην αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η υποδοχή της φλόγας αιμοδοσίας στο πλαίσιο της 17ης πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών Ελλάδας.

(Video) Πανέτοιμο το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, για τη νέα σχολική χρονιά 2019 - 2020


Πανέτοιμο το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, για τη νέα σχολική χρονιά 2019 - 2020.