Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Τελετή λήξης Ακαδημιών ΚουΠα 2018-2019


Alexandros Summer Camp στο Κιλκίς

Ανακοίνωση "Αλέξανδρου" Κιλκίς 
Με την σχολική χρονιά να ολοκληρώνεται, ο Αλέξανδρος Κιλκίς δίνει τη δυνατότητα στους γονείς και στα παιδιά να περνούν δημιουργικά τις ώρες τους στις εγκαταστάσεις μας.

Μάγεψε η ομάδα κρουστών «άιΝΤΟς» μπροστά στο σπήλαιο Κιλκίς


Η ομάδα κρουστών «άιΝΤΟς» του συλλόγου «ΙΡΙΔΑ», στο υποβλητικό περιβάλλον της εισόδου του σπηλαίου, με «Μύθους και Ύμνους» από την αρχαία ελληνική παράδοση και παραδόσεις άλλων λαών, μουσικές και παραδοσιακά όργανα, «ταξίδεψε» τους θεατές στο χρόνο και στον πολιτισμό, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019. Την επιμέλεια της παράστασης είχε ο Λευτέρης Αγγουριδάκης.
(Το Video αποτελεί ευγενική παραχώρηση του Γρηγόρη Σαλτσίδη).

ΕΣΠΑ 2019-2020: Οι αιτήσεις ξεκίνησαν για το ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος – Αλέξανδρος

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος – Αλέξανδρος 
Οι αιτήσεις του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»  «ΕΣΠΑ 2019-2020» ξεκίνησαν με καταληκτική ημερομηνία υποβολής 28/6. Τα ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος – Αλέξανδρος με μια ομάδα 36 ανθρώπων προσφέρουν καθημερινά ποιοτική δημιουργική απασχόληση στα παιδιά με ένα 27 μοναδικών δράσεων. 

Οι Έφεδροι Αξιωματικοί νομού Κιλκίς, συγχαίρουν γενικώς...

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς συγχαίρει τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Κιλκίς: κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, τον Δήμαρχο Παιονίας κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΙΩΝΙΔΗ, τους Περιφερειακούς Συμβούλους ν. Κιλκίς κ.κ. ΑΝΔΡΕΑ ΒΕΡΓΙΔΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ και ΜΙΧΑΗΛ ΒΙΔΙΑΔΑΚΗ, καθώς και τους δημοτικούς Συμβούλους των δύο Δήμων του ν. Κιλκίς.

Καλοκαιρινό πάρτυ του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς


Αυτή είναι η αθλήτρια του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς, Ειρήνη Μητώνα


Δελτίο τύπου Ιππικού Ομίλου Κιλκίς
Ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς με τον Μέγα Χορηγό του VIOZOIKI, εύχονται καλή επιτυχία στην αθλήτρια και τους βοηθούς της για την συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα Ελλάδος Ιππικής Αντοχής, στην κατηγορία Α CEN 2* (120 - 139 χλμ), την Κυριακή 16/06/2019 στην Κατερίνη. 

Παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ 2019

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, εγκρίθηκε η φιλοξενία σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις για 3.000 παιδιά δικαιούχων υπαλλήλων των τ. ΟΑΕΕ, συνταξιούχων υπαλλήλων του τ. ΟΑΕΕ, ασφαλισμένων και συνταξιούχων αυτού. 

Στη διάθεση των πολιτών το Αρχείο Εκλογικών Αποτελεσμάτων της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ

Στη διάθεση των πολιτών, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/ekloges/, είναι πλέον το Αρχείο Εκλογικών Αποτελεσμάτων της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Κ.Δ.Α.Π. ΑΘΛΟΣ Κιλκίς

Ανακοίνωση Κ.Δ.Α.Π. ΑΘΛΟΣ Κιλκίς
Το Κ.Δ.Α.Π. ΑΘΛΟΣ σας ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το δωρεάν Πρόγραμμα "Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής, μέσω ΕΣΠΑ, 2019-2020". Καλούμε όλους τους γονείς να μας προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά άμεσα.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Θα πρέπει πρώτα να υποβάλετε τις φορολογικές σας δηλώσεις άμεσα αφού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή σας στο Πρόγραμμα.

Καμία αλλαγή στην εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου που ανακοινώθηκε για τη σχολική χρονιά 2019-2020

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής της εξεταστέας ύλης της Γ’ Λυκείου για τη σχολική χρονιά 2019-2020, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει:

Ο Χ. Χατζησάββας υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στο ν. Κιλκίς

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
Ανακοινώθηκε από τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή μια λίστα με 100 ονόματα υποψηφίων. Για το νομό Κιλκίς είναι ο Χατζησάββας Χρήστος του Κωνσταντίνου, βουλευτής Κιλκίς από τον Ιανουάριο του 2015, αλλά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.  Θα ακολουθήσουν άλλοι τέσσερις υποψήφιοι για να ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο του Νομού Κιλκίς.

Πάμε Σουφλί, για το 11ο Πανθρακικό Αντάμωμα



Ανακοίνωση Θρακικής Εστίας Κιλκίς
Σάββατο 29 Ιουνίου εκκίνηση το πρωί με προορισμό το μεσημέρι Αλεξανδρούπολη. Το απόγευμα πάμε στο Σουφλί για το αντάμωμα και το βράδυ μεγάλο θρακιώτικο γλέντι. Κυριακή μεσημέρι ξεκινάμε από Αλεξανδρούπολη και κάνουμε στάση στην Ξάνθη. Δηλώσεις συμμετοχής έως Πέμπτη 13 Ιουνίου. Ποσό συμμετοχής 55€ μεταφορά και διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωινό. (προαιρετικά 7€ γεύμα των διοργανωτών στο Σουφλί το Σάββατο το οποίο πρέπει να το δηλώσετε σε εμάς).
Για συμμετοχές τηλ. 6977476554 (Αθανάσιος Βουλγαράκης)

Μεγάλος θερινός χορός του Συλλόγου "Το Λαβάς" Ευκαρπίας Κιλκίς



Έλεος: Ενημερώστε επιτέλους τους ηλικιωμένους γονείς σας


Ηλικιωμένη έπεσε θύμα απάτης στα Γιαννιτσά με το πρόσχημα ότι το παιδί της έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα.

Έντονος προβληματισμός για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Πολύκαστρο

Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Πολύκαστρο εκφράζουν το Επιμελητήριο Κιλκίς, αλλά και ο Δήμος Παιονίας. Σε ανακοινώσεις τους, οι δύο φορείς ζητούν την επανεξέταση της λειτουργίας του, προκειμένου όπως υποστηρίζουν να μην προκύψει σημαντική οικονομική και οικονομική υποβάθμιση της περιοχής.

Επιβραβεύοντας το χθες

Του Δημήτρη Νίκογλου
Ορμώμενος από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, μου γεννάται το εξής ερώτημα.. Πόσο δικαιωμένος αισθάνεται άραγε ο ψηφοφόρος που με την ψήφο του επιβραβεύει το χθες της πολιτικής; Που επιβραβεύει δηλαδή τους ίδιους ανθρώπους, τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες πολιτικές που παλαιότερα είχε καταδικάσει; 

Τα πρώτα “Αξιουπολίτικα” της χρονιάς

Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης και Πολυκάστρου
Η ΕΝΟΡΙΑΚΗ ανάκαμψη με ποιμαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις έχει διευρύνει από ετών στη Μητρόπολή μας το πρόγραμμα των καθιερωμένων παλαιών τοπικών πανηγυριών.

Έχεις μια καλή ιδέα; Έχεις πακέτο Leader! - Ενημερωτικές εκδηλώσεις από την Αναπτυξιακή Κιλκίς

Δελτίο τύπου Αναπτυξιακής Κιλκίς 
Έχεις μια καλή επιχειρηματική ιδέα; Θες να ανοίξεις μια νέα επιχείρηση; Θες να εκσυγχρονίσεις, να μεγαλώσεις την υφιστάμενη επιχείρησή σου; Είσαι αγρότης, άνεργος, επιστήμονας, επιχειρηματίας, επαγγελματίας και χρειάζεσαι χρηματοδότηση από ένα πρόγραμμα που "τρέχει" στο Κιλκίς, αξιολογείται από την ΑΝΚΙ και πληρώνεσαι την επιχορήγηση σε μερικές μόνο μέρες;

Ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος του Παλατιανού Κιλκίς


Ανακοίνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς ανακοινώνει με χαρά, ότι η ρωμαϊκή πολιτεία του Παλατιανού, με τον «δώρα έχοντα» Γαλλικό ποταμό στα ριζά του λόφου της, στο ορεινό πέρασμα από τα Κρούσια όρη προς την Κερκίνη και με εξαιρετικό περιβάλλοντα χώρο και περίσσεια θέα, είναι έτοιμη να υποδεχθεί μαθητές και ενήλικες από 1 Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου 2019, ώρες 8.00 έως 16.00, καθημερινά εκτός Τρίτης.

Γιορτή λήξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς


Διευκρινίσεις για την κατάργηση της αργίας του Αγίου Πνεύματος

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς κατόπιν ενημέρωσης που είχε λάβει από το τμήμα Εμπορίου σε ότι, αφορά την κατάργηση αργίας του Αγίου Πνεύματος λαμβάνοντας την παρακάτω ανακοίνωση:

Εντυπωσιακός ο Αλεξ Αλέρου, στους Αγώνες Στίβου «Ζαχαριάδεια» & «Ρήγεια»

Δελτίο τύπου τμήματος στίβο "Αλέξανδρου" Κιλκίς
Σε αγώνες στίβου στη Θεσσαλονίκη πήραν μέρος οι αθλητές και οι αθλήτριες του αγωνιστικού τμήματος του Αλέξανδρου Κιλκίς το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και σημειώνοντας νέα ατομικά ρεκόρ.

Κιλτίδης: Μια μεγάλη προσπάθεια ολοκληρώθηκε


Κώστας Κιλτίδης: "Ήταν πρόκληση η λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τώρα μπορεί να ταξιδέψει. Τη θεωρώ παιδί μου και θα την παρακολουθώ ενισχύοντάς την."

Συγχαρητήρια επιστολή για τους νέους Δημάρχους, Κιλκίς και Παιονίας

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων νομού Κιλκίς
Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων νομού Κιλκίς, συγχαίρουν θερμά τον νέο δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη για την εκλογή του, και του εύχονται μια επιτυχημένη, παραγωγική και γόνιμη θητεία, που θα συντελέσει στην επίτευξη των στόχων του.

"Ταξιδεύοντας με την Κουζίνα" στο Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου


Δελτίο τύπου Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης
Η τηλεοπτική εκπομπή "Ταξιδεύοντας με την Κουζίνα" του Βασίλη Αδαμίδη παρουσίασε το Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Παιονίας στο επεισόδιό της "Αξιός - Ειδομένη" Με την ευγενική παραχώρησή του, σας παρουσιάζουμε το απόσπασμα που αναφέρεται στην Ιερά Μονή. 
Η θρησκευτικότητα στον τόπο μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

142 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Στις 10 Ιουνίου 1877, πριν από 142 χρόνια, ιδρύθηκε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός και εθελοντικός οργανισμός στην Ελλάδα. Το έργο του Ε.Ε.Σ. είναι πολυδιάστατο και πολυποίκιλο. Ενεργεί πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, στοχεύοντας στον πάσχοντα άνθρωπο και στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, χωρίς εθνικές και πολιτισμικές διακρίσεις.

Επέκταση 4 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την απόφαση για την επέκταση τεσσάρων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι οποίες καλύπτουν συνολικά 14.820 εργαζόμενους.

Επιλύεται με ρύθμιση το πρόβλημα με τους δασωμένους αγρούς

Δελτίο τύπου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ)
Πολύ μεγάλη σημασία για τη βιοποικιλότητα της χώρας μας και την προστασία των γενετικών της πόρων έχει η κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις 180 υπαλλήλων στο ΥπΑΑΤ

Με υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη, προωθήθηκε στο ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού – Ανεξάρτητη Αρχή) η πρόσληψη 180 υπαλλήλων στο ΥπΑΑΤ, οι 13 εκ των οποίων θα προσληφθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Υγείας περί ΑΜΕΑ.

Μεταφορά νερού στους πρώην δήμους Πολυκάστρου και Αξιούπολης από τις πηγές Πάικου

Ανακοίνωση δήμου Παιονίας
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση, εντάσσεται το έργο «Υδροδότηση πρώην Δήμων Πολυκάστρου – Αξιούπολης από πηγές Πάικου» στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης I του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, συγχαίρει...

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Εκ μέρους του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς θα θέλαμε να συγχαρούμε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Παιονίας κ. Κωνσταντίνο Σιωνίδη και να του ευχηθούμε ολόθερμα καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο του.
Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε τους εκλεγέντες περιφερειακούς συμβούλους Κιλκίς κ. Βεργίδη Ανδρέα, κ. Νατάσσα Σωτηριάδου και κ. Μιχαήλ Βιδιαδάκη και να τους ευχηθούμε ολόθερμα καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο τους.

Εθνικές εκλογές 2019: Από την κριτική στη σύγκριση

Του Δημήτρη Μάρδα
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Καθηγητή ΑΠΘ
Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών εύλογα προκάλεσαν αυτοκριτική στο κυβερνόν κόμμα. Θέματα ουσίας και ύφους της εξουσίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων ως ερμηνευτικές μεταβλητές της διαφοράς ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διανομή τροφίμων (ΤΕΒΑ) από τον Δήμο Κιλκίς

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΕΚ) ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ θα πραγματοποιήσει διανομή, την Παρασκευή 14-06-2019 και την Τρίτη 18-06-2019 και ώρα 10:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ πίσω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ανδρέα Παπανδρέου 3) στα πλαίσια του Προγράμματος ΤΕΒΑ, τα εξής είδη παντοπωλείου:

Ο Άθλος Κιλκίς στο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Το Σάββατο 7 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό στάδιο της Πολίχνης Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Π.Τ.).

Ευχαριστήρια δήλωση Θεμιστοκλή Αιμ. Ανθρακίδη

Υπογράφει ο Θεμιστοκλής Αιμ. Ανθρακίδης
Δικηγόρος - Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς
Μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συνδημότες μου, που με τίμησαν για δεύτερη συνεχή φορά με την ψήφο τους εκλέγοντας με δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Κιλκίς με τη παράταξη «ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ».

9 στα 9 τα χρυσά μετάλλια του ΗΡΑΚΛΗ Πολυκάστρου

Δελτίο τύπου ΗΡΑΚΛΗ Πολυκάστρου
Ο αθλητικός σύλλογος ΗΡΑΚΛΗΣ Πολυκάστρου με το τμήμα μαχητικών αθλημάτων, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών που διεξήχθη στην πόλη των Σερρών με εννέα αθλητές. στις 11/5/2019. από την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών (ΕΟΠΤ) σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο ΔΙΑΣ. 

Η οδική ασφάλεια στην Κεντρική Μακεδονία (Εκτός Θεσσαλονίκης) τον Μάιο 2019

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Μάιο του έτους 2019, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά - αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης) τον Μάιο 2019

Κατά τη διάρκεια του μήνα Μαΐου του 2019, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά 471 άτομα και ειδικότερα: 

Κερδισμένη ψήφος για τα συμφέροντα του λαού είναι η ψήφος στο ΚΚΕ

Ανακοίνωση ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ
Μπροστά στη νέα εκλογική μάχη, με την πόλωση να εντείνεται πάνω σε παλιά και νέα διλήμματα παρόμοιας κοπής, εντείνεται και η φιλολογία της «χαμένης» ψήφου για το λαό, με τα παπαγαλάκια των αστικών κομμάτων να χαρακτηρίζουν ως τέτοια εκείνη που δεν πέφτει στον κορβανά των αυριανών και σημερινών κυβερνώντων (της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ) ή των πρόθυμων συνεργατών τους (όπως το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ).