Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Θανατηφόρο δυστύχημα μετά από σύγκρουση οχήματος με επιβατική αμαξοστοιχία

Σήμερα (4 Μαΐου 2019) και ώρα 13.30 περίπου, στο ύψος του Αγίου Γεωργίου Ημαθίας, Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Φλώρινα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 54χρονου οδηγού και της 71χρονης ημεδαπής που επέβαινε στο όχημα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

Μιχάλης Βιδιαδάκης: Γι' αυτό "Κοίταξα Μροστά" με το Χρήστο Γιαννούλη

Υπογράφει ο Μιχάλης Βιδιαδάκης*
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κιλκίς
Φίλες και Φίλοι,
Στην πρόσκληση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο για τις Περιφερειακές εκλογές της Κεντρικής Μακεδονίας "Κοιτάμε Μπροστά", με επικεφαλής τον Χρήστο Γιαννούλη, ανταποκρίθηκα αυθόρμητα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Εντυπωσιάστηκα από τη νηφαλιότητα των απόψεών του, την δομημένη επιχειρηματολογία και τη σθεναρή διάθεση του για προσφορά.

Βαφειάδης: "Όχι στο κυνήγι κομματικών «μαγισσών» πίσω από στηρίξεις και υποψήφιους"

Υπογράφει ο Θόδωρος Βαφειάδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Απομένουν πλέον λίγες ημέρες για τις δημοτικές εκλογές και θα περίμενε κανείς τα συσσωρευμένα προβλήματα της πόλης μας, και των οικισμών μας, η ολιγωρία της απερχόμενης διοίκησης και κυρίως το σχέδιο και οι προτάσεις ανασύνταξης της επόμενης μέρας να βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. 

Υποψήφιε Δήμαρχε Κιλκίς πέρασες καμιά βόλτα από την Παλιά Νομαρχία;

Kείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
Αγαπητέ υποψήφιε δήμαρχε Κιλκίς
Σίγουρα θα γνωρίζεις ότι το «φτωχό Κιλκίς» έχει τεράστια ακίνητη περιουσία. Περιουσία που δεν έχει μόνο ιστορική-θρησκευτική-πολιτιστική αξία, αλλά κυρίως οικονομική.

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Με σφραγισμένα χείλη", του κιλκισιώτη Γάννη Τσιτσίμη

Ο Γιάννης Τσιτσίμης και οι εκδόσεις Λιβάνη σας προσκαλούν σε μια «διαφορετική» παρουσίαση του μυθιστορήματος "Με σφραγισμένα χείλη" την Κυριακή 12 Μάη 2019 και ώρα 12.00 στην 16η Διεθνή έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης, περίπτερο 15, αίθουσα «Εξώστης». 

Άγιος Δημήτριος Κιλκίς: Αγρυπνία προς τιμήν της νέας Οσίας Σοφίας της Ποντίας

Δελτίο τύπου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς 
Την 6η Μαΐου κάθε χρόνο η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη της νέας Οσίας Σοφίας της ποντίας που ασκήτευσε στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας Καστοριάς.

Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη Α΄περιόδου 2019

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη Α΄ Περιόδου 2019 θα διεξαχθούν στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης (Καλοχώρι), την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, στην αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών (1ος όροφος), με ώρα έναρξης στις 9.00 π.μ.

Αυτός είναι ο συνδυασμός δημοτικής κοινότητας Πολυκάστρου, "Πολύκαστρο Ισχυρό"


Ανακοίνωση συνδυασμού δημοτικής κοινότητας Πολυκάστρου, "Πολύκαστρο Ισχυρό"
"Πολύκαστρο Ισχυρό",
Συμμετοχή - Προσπάθεια - Πράξη!
Με αγάπη για τον τόπο μας, το Πολύκαστρο, στο οποίο γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, για να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας στην Δημοτική Κοινότητα Πολυκάστρου.

Η παράσταση "Ο παπουτσωμένος γάτος" στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Παιδικής Σκηνής Γιάννη Χριστόπουλου
Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, ανεβάζει το γνωστό λαϊκό και αγαπημένο παραμύθι των μικρών μας φίλων  "Ο παπουτσωμένος γάτος".
Το πασίγνωστο παραμύθι γράφτηκε από το Γάλλο συγγραφέα ΣΑΡΛ ΠΕΡΩ το 1812 και από τότε ο πιο παιχνιδιάρης ΓΑΤΟΣ όλων των παραμυθιών αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.

Κιλκίς: Εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" 
"... Και ενώ περί τους εικοσακισχιλίους απεκαλύφθησαν και ανεγνωρίσθησαν επισήμως Χριστιανοί ορθόδοξοι, πλείστοι άλλοι παραμένουσιν εισέτι κατ επίφασιν Μουσουλμάνοι είτε εκ φόβο, είτε ίνα μη στερηθώσι της δημοσίας θέσης αυτών. Καλούνται δε κρυφοί μεν, οι παραμένοντες εν τω κρυπτώ Χριστιανοί, κλωστοί δε (από το κλώσκουμε-επιστρέφω) οι αποκαλυφθέντες εκ των άλλοτε κρυφών και αναγνωρισθέντες επισήμως Χριστιανοί. Υπό των Τούρκων οι τελευταίοι ούτοι ονομάζονται τενεσούρηδες ήτο προδόται, ωσάνει ήσαν πράγματι Μουσουλμάνοι προδώσαντες" 
Κωνσταντίνος Φίλανδρος