Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΚουΠα Κιλκίς Basketball: Νέα νίκη και σταθεροποίηση στην πρώτη θέση

Του Γιάννη Σιταρίδη
Νέα νίκη, τη δωδέκατη σε δεκαέξι αγώνες πέτυχε η ΚουΠα Κιλκίς μέσα στην έδρα της Αξιούπολης επί του ΑΣΑ Αλέξανδρου με σκορ 35 – 64. Με αυτή τη νίκη και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων αλλά και το ρεπό του μέχρι πρότινος δεύτερου Βαφύρα Δίου, σταθεροποιείται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ. 

Αποκριάτικο ξεφάντωμα του Συλλόγου Γονέων 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς


Η "Ανάσα Ευαισθησίας" ευχαριστεί θερμά...

Υπογράφει η Χριστίνα Κουρουζίδου
Πρόεδρος Φιλανθρωπικού Συλλόγου "Ανάσα Ευαισθησίας" ν. Κιλκίς
Ο "Φιλανθρωπικός Σύλλογος Ανάσα Ευαισθησίας ν. Κιλκίς" εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Δήμο Κιλκίς και στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για την διάθεση σημαντικής ποσότητας ανακυκλωμένων ρούχων.

Απλές και χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για να μην πέφτουν θύματα εξαπάτησης

Στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, υπενθυμίζει βασικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα και μεθόδους, για να αποσπούν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.

"Η αριστερή προπαγάνδα της συμφωνίας της Λίμνης"

Γράφει ο Τάσος Κοκοβίδης
Βιώνουμε καθημερινά και με όλους τους τρόπους, την εμμονική και ατέρμονα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κόπτεται να πείσει την κοινή γνώμη για τα οφέλη της Χώρας από την συμφωνία της Λίμνης των Πρεσπών.

ΕΦΕΤ: Ελληνικό μέλι - Το πολύτιμο δώρο της ελληνικής φύσης στον άνθρωπο

Ανακοίνωση ΕΦΕΤ
Το μέλι από την αρχαιότητα θεωρείται ένα ξεχωριστό τρόφιμο με ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία. Όσον αφορά στο ελληνικό μέλι, η ποικιλία φυτών της Ελλάδας, με μια βιοποικιλότητα που περιλαμβάνει 6.500 είδη φυτών εκ των οποίων τα 1.400 είναι ενδημικά και δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο, το καθιστά μοναδικό. 

Άδεια ανατροφής τέκνου στις μητέρες αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς

Με τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θεσπίζεται η χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου στις μητέρες αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς.

Me Too: Ένα κίνημα (και) για τις εργαζόμενες!

Της Σόνιας Μητραλιά
Πάνω από δυο χρόνια έχουν περάσει από την γέννηση του κινήματος MeToo που φανέρωσε την τρομακτική έκταση της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας και της σεξουαλικής βίας λόγω φύλου σε όλο τον κόσμο! Κάθε άλλο από εφήμερο, το κίνημα αυτό δεν παύει κάθε τόσο να μας επιφυλάσσει εκπλήξεις! 

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

Συνεχίζονται και τις επόμενες δύο εβδομάδες, δηλαδή από την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 έως και το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, οι εργασίες συντήρησης (ασφαλτικές εργασίες και εργασίες καθαρισμού χώρου φυτών σε διαχωριστικές νησίδες και στα ερείσματά τους) που εκτελούνται στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατανομή 150 θέσεων για πρόσληψη μελών ΔΕΠ σε Πανεπιστήμια και πλήρωση 28 θέσεων μελών ΔΕΠ σε Ιατρικές Σχολές και Τμήματα

Στην κατανομή 150 θέσεων για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού (μελών ΔΕΠ) σε Πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020, αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ενισχύεται η συνεργασία της Ελλάδας με το CERN

Τη συνδιαμόρφωση νέων στρατηγικών συνεργασίας και την υλοποίηση μελλοντικών προγραμμάτων συζήτησε η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος του διεθνούς ερευνητικού κέντρου CERN, Ursula Bassler, με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, τον Αν. Υπουργό, Κώστα Φωτάκη και τη Γενική Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Πατρίτσια Κυπριανίδου, κατά την επίσκεψή της στο ΥΠΠΕΘ.

Facebook: Ευρωεκλογές - μια ακόμη συγγνώμη;


Της Αθηνάς Αντωνιάδου*
Μόλις πρόσφατα, ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες που εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Facebook ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες, την εισαγωγή στο τέλος του Μαρτίου, «νέων εργαλείων» για την αντιμετώπιση της ξένης ανάμειξης κατά την διάρκεια των ευρωεκλογών, στα τέλη Μαΐου 2019. 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από Τετάρτη 13, έως και την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 04/11-02-2019), που ισχύει από την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 έως και την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019.

123 προσλήψεις στο Δήμο Κιλκίς, μέσω του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Εκατόν είκοσι τρεις θέσεις (123) οκτάμηνης απασχόλησης έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Κιλκίς μέσω της συμμετοχής του στον Γ' κύκλο του προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα του υπ. Εργασίας. 

Μήνυση για κλοπή δέκα μεταλλικών κάδων απορριμμάτων (σκάφες) υπέβαλε ο Δήμος Κιλκίς

Μήνυση κατά παντός αγνώστου υπέβαλε στο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα για την κλοπή δέκα μεταλλικών κάδων απορριμμάτων (σκάφες) από οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Κιλκίς, Γαλλικού και Πικρολίμνης.

"Είμαστε άξιοι της αδιαφορίας μας"

Δελτίο τύπου Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης
Η εβδομάδα αυτή θεωρώ είναι μια εβδομάδα διαβουλεύσεων των υποψηφίων όπου θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο για δημοτικές εκλογές στον Δήμο Παιονίας. Όλοι οι συμμετέχοντες για δικούς τους λόγους θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας εκφράζοντας την με τον ψήφο μας.

Κιλκίς: Δωρεάν προγράμματα εκμάθησης Τουρκικής γλώσσας για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Ξεκινάει στο Κιλκίς πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα με τίτλο: «Οριζόντιες ξενόγλωσσες ικανότητες στο χώρο εργασίας - Τούρκικη γλώσσα», διάρκειας 50 ωρών.

Ημερίδα για το χάντμπολ στο Κιλκίς

Συγκρότηση ελεγκτικού κλιμακίου για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς στο Δήμο Κιλκίς

Υπογράφει ο Ανέστης Πογέλης
Αντιδήμαρχος Κιλκίς
Βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς οφείλουν:
Να μεριμνούν για την στείρωση των ζώων τους, εφόσον δεν επιθυμούν τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων.

Ανακοίνωση ένταξης στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ του Θωμά Χ. Μαρκόπουλου

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ
Επικεφαλής - Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς
Δημήτρης Β. Τσαντάκης
Ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς γεννήθηκε στο Κιλκίς. Από νωρίς έδειξε την αγάπη του στα κοινά μέσω συμμετοχής του στα μαθητικά συμβούλια του 3ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Κιλκίς. Νέος 26 χρονών σήμερα είναι ενεργό Μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακική Εστία. Έχει Ποντιακές και Θρακικές ρίζες, νιώθει όμως Μακεδόνας! 

Ο μήνας του... ''ΕΛΕΟΣ''!

Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
«Αγάπη, ετοιμάσου για Κέρκυρα! Σου ‘χω κανονίσει διημεράκι τα δυο μας, από το πουθενά! Για να δεις, τι κελεπούρι άνδρα πήρες!», είπε όλο χαρά και γέλασαν και τα μουστάκια του!

Ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης υποψήφιος στο δημοτικό συνδυασμό του Δημήτρη Κυριακίδη

Δελτίο τύπου υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη 
Στο δημοτικό συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη προσχωρεί ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ένα ακόμη επίλεκτο μέλος της τοπικής μας κοινωνίας που ξεχωρίζει για την εργατικότητα και τη δημιουργικότητά του. Εντάσσεται δε δυναμικά στη νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για να φτιάξουμε έναν σύγχρονο, έναν ανοιχτό Δήμο, για να πάμε μπροστά το Κιλκίς και τα χωριά μας.

Ο Κ. Πουντζουκίδης γράφει για τα αδέσποτα ζώα

Γράφει ο Κωνσταντίνος  Πουντζουκίδης
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Ως υποψήφιος για την αυτοδιοίκηση θέτω ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των υπηρεσιών άλλα και την ευαισθητοποίηση των δημοτών για την ορθολογική διαχείριση του θέματος των αδέσποτων ζώων. 
Τονίζεται η στρατηγική στην οποία πρέπει να κινηθούμε για να αναδείξουμε τις ευθύνες όλων όσοι αθετούν τις υποχρεώσεις τους, εγκαταλείποντας στον αστικό ιστό της πόλης σκυλιά και άλλα ζώα που έχουν υιοθετήσει, χωρίς να αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που προξενούν τόσο στα ζώα όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ειρήνη Βαλεντίνα Αγγελίδου: Είμαι υποψ. Δημοτική Σύμβουλος με το Συνδυασμό του Δ. Αγαθόπουλου

Υπογράφει η Ειρήνη Βαλεντίνα Αγγελίδου
Υποψ. Δημοτική Σύμβουλος Κιλκίς
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συνδημότες και συνδημότισσες, 
Γεννήθηκα το 1990 στο Κιλκίς στο οποίο μεγάλωσα, διαμένω και εργάζομαι. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών (Κομοτηνή) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.