Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Επένδυση δύο σουηδικών εταιρειών στον τομέα της ιατρικής κάνναβης, στο Πολύκαστρο

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Πέμπτης 5 τ.μ., των σουηδικών εταιρειών "Aureum Life Investments AB" https://aureumlife.se/en/ και "Oboya Horticulture Industries AB"  https://en.oboya.se/ , υπεγράφη μεταξύ τους, μία αρχική συμφωνία συνεργασίας για την καλλιέργεια και παραγωγή ιατρικής κάνναβης στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

Ειδικότερα η Aureum Life, μέσω θυγατρικής της που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, θα εγκαταστήσει σε έκταση περίπου 6.000 τ.μ., παραγωγική μονάδα για καλλιέργεια και επεξεργασία ιατρικής κάνναβης, μονάδα που θα είναι διαμορφωμένη σε τέσσερις χώρους καλλιέργειας και αποθηκών, με την διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Άνοιξη του 2020.

Μέσω της αρχικής συμφωνίας συνεργασίας, η Aureum Life και η Oboya, στοχεύουν να αυξήσουν τα εμπορικά οφέλη και τις ευκαιρίες για τα δύο μέρη, να παραδώσουν και να αναπτύξουν προϊόντα στους ξεχωριστούς τομείς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τεχνογνωσίας μέσω μακροπρόθεσμης συνεργασίας.

Παράλληλα η Aureum Life Investments AB θα υποβάλει στην Oboya, το αργότερο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020, τα απαραίτητα αναλυτικά έγγραφα για τα αγαθά, τον εξοπλισμό και τα καλλιεργητικά συστήματα της συγκεκριμένης μονάδας.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη επιλογή στα σχέδια της εταιρείας, καθώς η Aureum κατά τα επόμενα χρόνια σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν αριθμό μονάδων καλλιέργειας σε όλο τον κόσμο, με πρώτη τη μονάδα στο Κιλκίς, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες καλλιεργητικές μονάδες στη Ζιμπάμπουε και τη Σουαζιλάνδη (φθινόπωρο 2020), την Ουρουγουάη (άνοιξη 2021) και στη συνέχεια στην Ολλανδία ή στην Πορτογαλία.

Περαιτέρω και όσον αφορά στις δύο προαναφερόμενες σουηδικές εταιρείες, αναφέρονται από πλευράς μας τα εξής :

Α) Η Aureum Life Investments AB, αποτελεί την πρώτη σουηδική εταιρεία με κλινική εστίαση στην ιατρική κάνναβη και δραστηριοποιείται στην έρευνα, παραγωγή και πώληση ιατρικής κάνναβης -οι χρήσεις της επικεντρώνονται στην πολλαπλή σκλήρυνση (MS), στην εγκεφαλική παράλυση (CP), στον νευροπαθητικό πόνο, στην επιληψία, στην διαταραχή άγχους και στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (ΜΕ)-.

Η καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης, αρχίζει με σπόρους και μοσχεύματα στις μονάδες καλλιέργειας, οι οποίες στη συνέχεια αναπτύσσονται σε βασικές και δραστικές ουσίες για την έρευνα και την παραγωγή φαρμάκων που βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών παγκοσμίως.

Β) Η Oboya Horticulture Industries AB είναι ένας κορυφαίος προμηθευτής και κατασκευαστής πρώτων υλών για την κηπουρική και τα τεχνικά συστήματα για την καλλιεργητική βιομηχανία, ενώ παράλληλα καθώς είναι εγκατεστημένη σε πολλές χώρες και ηπείρους, έχει άμεση πρόσβαση στα διεθνή κανάλια διανομής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.