Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Εντυπωσιακή η εκδήλωση του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κιλκίς


Δελτίο τύπου Συλλόγου Ιεροψαλτών “ΠΕΤΡΟΣ Ο ΓΛΥΚΥΣ”
Σε ιδιαιτέρως κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 01/12/2019 στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς συναυλία με εκκλησιαστικούς ύμνους από την χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και  Κιλκισίου “ΠΕΤΡΟΣ Ο ΓΛΥΚΥΣ” και από τον χορό ψαλτών “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”. 


Το πρόγραμμα περιελάμβανε ψαλμούς από την πανηγυρική ακολουθία του εσπερινού και του όρθρου των Πολιούχων της πόλης του Κιλκίς, Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, αλλά και από την περίοδο των Χριστουγέννων.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Πολιτιστικής Εταιρείας Κιλκίς “ΤΕΧΝΗ” κ. Σοφία Κεσίδου, η οποία στην συνέχεια έδωσε την σκυτάλη στον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου και ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου, Κιλκίς. 

Ο π. Επιφάνιος μετέφερε στους επίσημα προσκεκλημένους και στο κόσμο τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πολυανής & Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης. Στη συνέχεια ο π. Επιφάνιος με τον πνευματικό του λόγο κατάφερε να εντάξει το κοινό στο κλίμα των ψαλμών που επακολούθησαν. Στην εκδήλωση, επίσης, προλόγισε ο Δήμαρχος του Κιλκίς, κ. Δημήτριος Κυριακίδης καθώς και ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού, κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης.

Στη συνέχεια η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Πέτρος ο Γλυκύς» υπό τη διεύθυνση του Ιεροψάλτη και μέλους του συλλόγου κ. Θεοφάνη Κάκαρη και ο Χορός Ψαλτών «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και δρ. μουσικολογίας κ. Αντώνιο Κωνσταντινίδη, απέδωσαν άψογα τους υπέροχους και πλήρεις θεολογικών νοημάτων ύμνους, αφιερωμένους στη μνήμη των πολιούχων της πόλεως του Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων & στην εορτή της γεννήσεως του Θεανθρώπου, σκορπίζοντας αγαλλίαση και χαρά στις καρδιές όλων μας.

Πριν το κλείσιμο της εκδήλωσης αποδόθηκαν ευχαριστίες στον δάσκαλο και ιδρυτή του Συλλόγου ιεροψαλτών «Πέτρος ο Γλυκύς», άρχοντα πρωτοψάλτη της ΜτΧΕ κ. Κωνσταντίνο Γαϊτανίδη, ο οποίος δεν κατάφερε ωστόσο να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση, για λόγους υγείας. Επίσης ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής, Κιλκισίου & Αγίου Αθανασίου αισθάνθηκε την ανάγκη να τιμήσει δύο ιεροψάλτες οι οποίοι επί σειρά ετών προσέφεραν τις υπηρεσίες τους τόσο στα αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως όσο και στο Σύλλογο Ιεροψαλτών «ΠΕΤΡΟΣ Ο ΓΛΥΚΥΣ» ως μέλη του διοικητικού συλλόγου. 

Έπειτα, αποδόθηκαν αναμνηστικά δώρα στον κ. Γεώργιο Μπάμπη από τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη και στον κ. Στυλιανό Κοτίδη από τον Άγιο Πρωτοσύγγελο της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκισίου π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη. Στη συνέχεια και προς ανάμνηση της συνάντησης των δύο χορωδιών, αποδόθηκε στον χοράρχη του χορού ψαλτών “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” κ. Αντώνιο Κωνσταντινίδη ένα μουσικό βιβλίο (Αναστασηματάριο του άρχοντα πρωτοψάλτη της ΜτΧΕ κ. Κωνσταντίνο Γαϊτανίδη), ένα cd με χριστουγεννιάτικους ύμνους του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κιλκίς και ένα βιβλίο της Καλλιτεχνικής Πολιτιστικής Εταιρείας Κιλκίς “ΤΕΧΝΗ”. Ο κ. Αντώνιος Κωνσταντινίδης προσέφερε ως αντίτιμο ένα μουσικό βιβλίο του ιδίου, στο Σύλλογο Ιεροψαλτών Κιλκίς.

Μεταξύ των άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής, Κιλκισίου & Αγίου Αθανασίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζηαποστόλου Ιωάννης, η Αντιδήμαρχος κ. Ζιούτα Αικατερίνη, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καρυοφύλλης. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Τέλος, τα μέλη του Συλλόγου επιθυμούν να ευχαριστήσουν και δημοσίως τους χορηγούς που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια, οι οποίοι έδειξαν για ακόμα μια φορά την αγάπη τους για την ψαλτική μας τέχνη. Συγκεκριμένα, ευχαριστεί τους:

ΙΕΡΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ,

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ,

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ,

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ,

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ,

ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ,

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΠΗΛΙΟΥ,

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΥΚΗΣ ΒΟΛΟΥ,

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ,

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, PITSARIA PARMA, ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ SPACE MONKY, ΚΤΗΜΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, ΟΠΤΙΚΑ ΚΕΚΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΧΑΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥΝΤΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ ΓΚΟΛΙΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΕΡΣΟ, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣΗΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ, ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΦΩΤΙΑΔΗ ΕΥΚΑΡΠΙΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΓΩΝΙΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΙ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΙΤΣΑΣ MR GREEK ΚΙΛΚΙΣ, ΚΑΦΕ ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ, ΚΑΒΑ ΠΟΤΩΝ ΓΟΥΓΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΑΤΣΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΒΑΡΙΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΙΔΑΡΙΝΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΡΜΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΡΑΓΙΑΝ ΚΙΛΚΙΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.