Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Τσογγίδης: Με την "νέα" Δημοτική Αρχή Κιλκίς δε θα πλήξουμε ποτέ

Γράφει ο Γιάννης Θεοδ. Τσογγίδης
Με την "νέα" Δημοτική Αρχή Κιλκίς πάντως δε θα πλήξουμε ποτέ, αλλά ευτυχώς πρόλαβα και δεν έκλεισα το facebook περιμένοντας να γίνουν αθλιότητες στις οποίες αναφέρομαι παρακάτω. 

Υπάρχει μεγαλύτερη αντίφαση από τη μία η Δημοτική Αρχή να βαυκαλίζεται ότι αποτελεί το"νέο" (απέδειξα με στοιχεία ότι νέα δεν είναι) και "άφθαρτο" και από την άλλη να χρησιμοποιεί τη φαιά προπαγάνδα με τη διαστροφή γεγονότων και πράξεων για να διασωθεί από τα αδιέξοδα που δημιουργεί η ανικανότητά της και η μεγαλομανία της; Και εξηγούμαι :

Αυτές τις ημέρες εκδόθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που είναι το Όργανο που ελέγχει την νομιμότητα των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων δύο έγγραφα προς το Δήμο Κιλκίς:

# Το πρώτο και πολύ σοβαρότερο που αναρτήθηκε και στη διαύγεια (ΑΔΑ : 6Σ9901Υ-Ρ03) αναφέρεται στην απόρριψη των δύο αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που λήφθηκαν μετά από προτάσεις της Διοίκησης για την κατάτμηση / διανομή του οικοπέδου "Μύλοι Σαμαρά". Διπλός ηχηρός κόλαφος για τη Δημοτική Αρχή που έπρεπε να οδηγήσει τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τουλάχιστον σε παραίτηση για προφανείς λόγους. 

Απορρίφθηκαν από την αρχή για τυπικούς λόγους επί της ψηφοφορίας για την πρόταση αναβολής του θέματος πριν μπουν στην ουσία. Η μεγάλη ξεφτίλα θα γινόταν αν έμπαιναν στην ουσία, όπου με ψήφους 20 - 18 πίστεψαν ότι αποφάσισαν την διανομή του οικοπέδου. 

Οι άνθρωποι είναι τόσο άσχετοι που δε γνώριζαν ότι χρειάζονται 21 ψήφοι για να περάσει τέτοιου είδους απόφαση, ενώ ήταν διάτρητη από πολλές ακόμη πλευρές που δεν έχει νόημα να τις αναλύσω εδώ. Αυτή η απόφαση δε δόθηκε σε κανέναν με επιτήδειο τρόπο για να μη φανεί το διπλό ναυάγιο της Δημοτικής Αρχής.

# Εστάλη και ένα δεύτερο έγγραφο συμβουλευτικού / διαδικαστικού χαρακτήρα προς το Δημοτικό Συμβούλιο όπου γίνεται αναφορά στον Κανονισμό Εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ότι δήθεν έχει κάποια άρθρα που δεν συμβαδίζουν με την κείμενη Νομοθεσία και ότι επίσης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ανακάλυψε ότι τότε δεν την στείλαμε την σχετική απόφαση για έγκριση σ' αυτούς και άρα είναι άκυρος και πρέπει να γίνει νέος Κανονισμός. 

Αυτό το έγγραφο το δευτερεύον φρόντισε η Δημοτική Αρχή (εγώ θεωρώ αποκλειστικό υπεύθυνο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμαίδη) να το κάνει βούκινο στέλνοντάς το σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους με σπουδή για να κρύψει πίσω από αυτό την ανεπάρκεια και τις ευθύνες για τις ληφθείσες και ακυρωθείσες αποφάσεις περί του επίμαχου οικοπέδου,αλλά και στον Τύπο και στα παπαγαλάκια της. 

Κι εδώ και λίγες ώρες γίνεται πάρτι στο διαδίκτυο από τα επώνυμα και ανώνυμα παπαγαλάκια τα φίλα προσκείμενα στη Δημοτική Αρχή περί της ακυρότητας του Κανονισμού που έκανε ο Τσογγίδης το 2016, περί γκάφας και άλλα αισχρά! Θα γράψω μερικές εξηγημένες κουβέντες φυσικά για να ενημερωθούν οι πολίτες και όχι για να γίνω συνομιλητής με κράχτες κάθε είδους και καλλιεργητές/χρήστες φαιάς προπαγάνδας.

-- Κανονισμό Εργασιών Δημοτικού Συμβουλίου τόλμησε να κάνει μόνο ο γράφων και όταν ήταν Πρόεδρος το 1997 - 1998 και πάλι το 2014 - 2017. Κανένας άλλος στο Κιλκίς και ελάχιστοι σε όλην την Ελλάδα δεν τόλμησαν. Στόχος ήταν να κάνουμε πιο εκλαϊκευμένη και εύπεπτη την σχετική Νομοθεσία προς χρήση από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι έβλεπα ότι υπήρχε άγνοια και θα έπρεπε να γνωρίζουν τι ψήφιζαν, επίσης δικαιώματα και υποχρεώσεις.

 Για να τον ετοιμάσουμε δουλέψαμε εβδομάδες μερόνυχτα! Μέσα στον Κανονισμό γίνεται συνεχής αναφορά στην σχετική Νομοθεσία και μόνο δύο σημεία είχαν προστεθεί για να καλύψουν τοπικές ιδιαιτερότητες το ένα αφορά στο δεκάλεπτο του πολίτη για να υπάρχει επίσημο δημοκρατικό βήμα στους πολίτες και το δεύτερο για να αποτραπεί το μπάχαλο με το μπες-βγες στην Αίθουσα των Δημοτικών Συμβούλων την ώρα των συνεδριάσεων για κάπνισμα και επειδή κουράζονταν.

 Είναι το άρθρο που ο σημερινός Πρόεδρος το χρησιμοποίησε όπως τον βόλευε με εντελώς λανθασμένο τρόπο κάτι που το εξήγησα σε προηγούμενη ανάρτηση για να μαγειρέψει την επίμαχη ψηφοφορία και μετά κρύφτηκε πίσω από αυτό για να αποσείσει τις όποιες ευθύνες από επάνω του.

-- Όταν ετοιμάστηκε το σχέδιο Κανονισμού δόθηκε 2 εβδομάδες νωρίτερα από την ψήφισή του στους Δημοτικούς Συμβούλους για διαβούλευση, διορθώσεις, προσθήκες κλπ. Ψηφίστηκε ομόφωνα.

-- Για το αν έπρεπε να τον στείλω στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς έγκριση προφανώς με απασχόλησε και μίλησα και με την ΚΕΔ και με συναδέλφους από κάνα δύο Δήμους και τελικώς αποφάσισα να μην στείλω την απόφαση, διότι θεώρησα ότι ναι μεν ήταν μία απόφαση κανονιστικού χαρακτήρα που όμως αφορούσε την εσωτερική λειτουργία του κυρίαρχου Οργάνου δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου και θεώρησα ότι δεν ήταν πολιτικά ορθό η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ελέγξει και αυτόν, διότι τότε για ποια ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μιλούσαμε;

Το Δημοτικό Συμβούλιο δε θα μπορούσε να έχει τον τελευταίο λόγο ούτε για τον Κανονισμό λειτουργίας του; 

Η πολιτική ευθύνη συνεπώς ήταν αποκλειστικώς δική μου. Κάποιος από τους σημερινούς μπορεί να αναλάβει την όποια και την παραμικρή πολιτική ευθύνη;

-- Ο σημερινός Δήμαρχος Κυριακίδης που ανέχεται ή ωθεί, δεν το γνωρίζω, τα παπαγαλάκια του να γαβγίζουν ήταν τότε Δημοτικός Σύμβουλος και μπορούσε να έχει τις όποιες αντιρρήσεις του για άρθρα του Κανονισμού όταν ψηφίστηκε και αμέσως μετά έγινε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για δύο χρόνια, άρα αν διαπίστωνε αδυναμίες στον Κανονισμό Εργασιών θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να τον τροποποιήσει. Αντιθέτως ήταν προσκολλημένος επάνω στον Κανονισμό και τον χρησιμοποιούσε σαν ευαγγέλιο. Ήταν και δικηγόρος ας μην το ξεχνάμε! Γιατί δεν έκανε τίποτε;

-- Άλλαξε τον Νόμο περί Τοπικής Αυτοδιοίκησης η Κυβέρνηση SYRIZA και εν συνεχεία τροποποίησε και πάλι τις αλλαγές η Κυβέρνηση της Ν.Δ.. Άρα ο τωρινός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου το πρώτο που έπρεπε να κάνει ήταν να τροποποιήσει τον Κανονισμό και να τον εναρμονίσει με τις νέες αλλαγές! 

Είχε όμως τα κότσια και την πολιτική εμπειρία να το κάνει; 'Οχι βέβαια! Αντ' αυτού έβαλαν τα σκυλιά τους να γαβγίζουν κατά την προσφιλή τακτική τους! Πραγματικά αναρωτιέμαι τι επίπεδο είναι αυτό και τι άνθρωποι είναι αυτοί που έκαναν το έλασσον μείζον και προσπαθούν το μείζον να το κάνουν έλασσον! 

Νομίζουν ότι έτσι θα σωθούν; Τον πρώτο χρόνο χαίρονται θα τους δω μετά. Το μόνο που νιώθω γι' αυτούς είναι λύπηση. Και πιο πολύ λυπάμαι αυτόν τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.