Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Δράσεις ΚΔΑΠ "Άθλος Κιλκίς", για τα «δικαιώματα των παιδιών» και «παιδιών με αναπηρία»

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος Κιλκίς"
Αυτήν την εβδομάδα διευρύνθηκε ο κύκλος συζητήσεων με τους μαθητές του  ΚΔΑΠ "Άθλος Κιλκίς", για τα «δικαιώματα των παιδιών» και «παιδιών με αναπηρία». 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία που θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, παιδιά και εκπαιδευτικοί ανταλλάξαμε απόψεις, εξηγήσαμε στα παιδιά τι σημαίνει ο όρος αναπηρία, τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά στην καθημερινή τους ζωή και ότι δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη, αλλά ΙΣΗ με τη δική μας.

Μιλήσαμε και πάλι για την έννοια της ισότητας και της δικαιοσύνης, με στόχο την κατανόησή τους από τα παιδιά μας, ώστε αυτή η κατανόηση να τα οδηγήσει στον όχι τυπικό αλλά στον ουσιαστικό σεβασμό και αποδοχή του "διαφορετικού".

Θεατρικά παιχνίδια με ήρωες άτομα με αναπηρία, ζωγραφιές με θέμα παιδιά σε αναπηρικό καροτσάκι, βοήθησαν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και την ευαισθησία των μικρών μας μαθητών. 

Παράλληλα, στα καλλιτεχνικά μαθήματα δημιούργησαν νέες πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, όπως εφημερίδες και παλαιά περιοδικά. 

Επίσης συνεχίζονται οι πρόβες στο θεατρικό παιχνίδι, το χορό, τη Zumba, τη μουσική και το πλέξιμο, για την Χριστουγεννιάτικη παράστασή μας στις 24 & 28 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία Κιλκίς. Σας περιμένουμε.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του ΚΔΑΠ Άθλος, απογευματινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.