Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Μία σύναξη - συμπόσιο από εκείνες που δίνουν περιεχόμενο στην ζωή μας

Γράφει ο Δημήτρης Γεω. Αβραμίδης
Εκπαιδευτικός
Προσκεκλημένος, πρόσφατα μαζί με την οικογένειά μου, του κυρίου Δημήτρη Σιδηρόπουλου από την Μεταμόρφωση Κιλκίς, αδελφικού φίλου του Πατέρα μου, κάτοικου Αγίου Γεωργίου Βεροίας, βρεθήκαμε στον τόπο κατοικίας του περισσότεροι από είκοσι (20) γνωστοί και φίλοι του σε μια ωραία ταβέρνα του χωριού του.

Η συγκέντρωση αυτή ήταν αφιερωμένη στην ονομαστική του γιορτή, στην 53η επέτειο του γάμου του με την Ελένη Ιωαννίδου από τους Ευζώνους Κιλκίς και την προαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της κόρης του Χριστίνας και του συζύγου της Τάσου Ζουπίδη ο οποίος πριν λίγες μέρες εκλέχτηκε ομόφωνα επίκουρος καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. 

Η βραδιά ήταν αρκετά επιτυχημένη και ευχάριστη με τη συνοδεία ποντιακής λύρας με λυράρη τον ταλαντούχο νεαρό Γιάννη και τον πατέρα των αδελφών Τσαχουρίδη κ. Σταύρο.

Κιθάρα ο Λάκης της παρέας και ακορντεόν ο εορτάζων οικοδεσπότης της κ. Δημήτρης με παλιά αξέχαστα τραγούδια άλλων εποχών που τραγουδήθηκαν από όλους μας με πολλή διάθεση και μεράκι.

Η αρχή τέτοιων εκδηλώσεων έγινε πριν πολλά χρόνια και καθιερώθηκε πλέον ως θεσμός, αφού κάθε χρόνο γίνεται στην μεγάλη αυλή του ωραίου σπιτιού του με πανσέληνη καλοκαιρινή βραδιά πάντα με επιτυχία και τις καλύτερες εντυπώσεις από όλους τους συνδαιτυμόνες για την άρτια από κάθε άποψη προετοιμασία του.

Μεταξύ των εκλεκτών αυτής της μεγάλης παρέας γνώρισα και το στρατηγό εν αποστρατεία κ. Νίκο Τσιρογιάννη, φίλο του κυρίου Δημήτρη, πρώην διοικητή του Β΄ Σώματος Στρατού Βεροίας από το χωριό Παλατίτσια του νομού Ημαθίας που δυστυχώς δεν τον είχαμε στην φετινή παρέα μας, γιατί έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες τόσο πρόωρα και απροσδόκητα από την επάρατο θανατηφόρα αρρώστια της εποχής σε ηλικία μόλις 68 ετών.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω τις άριστες επιδόσεις στα ποντιακά τραγούδια του κ. Σίμου Τσιπουρίδη, πρώην αντιπροέδρου της Ευξείνου Λέσχης Βεροίας και του γιατρού κ. Ηλία Γορσουλίδη, πρώην διευθυντή του νοσοκομείου Νάουσας, για τις θαυμάσιες επιδόσεις του στα παλιά διαχρονικά τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο και τραγουδιούνται μέχρι και σήμερα.

Συγχαρητήρια αγαπητέ μας Δημήτρη για τις ωραιότατες μοναδικές αυτές πολιτιστικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες σου που δίνουν νόημα και περιεχόμενο στη ζωή μας που τόσο πολύ πτώχαινε πολιτισμικά τα τελευταία χρόνια!

Να είσαι σίγουρος ότι η γενέτειρά σου Μεταμόρφωση δεν ξεχνά την πολιτιστική σου εκείνη προσφορά σε νεαρή ηλικία στα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια που εσύ με το αξεπέραστο μελωδικό σου ακορντεόν ψυχαγωγούσες τις πληγωμένες από δύο πολέμους ψυχές των κατοίκων του χωριού μας με δημόσιους χορούς στον χώρο του παλιού σχολείου του χωριού μας με συμμετοχή όλων σε κάθε τέτοια εκδήλωση.

Σας αξίζουν πραγματικά διπλά συγχαρητήρια που συνεχίζεις μέχρι και σήμερα στα 82 σου πλέον χρόνια να διοργανώνεις τέτοιες εκδηλώσεις, άξιες επαίνου και μίμησης με τόσους πολλούς ευκλεείς φίλους υψηλής νοημοσύνης και πολιτισμού.

Κλείνω με τις πολλές ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήριά μου και πάλι για τις ωραίες αυτές πρωτοβουλίες που ευχόμαστε να μας χαρίζεις για πολλά ακόμα χρόνια στο μέλλον, όμοιες και με τις νοσταλγικές εκείνες στιγμές που απολάμβαναν μαζί σου οι συγχωριανοί μας και ο αγαπητός μου πατέρας και αδελφικός σου φίλος Γιώργος.

Σε εποχές πλήρους εγκατάλειψης των ανθρώπινων αξιών και απαξίωσης, όπου η αναλγησία, ο ατομικισμός και η συμφεροντολογία έχουν πάρει τεράστιες επιδημικές διαστάσεις και το ηθικό γράδο έφτασε σχεδόν στο μηδέν.

Φωτεινές δημιουργίες που αποτελούν βάλσαμο στις ψυχές μας!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.