Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

«Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων»

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς (Α. Παπανδρέου 3) στην αίθουσα Περικλής Κολότσιος, του έργου με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων», που στόχο έχει τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας υποστήριξης ηλικιωμένων που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ατόμων, η υποβοήθηση της μοναχικής διαβίωσης τους και η ασφαλή τους γήρανση. Η δράση αφορά κυρίως άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, που ζουν μόνα, ή δεν μπορούν να υποστηριχθούν επαρκώς από το άτομο που διαμένει μαζί τους, έχουν προβλήματα υγείας (κατάθλιψη, κινητικά προβλήματα, διαβήτης, Altzheimer, καρδιολογικά προβλήματα κ.ά) και έχουν χαμηλό εισόδημα.

Η υπηρεσία προς τους ηλικιωμένους θα περιλαμβάνει:

-τη λειτουργία κέντρου 24ωρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης

-την συνεχή κατ’ οίκον παρακολούθηση και τηλεειδοποίηση μέσω ειδικών συσκευών.

Η υπηρεσία θα καλύψει το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων της Π.Κ.Μ.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κιλκίς κ.Βεργίδης Ανδρέας, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε Κιλκίς σε θέματα Υγείας κ.Σωτηριάδου Αναστασία, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Π.Κ.Μ κ.Μήττας Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Πρόνοιας και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κιλκίς κ. Μπαλάσκας Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Π.Κ.Μ κ.Αβραμίδης Νικόλαος, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Κιλκίς κ.Γεωργιάδου Βασιλική, η Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Κιλκίς κ.Σιδηροπούλου Κυριακή, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς κ.Ξάκη Στέλλα, ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Παιονίας κ.Απόστολος Καραγιαννόπουλος, η Προϊσταμένη του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας–Παράρτημα Κιλκίς «ΘΧΠ-Οίκος Ευγηρίας» κ. Μαυροφρίδου Δήμητρα και υπάλληλοι των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.