Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Τα νέα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς (23/12/2019)

Δελτίο τύπου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς
➤Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ «Οι Δώδεκα Θεοί» στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν την ξενάγηση με ενδιαφέρον και πήρανε πληροφορίες δοσμένες με θεατρικό τρόπο από ηθοποιούς που κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον τους, μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Οι «Μούσες» μας υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά και μας παρουσίασαν ξεχωριστά όλους τους θεούς, οι οποίοι ζωντάνεψαν στα μάτια των μαθητών αφηγούμενοι ο καθένας την ιστορία του. Τα διάφορα οπτικοακουστικά εφέ συνέτειναν στην επιτυχία της δράσης. Μετά το πέρας της επίσκεψης οι μαθητές/τριες πιο πλούσιοι σε εικόνες και πληροφορίες σχετικά με τους αρχαίους Έλληνες Θεούς, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και επέστρεψαν στο Κιλκίς.
Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς προσκάλεσε το 2ο Λύκειο Κιλκίς, στο πλαίσιο του εορτασμού των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων που ακολουθούν και σε συνεργασία με τα εργαστήρια της Αυτόνομης Διαβίωσης και της Υφαντικής παρασκεύασαν μελομακάρονα, γλυκά με μπισκότα, δημιούργησαν πλεκτές κατασκευές με χριστουγεννιάτικα θέματα και ξεναγήθηκαν στο χώρο του σχολείου. 

Οι μαθητές/τριες και των δύο σχολείων συνεργάστηκαν άψογα και απόλαυσαν τις δημιουργίες που οι ίδιοι ετοίμασαν. Μετά το πέρας της δράσης οι μαθητές του 2ου Λυκείου αποχώρησαν από το σχολείο μας, αποκομίζοντας πολύ όμορφες εντυπώσεις και ανταλλάσσοντας ευχές, πήραν μαζί τους τα απαραίτητα συνοδευτικά γλυκά σαν κατευόδιο για την ευγενική τους αποδοχή στην πρόσκλησή μας.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς, στo πλαίσιo των μαθημάτων Γλώσσας και Κοινωνικής & Επαγγελματικής Αγγής, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν σε χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος από τους υπεύθυνους στρατιωτικούς. Η διδακτική επίσκεψη ήταν ιδιαιτέρως επιμορφωτική και ενδιαφέρουσα για όλους τους συμμετέχοντες.
Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς, στo πλαίσιo του εργαστηρίου Χειροτεχνίας, Υφαντικής και του μαθήματος Φυσικής Αγωγής και Αισθητικής Αγωγής, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη στο Αριστοτέλειοn Θέατρο, για να παρακολουθήσουν την παράσταση-μιούζικαλ «Μαδαγασκάρη». Το μιούζικαλ προσέφερε ποικίλα ερεθίσματα καθώς και κοινωνικά – περιβαλλοντικά και πολιτιστικά μηνύματα, χορό, τραγούδι και μουσική. Οι μαθητές/τριες, διασκέδασαν απολαμβάνοντας το υπερθέαμα στέλνοντας το θερμό τους χειροκρότημα.
Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τιρες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά την επιχείρηση Κρεοπωλείου Κουραλίδη για την ευγενική του προσφορά σε αθλητικό υλικό και εύχονται από καρδιάς «Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.