Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Αποχαιρετά με ήττα το 2019 η ΚουΠα Κιλκίς


Του Γιάννη Σιταρίδη
(koupa basketball team manager) 
Προσπάθησε να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στο Ζαφειράκη Νάουσας, κυνήγησε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού το σκορ, χωρίς ποτέ να τα παρατήσει, μα υπέκυψε τελικά με 64 – 73, αφήνοντας μια μάλλον πικρή επίγευση για το τέλος του έτους.

Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Η ομάδα του Ζαφειράκη πήρε κεφάλι στο σκορ από το πρώτο λεπτό, το οποίο και διατήρησε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου. 3’ και 40’’ πριν το τέλος, η ΚουΠα προηγήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά με 11 – 10, και 13 – 10. Ωστόσο, τα πολλά λάθη και οι κακές επιλογές στην επίθεση, έφεραν εκ νέου την ομάδα της Νάουσας, προηγούμενη.

Σκορ Περιόδου: 17 – 21 


Critical Point Α’ Περιόδου: Ασίστ και Κλεψίματα vs Λάθη…και η κατάρα των βολών

Όταν τα λάθη σου είναι περισσότερα από τις ασίστ σου, σημαίνει πως η ομαδικότητά σου υποσκελίζεται από την επιπολαιότητα και την ανυπαρξία καθαρής σκέψης. Η ομάδα πέτυχε 6 δίποντα και 1 τρίποντο, τα 5 εξ αυτών προερχόμενα από τελικές πάσες, στοιχείο πολύ θετικό για την οικονομία του αγώνα. Βάζοντας στην εξίσωση και τα κλεψίματα (3) που προκάλεσαν αντίστοιχους αιφνιδιασμούς, θα νόμιζε κανείς πως η γηπεδούχος θα ήταν με διαφορά ασφαλείας μπροστά στο σκορ. 


Ωστόσο οι αιφνιδιασμοί δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη, το ποσοστό ευστοχίας (2/6) των βολών ήταν για ακόμα μια φορά σε χαμηλά επίπεδα, τα δε λάθη (7) έδιναν δεύτερη και τρίτη ενίοτε ευκαιρία εκδήλωσης νέας επίθεσης στην αντίπαλο. Τα λάθη σημαίνουν λιγότερες κατοχές άρα και λιγότερες εκδηλώσεις επίθεσης για την ομάδα που υποπίπτει σε αυτά, σε αντίθεση με την αντίπαλο που ανανεώνει ξανά και ξανά τις κατοχές της, δημιουργώντας ευνοϊκότερες προϋποθέσεις επίτευξης πόντων.

Ομαδικά Στατιστικά Α’ Περιόδου

Π: 17 1Π: 2/6, 2Π: 6/13, 3Π 1/4 ΡΑ: 7, ΡΕ: 4, ΑΣΙΣΤ: 5, ΚΛΨ: 3, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 7

Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Ίδια εικόνα και στη δεύτερη περίοδο. Ξέφευγε ο Ζαφειράκης με 8 (17 -25), πλησίαζε ακολούθως η ΚουΠα στους 3 (22 – 25), απομακρυνόταν ακόμα περισσότερο ο Ζαφειράκης στους 12 (22 – 34), μάζευε εκ νέου τη διαφορά η ΚουΠα στους 3 (33 – 36). Ουσιαστικά, το μαχητικό πνεύμα της ομάδας ήταν αυτό που την κρατούσε κοντά στο σκορ. Ωστόσο τα λάθη συνεχιζόντουσαν, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλά αψυχολόγητα σουτ μετά από πολύ σύντομες επιθέσεις, με προφανή ανεπιτυχή κατάληξη. 


Σκορ Ημιχρόνου: 33 – 40

Critical Point Β’ Περιόδου: Η δύναμη της αδράνειας. Η ομάδα δεν έπαιζε καλό μπάσκετ. Έπαιζε επιπόλαιο μπάσκετ. Η δύναμη της αδράνειας ωστόσο και η συνέχιση της καλής σωματικής – φυσικής κατάστασης των παικτών της, τη διατηρούσε ανταγωνιστική. Πολύ καλύτερα στεκόντουσαν οι φιλοξενούμενοι, με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και σιγουριά στην τελική προσπάθεια. Στα αρνητικά στοιχεία και η κακή ομαδική συμπεριφορά. 

Μπορεί να εκδηλώθηκαν 19 επιθέσεις προς το καλάθι σε αυτό το δεκάλεπτο, μα μόνο η μία κατέληξε σε αυτό μετά από ασίστ. Κομβικό σημείο επίσης και η τάπα του Πατσούρη που ήταν και η φάση του αγώνα. Η εντυπωσιακότατη αυτή τάπα (με το σκορ 29 - 36), τόνωσε την αντεπίθεση της ομάδας που ξεκίνησε στο 22 - 34 με μερικές καλές άμυνες αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. (έφτασε μέχρι τους 3, 33 – 36)

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Μετά από λάθος εκτίμηση του Ποζίδη, η μπάλα περνά στην κατοχή των φιλοξενουμένων που εκδηλώνουν αιφνιδιασμό (δύο εναντίον ενός) Αυτό ο ένας ωστόσο δεν παρατά την προσπάθεια αλλά παρακολουθώντας την κίνηση της μπάλας, παίρνει τα βήματα του πολύ αθλητικού Πράπα, και τον κόβει, χαστουκίζοντας εντυπωσιακότατα την μπάλα και εκσφενδονίζοντάς την στις κερκίδες, τονώνοντας με αυτοπεποίθηση την ομάδα του.




Ομαδικά Στατιστικά Β’ Περιόδου

Π: 16 1Π: 1/2, 2Π: 6/13, 3Π 1/6 ΡΑ: 6, ΡΕ: 4, ΑΣΙΣΤ: 1, ΚΛΨ: 4, ΤΑΠΕΣ: 2, ΛΑΘΗ: 4


Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το παραγωγικότερο για τη γηπεδούχο. Ωστόσο, οι 20 πόντοι που επιτεύχθηκαν δεν στάθηκαν αρκετοί να την επαναφέρουν στη θέση του οδηγού. Στάθηκε καλύτερα συνολικά από την ομάδα της Νάουσας, ήταν εύστοχη, είχε διάθεση στην επίθεση μα τα λάθη για άλλη μια φορά της στέρησαν τη δυνατότητα να κερδίσει κάτι παραπάνω από μια μείωση στο σκορ. Δυο φορές μείωσε στους 3 (41 – 44 και 43 – 46). Ποτέ δεν πλησίασε περισσότερο καθώς η ομάδα του Ζαφειράκη πότε με ανανέωση επίθεσης μετά από επιθετικό ριμπάουντ, πότε με καλάθι προερχόμενο από αιφνιδιασμό έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού. 


Σκορ Περιόδου: 53 – 58
Critical Point Γ’ Περιόδου: Το άστοχο τρίποντο του Μπαξεβάνη Η ομάδα υπολείπεται τριών πόντων της αντιπάλου. (43 – 46) Ο Ποζίδης παίρνει το ριμπάουντ, περνά το μισό γήπεδο και αφήνει τη μπάλα στον Μπαξεβάνη που μετά από λίγο σουτάρει από τις 25 μοίρες έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Η μπάλα παίζει ένα παράξενο παιχνίδι, χτυπώντας στο ταμπλό, ταξιδεύοντας εκνευριστικά γύρω από τη στεφάνη και βγαίνοντας τελικά έξω. Η ομάδα δεν ισοφάρισε ποτέ, ενώ αμέσως μετά δέχτηκε δυο απανωτά καλάθια. Σίγουρα η ιστορία δεν γράφεται με τα «αν», ωστόσο αν η μπάλα έμπαινε, ίσως να άλλαζαν πολλά στη γενικότερη ροή του παιχνιδιού.

Ομαδικά Στατιστικά Γ’ Περιόδου

Π: 20 1Π: 3/3, 2Π: 7/10, 3Π 1/3 ΡΑ: 5, ΡΕ: 1, ΑΣΙΣΤ: 3, ΚΛΨ: 3, ΤΑΠΕΣ: 2, ΛΑΘΗ: 6

Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Η γηπεδούχος έκανε την ύστατη προσπάθεια στο τελευταίο δεκάλεπτο, που όμως δεν απέφερε καρπούς. Η μείωση του σκορ σε 55 – 58, δεν σήμανε δυστυχώς το έναυσμα της αντεπίθεσης. Η ομάδα φάνηκε να μην αντέχει στον ίδιο ρυθμό, με τα λάθη να εξακολουθούν να ματαιώνουν κάθε καλή προσπάθεια των γηπεδούχων. Το 56 – 60 μετατράπηκε σε 58 – 71, ενώ για κάποιο παράξενο λόγο η δυσλειτουργία του χρονομέτρου του γηπέδου, δεν ευνόησε καθόλου την ομάδα που υπολειπόταν στο σκορ (συνήθως οι μεγάλης διάρκειας διακοπές σε ένα παιχνίδι ευνοούν την ομάδα που χάνει). Το τελικό 64 – 73 προήλθε από συνεχόμενες βολές των Ποζίδη, Πατσούρη και Μουστάκα. 


Critical Point Δ’ Περιόδου: Ένα δίποντο σε ένα δεκάλεπτο Όταν κυνηγάς να επιστρέψεις και πετυχαίνεις μέσα σε δέκα αγωνιστικά λεπτά, ένα δίποντο, ενώ οι υπόλοιποι πόντοι σου προέρχονται από βολές, δεν έχεις καμία απολύτως τύχη. Το δίποντο του μαχητικού Ψωμιάδη ήταν όλη κι όλη η επιθετική δραστηριότητα της ΚουΠα Κιλκίς σε αυτό το δεκάλεπτο.

Τελικό Σκορ : 64 – 73

Ομαδικά Στατιστικά Δ’ Περιόδου

Π: 11 1Π: 9/14, 2Π: 1/6, 3Π 0/6 ΡΑ: 5, ΡΕ: 3, ΑΣΙΣΤ: 0, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 5

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Τάσος Μουστάκας. Πέτυχε 18 πόντους, πήρε 6 ριμπάουντ πάλεψε το παιχνίδι όσο του το επέτρεψαν οι δυνάμεις του και οι πολλοί αντίπαλοι που άλλαξαν πάνω του, φθείροντας με φάουλ τους περισσότερους από αυτούς. Κλασικός Μουστάκας.

Αλέξης Πατσούρης. Το έχουμε γράψει πολλές φορές. H θέση του Αλέξη δεν είναι αυτή του playmaker. Ωστόσο υπηρετεί την ομάδα από αυτό το πόστο, κατά την άποψη του γράφοντα με επιτυχία. Στο παιχνίδι αυτό πέτυχε 14 πόντους, μοίρασε 4 τελικές πάσες, έκλεψε την μπάλα 4 φορές, ενώ πραγματοποίησε και ένα απίστευτο κόψιμο. Τα 4 λάθη αμαυρώνουν κάπως μια κατά τα άλλα πολύ πειστική εμφάνιση. 


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η ομάδα κυνηγούσε σε όλο το παιχνίδι την αντίπαλό της, ωστόσο τη συγκεκριμένη βραδιά φάνηκε πως ήταν κατώτερή της. Πάλεψε όσο είχε ενέργεια, προσπάθησε, μα τα 22 λάθη και η μόνιμη πλέον αστοχία στις βολές 15 / 27, της στέρησαν τη νίκη.

Ήρθε μια ήττα λοιπόν που ηχεί στα αυτιά όλων ως μια ακόμα κακή είδηση. Η ομάδα αποχαιρετά το 2019 με ένα όχι τιμητικό απολογισμό 3 νικών και 6 ηττών. Το ευχάριστο, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, είναι πως οι νίκες έχουν επιτευχθεί επί αντιπάλων που βρίσκονται σε παρόμοια βαθμολογική κατάσταση και μάλιστα 2 από αυτές είναι εκτός έδρας. 

Από εκεί και πέρα, τα πάντα είναι στα χέρια των παικτών και του προπονητικού team της ομάδας. Να μην ξεχνάμε πως ο τραυματισμός του πολύ ποιοτικού Σιδηρόπουλου την πλήγωσε ακόμα περισσότερο, ενώ οι μόνιμες πλέον απουσίες παικτών όπως οι Τσάτσης και Θεοδωράκος έχουν επιδράσει ανασταλτικά στην μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας.

Η ιστορία ωστόσο γράφεται πάντα από τους παρόντες. Η νέα χρονιά ξεκινά με εκτός έδρας παιχνίδι στο Δίο επί του τοπικού Βαφύρα. Τα βλέμματα όλων οφείλουν να στραφούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και θα επιφυλάσσει σίγουρα κι άλλες εκπλήξεις

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Ζάλτος, Δαγκλιάρης, Ποζίδης 9, Σκάλε 3(1τρ), Ψωμιάδης 4, Υφαντίδης, Χοτουμανίδης 12, Τσουλφαΐδης, Πατσούρης 14(1τρ), Μουστάκας 18 (1τρ), Μπαξεβάνης 4

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 17 – 21 / 33 – 40 / 53 – 58 / 64 – 73

ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑΣ:

ΠΟΝΤΟΙ: 64, 1Π: 15/27, 2Π: 20/42, 3Π: 3/19, ΡΑ: 23, ΡΕ: 12, ΑΣΙΣΤ: 9, ΚΛΨ: 11, ΤΑΠΕΣ: 4, ΛΑΘΗ: 22 


Δείτε το Video από την παρακάμερα του αγώνα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.