Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Επανάληψη της διαδικασίας για το οικόπεδο των Μύλων Σαμαρά - Άκυρος ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς που είχε εγκριθεί το 2016

Απροσδόκητο είναι το πόρισμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης επί της προσφυγής των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων για τη διανομή του οικοπέδου των Μύλων Σαμαρά, προκειμένου να ανεγερθεί δικαστικό Μέγαρο. Οι προσφυγές έγιναν δεκτές και ακυρώθηκε η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή διαπιστώθηκε ότι το άρθρο του Κανονισμού Λειτουργίας, στο οποίο στηρίχθηκε η πλειοψηφούσα παράταξη δεν μπορούσε να ισχύσει, καθώς όλος ο κανονισμός είναι άκυρος.

Ειδικότερα, σε σχέση με την ψήφο του Συμβούλου Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου είχε ισχυριστεί ότι με βάση το άρθρο 16 παρ. 1 έπρεπε να προσμετρηθεί υπέρ της πρότασης της πλειοψηφίας καθώς, ενώ ήταν απών, δεν είχε καταγραφεί η αποχώρηση του και ο κανονισμός σε μία τέτοια περίπτωση έδινε αυτή τη δυνατότητα. 

Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός στηριζόταν σε μία διάταξη, η οποία ποτέ δεν είχε κυρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, την απόφαση που ενέκρινε τον κανονισμό λειτουργίας όφειλε να τη στείλει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην Αποκεντρωμένη για έλεγχο νομιμότητας. 

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, όπως προκύπτει από το αρχείο της Αποκεντρωμένης και ως εκ τούτου ο κανονισμός είναι από τότε άκυρος. Συμπερασματικά, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, στην απόφαση για τους Μύλους Σαμαρά, στηρίχθηκε σε ένα άκυρο άρθρο ενός άκυρου κανονισμού.

Η Αποκεντρωμένη, με το έγγραφο της, το οποίο επισυνάπτεται, ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί σε έγκριση νέου κανονισμού, λειτουργώντας έως τότε με τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας που προβλέπεται από μία σχετική υπουργική απόφαση του 2011.

Άρα πρέπει να γίνει επανάληψη της διαδικασίας για να ληφθεί εκ νέου απόφαση για τη διανομή των Μύλων Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.