Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση νέων και παλιών τεχνολογιών στα ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis 
Η προτελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου έφτασε το τέλος της για τις τρεις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, Kinesis for Juniors και Kinesis Kids Athletics, με την πλειοψηφία των δραστηριοτήτων μας να επικεντρώνονται στην εξέλιξη της τεχνολογίας. 

Έτσι, οι μικροί μας ρομποκατασκευαστές γνώρισαν το Μάιλο, το μικρό ρομποτικό τους φίλο, τον οποίο προγραμμάτισαν να συνεργάζεται με τον αδερφούλη του ώστε να ακολουθούν μαζί μία συγκεκριμένη πορεία μετ’ εμποδίων. Συντροφιά σε αυτούς τους δύο κρατούσε ένας μικρός ρομποτικός κατάσκοπος ο οποίος ανίχνευε κινήσεις γύρω του.

Συζητώντας για τον τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη σύγχρονη εποχή οι παραπάνω κατασκευές, εμπνευστήκαμε και χτίσαμε ένα γερανό, ένα μηχάνημα που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα συχνά. Στόχος μας ήταν η γερή κατασκευή του, αλλά και η ορθή λειτουργία του μέσα από τον κατάλληλο προγραμματισμό του. Πολύ γρήγορα ο γερανός μας περιστρεφόταν μεταφέροντας βαριά αντικείμενα με μεγάλη ακρίβεια, αξιοπιστία και ασφάλεια.

Έχοντας πλέον αντιληφθεί ότι η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή, οι μικροί μας καλλιτέχνες την ώρα των εικαστικών δημιούργησαν με ενθουσιασμό ένα φορητό υπολογιστή. Έκοψαν, έβαψαν, κόλλησαν και το αποτέλεσμα μας εντυπωσίασε όλους. Παράλληλα, την ώρα των αγγλικών, μιλήσαμε για τις πηγές του φωτός, σύγχρονες και παραδοσιακές, μάθαμε πως ονομάζονται στα αγγλικά και τις καταγράψαμε γύρω από μία ζωγραφισμένη λάμπα.

Συνεχίσαμε γυρίζοντας πίσω το χρόνο, όταν η τεχνολογία δεν είχε εξελιχθεί τόσο. Συζητήσαμε για την τηλεόραση και τον τρόπο με τον οποίο επηρέασε και άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Έπειτα, κατασκευάσαμε μια τηλεόραση παλιάς, «ασπρόμαυρης» εποχής, ενώ την ώρα της δημιουργικής γραφής γνωρίσαμε τα σήματα καταλληλόλητας της και τα αποτυπώσαμε σε μία αφίσα.

Την εβδομάδα αυτή ήταν και η παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού, μία συνθήκη η οποία υπογράφηκε περισσότερα από 30 χρόνια πριν. Αφού συζητήσαμε για το ποια είναι τα δικαιώματα των παιδιών, την ώρα των εικαστικών φτιάξαμε μία αφίσα με αυτά. Τα παιδιά μας έπιασαν γρήγορα δουλειά ζωγραφίζοντας παιδάκια από διάφορα μέρη της γης, κόβοντας περιστέρια με μηνύματα με τα δικαιώματα των παιδιών και βάφοντας ένα καταγάλανο ουρανό και ένα καταπράσινο γρασίδι. Όλα αυτά συνέθεσαν το έργο μας, το οποίο κοσμεί πλέον το χώρο μας.

Επιπλέον, η ενόργανη ακροβατική γυμναστική είναι μία από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες των κοριτσιών μας, τα οποία είναι πιστά καθημερινά στις προπονήσεις τους. Η εκγύμναση του σώματος και τα οφέλη του συγκεκριμένου αθλήματος ποικίλουν και βοηθούν τα παιδιά σε πολλούς τομείς της ανάπτυξής τους. Έτσι, και οι δικές μας μικρές αθλήτριες, συγκεντρωμένες πάντα στην προπόνησή τους, εξασκούνται και εξελίσσονται καθημερινά ανυπομονώντας για την επόμενη παρουσίασή τους.

Τέλος, κλείσαμε την εβδομάδα μας με μια έκπληξη για τα παιδιά. Υποδεχτήκαμε στη δομή μας την Κυρία Ελευθερία, που μας φανέρωσε τα μυστικά για να μάθουμε και εμείς να φτιάχνουμε τα δικά μας χειροποίητα σαπουνάκια. Η διαδικασία ήταν απλά μαγική και οι μικροί μας φίλοι αποτέλεσαν πρωταγωνιστές όλης της διαδικασίας. Αρχικά έκοψαν τη βάση σαπουνιού σε μικρά κομματάκια και τα έλιωσαν. 

Ύστερα προσέθεσαν το χρώμα και το άρωμα της αρεσκείας τους και με τα καλούπια, που έδωσαν στα σαπουνάκια τους διάφορα σχήματα, έκαναν το αποτέλεσμα απλά εντυπωσιακό. Τώρα κάθε φορά που θα πλένουμε τα χεράκια μας με τα ξεχωριστό αυτό σαπουνάκι, θα θυμόμαστε πως το φτιάξαμε οι ίδιοι γνωρίζοντας όλα τα μυστικά του. Ευχαριστούμε λοιπόν πολύ την κ. Ελευθερία, γι’ αυτή την ξεχωριστή συνάντηση και ανυπομονούμε να σας φιλοξενήσουμε ξανά στη δομή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.