Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Αποταμιεύουμε και γνωρίζουμε καινούριους πολιτισμούς, στα ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Με ποικιλία δραστηριοτήτων ολοκληρώθηκε η εβδομάδα μας στα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και Kinesis for Juniors, με την 31η Οκτωβρίου να αποτελεί διπλή έμπνευση για εμάς, αφού εκτός από την κέλτικης προέλευσης γιορτή του Halloween, έχει καθιερωθεί και ως Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης. Έτσι, μιλώντας για αυτή, μάθαμε την παροιμία «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» και φτιάξαμε τα δικά μας σακούλια, τα οποία φροντίσαμε να γεμίσουμε με πολλά φασόλια.

Ακόμη, διαβάζοντας το παραμύθι «Αν κάθε μέρα…», μιλήσαμε για την έννοια της αποταμίευσης και εστιάσαμε στις μελλοντικές ωφέλειες της. Παράλληλα, κάναμε ένα σύντομο ταξίδι στο στρουμφοχωριό, εμπνευστήκαμε από τα μικρά στρουμφομανιταρόσπιτα και φτιάξαμε κουμπαράδες με αυτό το σχήμα. Συγκεντρώσαμε όλα τα υλικά μας, σηκώσαμε τα μανίκια και σε πολύ λίγο οι στρουμφοκουμπαράδες μας ήταν έτοιμοι να φιλοξενήσουν όλες μας τις οικονομίες.

Το Halloween είναι μία γιορτή η οποία έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τα παιδιά τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και δε θα μπορούσε να λείπει από τις δραστηριότητες αυτής της εβδομάδας. Έτσι, τα παιδιά μας αναφώνησαν «trick or treat» και παρακολούθησαν ένα διαφορετικό διαδραστικό μάθημα αγγλικών. Μέσα από χορευτικές και εικαστικές δραστηριότητες κατάφεραν να μάθουν πολλές νέες λεξούλες στα αγγλικά, να γνωρίσουν την προέλευση αυτής της γιορτής αλλά και τα διάφορα έθιμά της.

Ένα χαρακτηριστικό του Halloween είναι η έντονη παρουσία τρομακτικών μαγισσών, φαντασμάτων και κολοκυθών. Εμπνευσμένα λοιπόν από αυτά, την ώρα των εικαστικών, τα παιδιά μας δημιούργησαν ένα επιβλητικό στοιχειωμένο σπίτι από ανακυκλώσιμα υλικά, βγαλμένο από ταινία τρόμου. Η αξιέπαινη προσπάθεια των μικρών μας καλλιτεχνών κοσμεί πλέον το χώρο μας.

Επιπλέον, κέικ με άρωμα Halloween έφτιαξαν οι επίδοξοι σεφ μας στο μάθημα μαγειρικής αυτής της εβδομάδας. Αφού ανακάτεψαν όλα τα υλικά τους, έριξαν το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα κέικ αλλά και σε μερικές μικρές. Έπειτα, έφτιαξαν γλάσο σε χρώμα πορτοκαλί και πράσινο και το έριξαν πάνω στο κέικ συναρμολογώντας την "κολοκύθα" τους. Για άλλη μια φορά οι μικροί μας σεφ μας εξέπληξαν με την όμορφη και νόστιμη δημιουργία τους.

Το επάγγελμα του πυροσβέστη ήταν ένα από τα θέματα που μας απασχόλησε αυτή την εβδομάδα. Αφού λοιπόν μιλήσαμε για τον ευεργετικό ρόλο του και την προσφορά του στην κοινωνία, δημιουργήσαμε μια προσωπογραφία του, την οποία εμπλουτίσαμε με τα «πύρινα» αποτυπώματα από τα μικρά χεράκια των παιδιών μας. Ακόμη, χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά ανακυκλώσιμα υλικά, κατασκευάσαμε μικρούς πυροσβεστήρες θέλοντας να τονίσουμε τη χρησιμότητα και το ρόλο τους στους χώρους όπου τοποθετούνται.

Τέλος, την ώρα της ρομποτικής πραγματοποιήσαμε ένα νοητό ταξίδι στο διάστημα. Αφού μιλήσαμε για τα ρόβερ και τη λειτουργία τους, ξεκινήσαμε την κατασκευή μας. Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στους τροχούς που έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε και γνωρίσαμε καλύτερα τη σχέση τους με τον κινητήρα. Έπειτα, ζωγραφίσαμε μικρές ελληνικές σημαίες τις οποίες τοποθετήσαμε στα ρόβερ μας. Είμαστε πλέον έτοιμοι να κατακτήσουμε μέρη άγνωστα και διαστημικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.