Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Τι λέει το ΚΚΕ, για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Κιλκίς εξαιτίας της χθεσινής βροχόπτωσης

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Την Τετάρτη 20/11, εξαιτίας μίας ολιγόωρης βροχόπτωσης, το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού έγινε σχεδόν απροσπέλαστο σε πολλά του σημεία, ενώ ακόμα και δρόμοι που επισκευάστηκαν και υποτίθεται συντηρήθηκαν πριν μερικούς μήνες ήταν γεμάτοι «λίμνες» και «ποτάμια» με λασπόνερα. 

Μέχρι και μέσα σε χωριά υπήρξαν πλημμυρισμένοι δρόμοι, κάνοντας αδύνατη έως και επικίνδυνη την μετακίνηση με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο. Ενώ για πολλές ώρες (μέχρι και σήμερα) διακόπηκε η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυκάστρου στο ύψος του Άσπρου (σε ένα σημείο που ενώ κάθε χρόνο προκαλούνται σοβαρά προβλήματα, δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης τους).

Οι κύριες αιτίες των προβλημάτων που προέκυψαν - και δυστυχώς είναι δεδομένο ότι θα ξαναπροκύψουν με τις επόμενες βροχές μέσα στο χειμώνα – βρίσκονται στις σημαντικές χρόνιες ελλείψεις βασικών υποδομών, ουσιαστικής συντήρησης των παλιών υποδομών και στην έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Οι ευθύνες διαχρονικά όλων των Κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες, γιατί εφαρμόζουν μία πολιτική που στερεί από το λαό αυτές τις βασικές υποδομές για την προστασία της ζωής του και της περιουσίας του, στη λογική του «κόστους – οφέλους» και στη λογική να περισσεύει χρήμα από τα κρατικά ταμεία για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σοβαρές είναι, όμως, και οι ευθύνες των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση, οι οποίοι δεν έχουν προσανατολισμό σε έργα πολιτικής προστασίας, δεν διεκδικούν με κριτήριο τις ανάγκες του λαού της περιοχής, απλώς περιγράφουν την κατάσταση και μεταθέτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, ακόμα και στα «έντονα καιρικά φαινόμενα».

Την ώρα που μιλάνε για «ανάπτυξη» και «επιστροφή στην κανονικότητα», οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και ο λαός ζει στην ανασφάλεια, κινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή του.

Σήμερα, με την αλματώδη ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας, των ικανοτήτων του ανθρώπου, της γνώσης στον τομέα των κατασκευών, είναι δυνατό να ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα έργα πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικής θωράκισης και καλής κατασκευής και συντήρησης του οδικού δικτύου της περιοχής, ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα, οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι, συνολικά ο λαός του Κιλκίς να μετακινείται με ασφάλεια.

Γι’ αυτό ο λαός του Κιλκίς, οι μαζικοί φορείς του νομού, χρειάζεται τώρα να συγκρουστούν με τις αιτίες και τις πολιτικές που δημιουργούν αντίστοιχα προβλήματα, να διεκδικήσουν ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης υδάτινων πόρων και προστασίας από πλημμύρες, με επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Γι’ αυτό οι αρμόδιοι φορείς χρειάζεται να προβούν άμεσα:

Στον έλεγχο όλων των υποδομών και τεχνικών έργων αρμοδιότητάς τους (οδικό δίκτυο, γέφυρες, φρεάτια υδροσυλλογής, ρέματα, φράγματα)για τη διαπίστωση ζημιών που προκλήθηκαν και να προβούν στην άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας τους.

Στην καταγραφή όλων των απαραίτητων έργων και υποδομών στο νομό για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας και στο σχεδιασμό της υλοποίησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.