Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις κουκλοθεάτρου για μαθητές σχολείων του Δήμου Κιλκίς

Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Η μαγεία των Χριστουγέννων ξεδιπλώνει το παραμυθένιο σκηνικό της στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής όπου τις πρώτες δύο εβδομάδες του Δεκεμβρίου οι μικροί φίλοι θα απολαύσουν παραστάσεις κουκλοθεάτρου με χρώμα γιορτινό!

Ο Δήμος Κιλκίς βάζει τα πινέλα της χαράς γιατί αγαπά τη μεγάλη γιορτή της πόλης και θα διοργανώσει σε ανανεωμένες βάσεις το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας. Για το σκοπό αυτό προσκαλεί τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιφέρειάς του να μοιραστούν μαζί το ονειρικό άγγιγμα του παραμυθιού.

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη με ‘’Αδέσποτα Χριστούγεννα’’, με τα ‘’Χριστούγεννα του κ. Σκρουτζ’’ και τα ‘’Χριστούγεννα, μυστήρια και θαύματα’’ από τις 2 έως και τις 13 Δεκεμβρίου.

Τρεις εξαιρετικοί θίασοι με ισάριθμες χριστουγεννιάτικες ιστορίες θα κρατήσουν συντροφιά στους επισκέπτες μαθητές με παραστάσεις που αναπτύσσουν τη φαντασία τους, ενισχύουν την κοινωνικοποίηση τους και περνούν όμορφα κοινωνικά μηνύματα μέσα από το μύθο. Οι θίασοι που επελέγησαν έχουν μεγάλη εμπειρία καθώς έχουν συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ κουκλοθεάτρου.

Η ταυτότητα, η παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων ιστοριών και το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών θιάσων αναλυτικά:

Θίασος : “Άρες Μάρες”
Τίτλος παράστασης: “Αδέσποτα Χριστούγεννα”

Κείμενο- Τραγούδια- Κατασκευή κούκλας: Μαργαρίτα Λιτητάρη

Κατασκευή κούκλας, κοστούμια: Δήμητρα Λιτητάρη

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

Σκηνικά: Trebanal

Τεχνική:Κούκλες άμεσου χειρισμού

Παίζουν: Μαργαρίτα Λιτητάρη (εμψύχωση κούκλας, κιθάρα, λαούτο, τραγούδι)

Δωροθέα Μιχαήλ (εμψύχωση κούκλας, μελόντικα, κρουστά, τραγούδι)

Μια παράσταση με κούκλες, αφηγήσεις, ζωντανή μουσική, τραγούδι και παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

"Δυο τρελές γιαγιάδες, η Αρχοντία και η Ζαχαρούλα ψάχνουν το τέλειο δώρο για την εγγονή τους τη Σοφούλα. Την ίδια στιγμή, εκείνη αφήνει όλα της τα παιχνίδια και γίνεται φίλη με ένα αδέσποτο σκυλάκι.

Την κρυφή ευχή της για τα Χριστούγεννα, θα την αποκαλύψει μόνο στον Άγιο Βασίλη. Αυτός όμως θα τα καταφέρει να την πραγματοποιήσει ή θα μείνει η Σοφία χωρίς Χριστουγεννιάτικο δώρο;"

Θίασος : Λίτσα Μπίτιου
Τίτλος παράστασης: ‘’Τα Χριστούγεννα του κ. Σκρούτζ’’

Κείμενο: Μιχάλης Χατζάκης

Κατασκευή κούκλας: Λίτσα Μπίτιου

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

Τεχνική: Κούκλες άμεσου χειρισμού

Παραμονή Χριστουγέννων. Ο γεροτοκογλύφος κος Εμπενίζερ Σκρουτζ μετράει τα λεφτά του σκυμμένος πάνω απ το γραφείο του. Δουλεύει ασταμάτητα. Γεμάτος αδιαφορία για κάθε λογής χριστουγεννιάτικη μαγεία, συναισθήματα ή τρυφερότητα, ο Σκρουτζ, ο γεροτοκογλύφος, μετράει τα λεφτά του. Δεν συγκινείται από τα παιδιά που τραγουδούν τα κάλαντα, αδιαφορεί μπροστά στα στολισμένα δέντρα, το γιορτινό πνεύμα δεν τον αγγίζει καθόλου. Όμως η μοίρα που τον θέλει εγωιστή και παλιάνθρωπο δεν θα έχει για πολύ το πάνω χέρι. Ποτέ δεν είναι αργά για ένα θαύμα!

Κουκλοπαίκτης- Ιδέα- Κείμενα:Ιωάννα Μαμακούκα

Τίτλος παράστασης: ‘’Χριστούγεννα, μυστήρια και θαύματα’’.

Σκηνοθεσία:Κωστής Ζαιμάκης

Μουσική:Κώστας Μανίκης

Τεχνική:κούκλες άμεσου χειρισμού

Στην ιστορία εμφανίζεται η Τζεπέτα στο εργαστήριο της. Είναι δις-δισέγγονη του γνωστού Τζεπέτο, του παιχνιδοφτιάχτη πατέρα του Πινόκιο. Στο εργαστήρι της αναλαμβάνει κατασκευές και επισκευές παιχνιδιών και δέχεται παραγγελίες για παιδικά χριστουγεννιάτικα δώρα. Ο Καρκάντζος που είναι ένας καλικάντζαρος λευκός σαν κουραμπιές και πολύ λιχούδης θέλει να πριονίσει το δέντρο της γης και της ζωής αλλά έχει χάσει τους άλλους καλικαντζάρους. Ψάχνοντας για κουραμπιέδες θα μπει κρυφά στο εργαστήρι της Τζεπέτας όπου εκεί θα γνωρίσει μια κούκλα χορεύτρια, την Φινόκια και μαζί θα ζήσουν μια συγκλονιστική περιπέτεια.

Η παράσταση είναι γεμάτη φαντασία και χιούμορ. Το σκηνικό ακολουθεί μια σειρά από μεταμορφώσεις σε ένα λιτό πλην όμως μαγευτικό περιβάλλον.

Θα παρουσιαστούν συνολικά δέκα παραστάσεις, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.