Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Κάλεσμα ΚΚΕ σε συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό του Κιλκίς να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Να τιμήσουν τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.

Ιδιαίτερα, τα συνθήματα "Έξω οι ΗΠΑ", "Έξω το ΝΑΤΟ" στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας όλη τη βρώμικη δουλειά που είχαν κάνει οι προκάτοχοί της, του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε τον Οκτώβρη στη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» με τις ΗΠΑ, με την οποία οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις όχι μόνο παραμένουν στη χώρα μας, αλλά επεκτείνονται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αναβαθμίζονται σε δύναμη πυρός, επιδιώκεται να φιλοξενήσουν ακόμα και πυρηνικά. 

Η Ελλάδα μετατρέπεται έτσι σε ένα απέραντο ορμητήριο πολέμου, όπου οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μπορούν να σπέρνουν το θάνατο σε άλλους λαούς για τα ματωμένα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ταυτόχρονα, όμως, η Ελλάδα γίνεται στόχος, "μαγνήτης" επιθέσεων σε περίπτωση περαιτέρω όξυνσης των ανταγωνισμών, που ήδη στην περιοχή μας είναι έντονοι.

Από κοντά και οι εκπρόσωποί της στην Τοπική Διοίκηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς, η οποία όχι μόνο δεν καταγγέλλει αυτές τις πολιτικές, αλλά «καμαρώνει» κι από πάνω. Γι’ αυτό έσπευσε τις προηγούμενες μέρες να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι της, ώστε να υπογραφεί το κατάπτυστο και επικίνδυνο «μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ του Δήμου και του ΝΑΤΟϊκού ΠΚΕΕΥΕ. Έτσι όχι μόνο ξεπλένει τον αμερικανοΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό, αλλά αποπροσανατολίζει και εφησυχάζει το λαό του Κιλκίς για το ρόλο του ΝΑΤΟ.

Η Ιστορία του τόπου μας, τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, επιβεβαιώνουν ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Ο λαός, όταν παλεύει, μπορεί να τα καταφέρει όλα! Το ΚΚΕ βρίσκεται και θα βρεθεί μπροστά σε κάθε τέτοιον αγώνα.

46 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη! Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με τη δικτατορία του κεφαλαίου!

Η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ:

- θα συμμετέχει στην Κυριακή 17 Νοέμβρη, στις 11:00 το πρωί στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που διοργανώνουν φορείς του Κιλκίς και καλεί και το λαό του Κιλκίς να τιμήσουν τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

- θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο Κιλκίς, την ίδια ημέρα στις 12:00 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.