Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Όχι στο μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Κιλκίς με το ΝΑΤΟϊκό Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΠΚΕΕΥΕ)

Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς
Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ)
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς
Όλες και όλοι στην κινητοποίηση - Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 - 6:00 μ.μ. - Δημαρχείο Κιλκίς, 
Η διοίκηση του Δήμου Κιλκίς, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, έρχεται να βάλει τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ στην καθημερινότητά μας, ακόμα και μέσα στα σχολεία μας, άρον – άρον και πίσω από τις πλάτες του λαού του Κιλκίς.

Δεν λογαριάζει τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού του Κιλκίς και τους μεγαλειώδεις αγώνες που έχει δώσει διαχρονικά ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις και τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις. Δεν λογαριάζει τους κινδύνους στους οποίους μπλέκει το λαό της περιοχής μας.

Φέρνει προς ψήφιση μνημόνιο συνεργασίας με το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΠΚΕΕΥΕ) που τολμούν να το αποκαλούν και «κέντρο υποστήριξης ειρήνης», ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι το συγκεκριμένο κέντρο έχει ως σκοπό την εκπαίδευση και προετοιμασία, κυρίως ΝΑΤΟϊκού στρατιωτικού προσωπικού (ελληνικού και αλλοδαπού), για τη συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και επιχειρήσεις.

Είναι ένα από τα 26 αντίστοιχα κέντρα διεθνώς αναγνωρισμένα και σήμερα «τροφοδοτεί» με πολυεθνικό στρατιωτικό προσωπικό 13 αμερικανοΝΑΤΟϊκές και ευρωενωσιακές αποστολές, κυρίως στη Μεσόγειο Θάλασσα, αλλά και σε Αφγανιστάν, Μάλι, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Δυτική Σαχάρα, στο Αιγαίο.

Οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων στην Τοπική Διοίκηση, όσο δεν τολμούν να πουν ανοιχτά ότι το ΝΑΤΟ – που αλωνίζει στη χώρα μας παρέα με τον Αμερικανό Πρέσβη – μαζί με την ΕΕ και τις ΗΠΑ έχουν τη βασική ευθύνη για μια σειρά πολέμους και επεμβάσεις όπου γης, οδηγώντας τους λαούς στη φτώχεια, στο θάνατο και στην προσφυγιά, τόσο κάνουν τα πάντα για να ξεπλύνουν τον ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό και να τον παρουσιάσουν στο λαό του Κιλκίς ως κάτι το θετικό.

Το μνημόνιο συνεργασίας δεν είναι μόνο προκλητικό και κατάπτυστο, αλλά και επικίνδυνο, γιατί επιδιώκει να γαλουχήσει τη νέα γενιά του τόπου μας με τις απάνθρωπες αρχές της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ, το οποίο όχι μόνο δεν μας προστατεύει, αλλά απ' όπου έχει περάσει, έχει αφήσει τα ματωμένα ίχνη του, έχει σφαγιάσει λαούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, έπνιξε στο αίμα τον λαό της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, ξερίζωσε χιλιάδες ανθρώπους από την πατρίδα τους, γεννά καραβάνια προσφύγων, έστησε ακόμα και δικτατορίες σε όλο τον κόσμο όπως και στη χώρα μας.

Το ΝΑΤΟ φέρνει μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς και δεν είναι εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας.

Δεν μπορεί να μην βλέπουμε αυτή την εξέλιξη, ως συνέχεια και ως κομμάτι της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά σε πολυετή ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, την ενίσχυση και την επέκτασή της.

Σ’ αυτά τα πλαίσια, μόλις την Πέμπτη 7/11/2019, ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, τόλμησε να ξεστομίσει το εξής ανατριχιαστικό: «Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των Συμμάχων της (…) Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον».

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε εν δυνάμει στόχο για αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και χώρα η οποία μπορεί να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα.

Οι αντιπαραθέσεις στο Αιγαίο με την αυξημένη προκλητική δραστηριότητα της τούρκικης αστικής τάξης, τα διχοτομικά σχέδια που προωθούνται εκ νέου για το Κυπριακό και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, η επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, συγκεντρώνουν νέα μαύρα σύννεφα για τους λαούς της περιοχής.

Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική δράση των σωματείων και των άλλων μαζικών φορέων, η πάλη ενάντια στις βάσεις και τα πυρηνικά, ενάντια συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να δυναμώσει η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών, η προοπτική της αποδέσμευσης από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς, ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, παίρνουμε την πρωτοβουλία:

- να ενημερώσουμε το λαό του Κιλκίς για αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη

- να καλέσουμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη νεολαία και τις γυναίκες του τόπου μας, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του νομού, κάθε εκλεγμένο συνδικαλιστή ή εκλεγμένο σε όργανα της τοπικής διοίκησης που προβληματίζεται μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις και κατανοεί ότι τίποτα καλό δεν έχουμε να περιμένουμε από αυτές, να υψώσουν ένα τείχος αντίστασης, να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής και όσων τη στηρίζουν

- να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνουμε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στις 6:00 μ.μ., στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, ώστε να μηνέρθει για συζήτηση το θέμα της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Κιλκίς και ΠΚΕΕΥΕ.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Να αποσύρει ΤΩΡΑ η Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς το κατάπτυστο και επικίνδυνο μνημόνιο συνεργασίας με το ΝΑΤΟϊκό Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΠΚΕΕΥΕ).

Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.