Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Αέρτ’ς, Αεργίτης - Μικρές ιστορίες για τον Εύξεινο Πόντο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, με αφορμή την ετήσια εκδήλωση «Μήνας Πολιτισμού» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), οργάνωσε και παρουσιάζει την περιοδική έκθεση «Αέρτ’ς, Αεργίτης. Μικρές ιστορίες για τον Εύξεινο Πόντο».

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία και την οικονομική υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και του Δήμου Κιλκίς. Θα παρουσιάζεται όλον τον Νοέμβριο στο αίθριο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες (7.00 – 16.00).

Πρόκειται για μια αντιπροσωπευτική παρουσίαση «μικρών ιστοριών» από τη λατρευτική ζωή των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου, η οποία επικεντρώνεται στα μνημεία και τους αγίους της περιοχής, μέσα από προσφυγικά κειμήλια που σήμερα βρίσκονται σε σημαντικές συλλογές και Μουσεία του Ελλαδικού χώρου καθώς και στην περιοχή του Κιλκίς.

Η έκθεση συγκροτείται από τρείς πτυσσόμενες πινακίδες διπλής όψης στην ελληνική γλώσσα και θα διαρκέσει όλον τον Νοέμβριο, τον μήνα που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο.

Οργανωμένες παρουσιάσεις από την ΕΦΑ Κιλκίς προσφέρονται την Τετάρτη 13/11 και την Τετάρτη 20/11. Κατόπιν συνεννόησης, επίσης, η ξενάγηση για ομάδες σχολείων, συλλόγων, φορέων κ.λπ. είναι εφικτή σε εργάσιμες ημέρες, στις ώρες 11.00-13.00.

Μετά τον μήνα Νοέμβριο, η έκθεση μπορεί να περιοδεύσει σε σχολεία και πολιτιστικά σωματεία, που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό του Ευξείνου Πόντου.

Για συνεννόηση οργανωμένης επίσκεψης στην έκθεση παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Δρ Μαγδαληνή Παρχαρίδου, αρχαιολόγο και Πρ. Τμ. ΒΜΑΜ, και Σοφία Ποιμενίδου, αρχαιοφύλακα, στα τηλέφωνα: 2310 407 569 (καθημερινά) και 23410 22477 (εκτός Τρίτης), σε εργάσιμες ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.