Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Δ. Αγαθόπουλος: Αυτά είναι καθημερινά, τα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού

Υπογράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος
Επικεφαλής του συνδυασμού "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ" 
Μετά από πρόσκληση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» Κ. Αγαθόπουλου, προς τους Προέδρους των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα της περιοχής και η ιεράρχηση της επίλυσής των σταδιακά εν’ όψει της υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού για το 2020.


Κρίνουμε ότι η εύρυθμη λειτουργία ενός Δήμου δεν εξαρτάται μόνο από την διοίκηση αυτού αλλά και από τις λειτουργίες της αντιπολίτευσης, ανταποκρινόμενη συγκροτημένα και με σοβαρότητα στον ρόλο που της έχει αναθέσει το εκλογικό σώμα. Παρόντες ήταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού Αναστασιάδου Λένα και Σεϊτανιώτης Αλέξης.

Ανταποκρίθηκαν όλοι οι Πρόεδροι και από την συζήτηση καταγράφηκαν τα παρακάτω προβλήματα:

1) Ανύπαρκτο αποχετευτικό δίκτυο στην κοινότητα Καμπάνη. Η υπάρχουσα κατάσταση εξυπηρετείται με βόθρους και βυτιοφόρα για την μεταφορά των αποβλήτων. Με δεδομένο ότι στην πλειοψηφία των οικισμών της Δ.Ε Γαλλικού δεν υπάρχουν αποχετευτικά δίκτυα, οφείλει η ΔΕΥΑΚ να τοποθετήσει υποδομές υποδοχής βυτιοφόρων ακαθάρτων στον βιολογικό της Νέας Σάντας.

2) Ανεξέλεγκτη η ρίψη μπαζών και κάθε λογής σκουπιδιών στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού. Ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια πρέπει να μεριμνήσει για τον έλεγχο της κατάστασης. Εκτός αυτού θα πρέπει να προστατευτεί η κοίτη του ποταμού από παράνομη αμμοληψία.

3) Προστασία των οικισμών Καμπάνη και Μάνδρες από φερτά υλικά σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων. Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

4) Σε όλους τους οικισμούς παρατηρείται το φαινόμενο της πληρότητας των κοιμητηρίων και της ανύπαρκτης αδειοδότησής των.

5) Ο βιολογικός της Νέας Σάντας υπολειτουργεί διότι είναι μικρός ο όγκος των αποβλήτων που επεξεργάζεται από τον οικισμό της Νέας Σάντας. Η κατασκευή αποχετευτικών δικτύων στους όμορους οικισμούς και η κατασκευή υποδομών για την εναπόθεση αποβλήτων από βυτιοφόρα μπορεί να καταστήσει βιώσιμη την λειτουργία του.

6) Στον οικισμό του Πεδινού, ενώ υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο, δεν απολήγουν τα απόβλητα σε βιολογικό σταθμό αλλά στο περιβάλλον. Απαιτείται η σύνδεση του δικτύου με τον βιολογικό της Νέας Σάντας. Στην έσχατη των περιπτώσεων και με δεδομένο ότι υπάρχει σύστημα compact στην ιδιοκτησία του Δήμου, θα πρέπει να συνδεθεί άμεσα.

7) Απαραίτητη η κατασκευή συστημάτων ασφαλείας στην παλαιά εθνική οδό Κιλκίς – Θεσσαλονίκης, εντός των οικισμών Καμπάνη και Μάνδρες. Τοποθέτηση ταχύμετρων στις εισόδους και εξόδους των οικισμών.

8) Επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων στην γέφυρα τύπου «Ιρλανδίας», μεταξύ των οικισμών Μάνδρες και Γαλλικού. Σήμανση για απαγόρευση διέλευσης κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.

9) Κοινό πρόβλημα όλων των οικισμών η αυθαίρετη ρίψη μπαζών. Απαιτείται μεγαλύτερη αστυνόμευση.

10) Παρατηρείται σε όλους τους οικισμούς έλλειψη κάδων και λειψή η αποκομιδή των σκουπιδιών. Στο μεγαλύτερο δε μέρος της Δημ. Ενότητας δεν λειτουργεί το πρόγραμμα της ανακύκλωσης. Επιβάλλεται ο προγραμματισμός της αποκομιδής και η αύξηση των κάδων.

11) Πρέπει να παρθούν μέτρα για την έντονη δυσοσμία στον κόμβο Ν. Σάντας - Αγ. Παντελεήμονα. Επιβάλλεται η παρέμβαση του Δήμου στο γραφείο περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για να διαπιστωθεί ποια επιχείρηση την προκαλεί.

12) Όσο αφορά το πράσινο ελλιπής έως ανύπαρκτη η περιποίηση των πάρκων. Αναγκαιότητα διαμόρφωσης της πλατείας του Πεδινού. Η αύξηση του προσωπικού στην υπηρεσία πρασίνου είναι απαραίτητη και επικουρικά μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν και οι πολιτιστικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με τον Δήμο .

13) Εκπέμπουν sos οι κάτοικοι της περιοχής για την γέφυρα Φανάρι – Λειψύδριο.

14) Παρατηρείται πλήρης εγκατάλειψη στα χωριά ανατολικά της Δημοτικής  Ενότητας.

15) Το Γ.Π.Σ της Νέας Σάντας είναι προβληματικό. Επιβάλλεται τροποποίηση του Γ.Π.Σ και συγκεκριμένα στην περιοχή των βιομηχανικών μονάδων. Εκπόνηση μελετών για Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια.

16) Στα ιατρεία των κοινοτήτων παρατηρείται δυσκολία προσβασιμότητας στο internet και έλλειψη αναλωσίμων υλικών. Σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια να δοθεί συνολική λύση για όλους τους οικισμούς.

17) Παρατηρείται στην περιοχή έντονη δραστηριότητα για επενδυτικές προτάσεις λειτουργίας μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η παραπληροφόρηση και η έλλειψη ενημέρωσης δημιουργούν προβλήματα κατανόησης των προθέσεων των επενδυτών.

Η καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν την Δημοτική Ενότητα Γαλλικού, σε συνεργασία με τους Προέδρους της περιοχής, θεωρούμε ότι είναι προϋπόθεση για μία ολοκληρωμένη αναπτυξιακή προγραμματική πρόταση του συνδυασμού μας για την περιοχή. 


Μια πρόταση που πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσεις του Δήμου, θα πρέπει να παίρνει υπόψη της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής όπως, της αγροτικής οικονομίας, τις ανάγκες των βιομηχανιών της περιοχής και της διαχείρισης της κοίτης του Γαλλικού Ποταμού.

Ανάλογες πρωτοβουλίες η παράταξή μας θα πάρει για όλες τις Δ.Ε του Δήμου Κιλκίς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.