Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

«Οι πόλεμοι και η εξαθλίωση είναι "απάτη"... προπαγανδίζει η "Πατριωτική Νεολαία Κατερίνης"»

Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης 
Οι υμνητές της δικτατορίας του Μεταξά η «Πατριωτική Νεολαία Κατερίνης» όπως αυτοπροσδιορίζεται προπαγανδίζει ότι το Προσφυγικό είναι μια απάτη και ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θαλασσοπνίγονται στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου, έρχονται για να εποικήσουν την χώρα, εκτελώντας ένα συνομωσιολογικό σχέδιο άνομων συμφερόντων και σκοτεινών δυνάμεων. 

Να θυμίσουμε ότι στην «Πατριωτική Νεολαία Κατερίνης» δραστηριοποιούνται πρώην στελέχη και μέλη της ναζιστικής οργάνωσης «χρυσής αυγής» που με το επικάλυμμα της «πατριωτικής» νεολαίας τώρα προωθούν τις ρατσιστικές τους θέσεις.

Με σύνθημα «το Μεταναστευτικό είναι μια απάτη στην πραγματικότητα είναι εποικισμός» η ομάδα αυτή καλεί τον κόσμο να πάρει μέρος σε μια φασιστοσύναξη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στην πλατεία της Κατερίνης ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι διάφοροι πατριδοκάπηλοι, «έμποροι» του πατριωτισμού, αξιοποιούν τα υπαρκτά προβλήματα που δημιούργησε η συμφωνία Ε.Ε, Ελλάδα, Τουρκίας, μαζί με την αντιδραστική συνθήκη όπως το «Δουβλίνο 2» που μετέτρεψαν την χώρα μας σε αποθήκες ψυχών.

Οι ραφιναρισμένοι από το σύστημα «πατριώτες» τσιμουδιά δεν βγάζουν για αυτή την συμφωνία που εγκλώβισε αυτούς τους ανθρώπους εδώ, όπως δεν ακούς να λένε τίποτα για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπως το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε που βομβαρδίζουν χώρες, υποδαυλίζουν τις εντάσεις εκμεταλλεύοντας θρησκευτικά - μειονοτικά ζητήματα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει σε παρελθόντα χρόνο, καταδικάζουν λαούς να ζουν στην φτώχεια και την ανέχεια.

Όλα αυτά δεν υπάρχουν στους αυτοαποκαλούμενος «πατριώτες» που εξωραΐζουν τον ιμπεριαλισμό και το σύστημα της εκμετάλλευσης ενοχοποιώντας τον φτωχό και αδύναμο πρόσφυγα και μετανάστη.

Υποσκάπτουν την αλληλεγγύη σε αυτούς τους ανθρώπους με ψεύτικες ειδήσεις και φαντασιόπληκτα σενάρια για να στοχοποιηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες για όλα τα δεινά που περνάει ο Ελληνικός λαός.

Αυτές οι υπηρεσίες τους είναι χρήσιμες για το σύστημα γιατί δρουν αποπροσανατολιστικά και παραπλανητικά σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση και θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το βιοτικό επίπεδο της λαϊκής οικογένειας, υποδεικνύοντας την, να ζει με χαμηλές απαιτήσεις και να λέει και «ευχαριστώ» στα ψίχουλα που την πετάνε από τον κλεμμένο της μόχθο.

Οι στρατιές των προσφύγων και μεταναστών είναι απότοκο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των πολέμων, της δυστυχίας και εξαθλίωσης, χωρών που καταλήστευσαν τους φυσικούς τους πόρους όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν, χώρες της Αφρικής.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουμε αφού οι δυνάμεις του κεφαλαίου εγχώριες και μη, αξιώνουν την αναβάθμιση τους παίρνοντας μέρος σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δίνοντας «γη και ύδωρ» στα γεράκια του πολέμου.

Τότε δεν βλέπουμε κανένα «πατριώτη» από δαύτους να διαμαρτύρεται.

Είναι ψευδεπίγραφο, επικίνδυνο, αποπροσανατολιστικό και ρατσιστικό το σύνθημα της αυτοαποκαλούμενης «πατριωτικής» νεολαίας Κατερίνης ότι είναι μια «απάτη το προσφυγικό, στην πραγματικότητα είναι εποικισμός».

Ο λαός και η νεολαία να τους γυρίσει την πλάτη.

Ο Εθνικισμός δεν είναι πατριωτισμός και κυρίως δεν είναι πατριωτισμός όταν βάλλεις εναντίον του φτωχού ξένου που ζει σε συνθήκες ανασφάλειας και αβεβαιότητας, χωρίς να γνωρίζει τι θα γίνει στο μέλλον, με τις χώρες τους καταστραμμένες και λεηλατημένες.

Πατριωτισμός το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού. Αυτό είναι το σύνθημα που ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα και αναδεικνύει ταξικό και διεθνιστικό περιεχόμενο του πατριωτισμού κόντρα στον «ευρωσκεπτικισμό» και τον «κοσμοπολιτισμό» του κεφαλαίου.

Γιατί πατριωτισμός δεν σημαίνει ότι μισώ όλους τους άλλους και βάζω τοίχος στην συνύπαρξη ζώντας χωρίς αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση.

Τους λαούς χωρίζουν οι καπιταλιστές, τα μονοπώλια, οι ιμπεριαλιστές, για τους καθυποτάζουν, να τους εκμεταλλεύονται, να τους χειραγωγούν με το δηλητήριο του εθνικισμού και της σάπιας αστικής ιδεολογίας.

Σε αυτούς να αντισταθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.