Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Γκουντενούδης: Κύριε Σιωνίδη, δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο που πήρατε

Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Για μια ακόμη φορά ο κ. Σιωνίδης αποδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι δεν έχει καταφέρει να προσαρμοσθεί στο νέο ρόλο του ως δήμαρχος πλέον.
Είτε νομίζει ότι είναι ακόμη στην αντιπολίτευση, είτε ακόμη χειρότερα γι αυτόν και τους δημότες μας, είναι εντελώς απροετοίμαστος να διοικήσει.

Έκλεισε δυο ολόκληρους μήνες σαν δήμαρχος μη έχοντας καταλάβει ακόμη τι συμβαίνει και έτσι καταφεύγει στην προσφιλή γι αυτόν τακτική του ψεύδους και της συκοφάντησης.

Έτσι όπως ακριβώς πολιτευόταν ως μείζονα αντιπολίτευση.

Μας προκαλεί όμως εντύπωση το γεγονός ότι οι πολυδιαφημισμένοι συνεργάτες του, που υποτίθεται ότι «γι αυτό τους πληρώνει», τον συμβουλεύουν τοιουτοτρόπως.

Ο κ. Σιωνίδης και η παρέα του γνωρίζουν πολύ καλά ότι ως Δήμος δεν παραχωρήσαμε ποτέ τίποτα και σε κανέναν διότι πολύ απλά δεν ήταν και δεν είναι στην ιδιοκτησία του Δήμου το γεωτεμάχιο επί του οποίου εδράζεται το παλαιό αεροδρόμιο της Νέας Καβάλας που σήμερα φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες. 

Το αεροδρόμιο αυτό αποτελεί ιδιοκτησία κατά 75% του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και κατά 25% του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (το διαχειρίζεται το ΤΕΘΑ, το Ταμείο Εθνικής Αμύνης).

Το ψεύδος του κ. Σιωνίδη και η προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας καθίσταται ακόμη πιο εμφανής αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι ήταν παρών ο ίδιος κατά την δραματική έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το Φθινόπωρο του 2016 όταν η κυβέρνηση αποφάσισε εν μία νυκτί να ορίσει τον ευρύτερο χώρο του αεροδρομίου ως camp.

Σε αυτό λοιπόν το δημοτικό συμβούλιο είχαμε αποφασίσει ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό το κέντρο φιλοξενίας στο χώρο αυτό. Την ίδια εκείνη ημέρα, τα μεσάνυχτα είχα μεταβεί στην Αθήνα έχοντας κανονίσει συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για το θέμα αυτό.

Η απόφαση τους όμως ήταν ειλημμένη.

Παράλληλα όμως καταφέραμε να αποσπάσουμε την επίσημη γραπτή δέσμευση του ΥΠΕΘΑ ότι το αεροδρόμιο της Νέας Καβάλας μετά την εκκένωση του, θα παραχωρηθεί κατά προτεραιότητα στο Δήμο Παιονίας για αξιοποίηση του σύμφωνα με το master plan που η δική μας δημοτική αρχή κατέθεσε και αφορά την κατασκευή πάρκου αεραθλητισμού και ψυχαγωγίας.

Η επόμενη μεγάλη προσπάθεια αποπροσανατολισμού που επιχειρεί αφελώς ο κ. Σιωνίδης είναι για το θέμα της παροχής νερού στο κέντρο φιλοξενίας και της άδειας χρήσης του βιολογικού καθαρισμού.

Πρώτα απ’ όλα κ. Σιωνίδη ξυπνήστε από το λήθαργο στον οποίο βρίσκεστε. Δεν μπορείτε να κάνετε τέτοιου είδους αγοραία αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Δηλαδή εσείς δεν θα δίνατε νερό σε μερικές χιλιάδες ανθρώπους όταν μάλιστα εγκαταστάθηκαν εκεί με κυβερνητική απόφαση;

Ή μήπως δεν θα φροντίζατε κ. Σιωνίδη τα λύματα να εναποτεθούν στο βιολογικό; Θα βάζατε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία; Τόσο ανεύθυνα θα φερόσασταν;

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι την άδεια για το νερό και φυσικά το βιολογικό την είχε δώσει ο τότε Πρόεδρος της ΔΕΥΑ, ο τωρινός αντ’ αυτού σας αναπληρωτής δήμαρχος, ο κ. Τζούρτζος.

Αν λοιπόν θέλετε να αποδώσετε ευθύνες για αυτά που λέτε, κάντε τον κόπο να τα πείτε σε κείνον, άλλωστε στο διπλανό γραφείο από το δικό σας κάθεται.

Παρ’ όλα αυτά, εμείς δεν σταματήσαμε λεπτό να διεκδικούμε, το γνωρίζετε καλά αυτό καθώς εσείς ο ίδιος με αίτηση σας είχατε ζητήσει και σας είχαμε χορηγήσει τότε όλα τα τεχνικά δελτία και τις μελέτες ύψους 2,5 εκ. ευρώ που είχαμε καταθέσει στο Υπουργείο για όλα τα ανταποδοτικά έργα που ζητήσαμε για την πολύμηνη παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας.

Και ενώ έχετε στα χέρια σας όλη την δουλειά που είχαμε κάνει με τις υπηρεσίες του δήμου και όλα τα τεχνικά δελτία που έχουμε υποβάλει, τολμάτε ανερυθρίαστα και διασπείρετε με δόλο ανυπόστατα ψεύδη περί του αντιθέτου.

Τα ίδιο κάνατε και κάνετε για τις αποζημιώσεις των ιδιωτών.

Με δικές μας ενέργειες και ενώ εσείς τότε διαδίδατε ότι δεν θα πάρει κανένας τίποτα, πολύ γρήγορα διαψευστήκατε καθώς δόθηκαν αποζημιώσεις μόνο σε δύο δήμους της χώρας μεταξύ αυτών ο δικός μας. Και τώρα επανέρχεστε και λέτε ότι δήθεν δόθηκαν πρόχειρα…

Και για την αποπληρωμή των εργολάβων αποκομιδής των απορριμμάτων της Ειδομένης, γνωρίζετε καλά τις ενέργειες που έχουμε κάνει, άλλωστε δεχθήκατε και παραλάβατε ο ίδιος προσωπικά το εν λόγω αρχείο με τη δέσμευση να συνεχίσετε τις ενέργειες που εμείς είχαμε ξεκινήσει για την ολοκλήρωση της εξόφληση τους.

Κλείνοντας κι επειδή δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο αυτό που έχετε επιλέξει να πολιτευθείτε, σας υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ανταλλαγής εμπειριών κι πρακτικών για τη διαχείριση των προσφύγων είναι με μηδενικό κόστος για τον δήμο.

Έχουν μείνει άλλα 4 ταξίδια για αιρετούς και στελέχη του δήμου για συναντήσεις με ομολόγους σε χώρες υποδοχής προσφύγων, μήπως δεν θα τα αξιοποιήσετε;

Όσο για την δήθεν αλλαγή στάσης, σας ενημερώνουμε ότι εμείς είχαμε συναρτήσει την στάση μας έναντι του προγράμματος «πολυπολιτισμικού διαμεσολαβητή» με την εκκένωση του κέντρου φιλοξενίας της Νέας Καβάλας. Από τη στιγμή που δεν εκκενώθηκε, είμαστε ηθικά δεσμευμένοι να το καταψηφίσουμε.

Μάλλον εσείς κ. Σιωνίδη έχετε προσχωρήσει στο στρατόπεδο εκείνων που πια δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο camp της Νέας Καβάλας.

Ίσως άλλωστε αυτό να είναι και το αντίτιμο της εξαργύρωσης κάποιων ανομολόγητων προεκλογικών σας γραμματίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.