Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Κινητή μονάδα ενημέρωσης στις έξι Δημοτικές Ενότητες Κιλκίς, στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ

Θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ και ζητήματα υγείας, ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής των ωφελουμένων του ιδίου προγράμματος θα καλύψει κινητή μονάδα ενημέρωσης που πραγματοποιεί εξόρμηση στις έδρες των έξι Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κιλκίς την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η κινητή μονάδα ενημέρωσης θα βρίσκεται:

- τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 10:00 στον Καμπάνη (κτήριο τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου) και στις 12:00 στο Μικρόκαμπο (κτήριο τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου)

- την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 10:00 στην Τέρπυλλο (διοικητικό κτήριο της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών) και στις 12:00 στο Χέρσο (χώρος πρώην αναψυκτηρίου)

- την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 10:00 στο Δροσάτο (κτήριο τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου) και στις 12:00 στο Σ.Σ. Μουριών (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

Σε ότι αφορά τις θεματικές που θα αναπτυχθούν:

Κοινωνικοποίηση παιδιών
Βασικός άξονας θα είναι η ενημέρωση για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Στο VAN θα βρίσκεται η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Τεχνολογίας και Ανθρώπινων Πόρων (Ι.Α.Τ.Α.Π.) και θα ενημερώνουν τους γονείς σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης, τις διαδικασίες ενίσχυσης αυτής και τα αποτελέσματα στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. 

Η κινητή μονάδα (VAN), θα είναι εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες ανοιχτή προς όποιον γονέα θέλει να ενημερωθεί ατομικά σε θέματα που αφορούν την κοινωνικοποίηση του παιδιού του. Επίσης, θα δοθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια στα παιδιά, όπως domino, φιδάκι,γκρινιάρης, jenga, τα οποία ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών αλλά και το ομαδικό πνεύμα.

Υγεία και υγιεινή διατροφή
Βασικός στόχος θα είναι η ενημέρωση για θέματα υγείας, ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Στο VAN που θα βρίσκεται σε κάθε Δημοτική Ενότητα θα δίνεται η δυνατότητα για εξατομικευμένες συμβουλές υγείας στον κάθε συμμετέχοντα από νοσηλεύτρια και διαιτολόγο/ διατροφολόγο. 

Η κινητή μονάδα φέρνει τους ειδικούς κοντά στους ωφελούμενους, τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν προσωπικά μαζί τους και μέσω των συζητήσεων τους να γίνουν αντιληπτές οι ανάγκες τους για μελλοντικές δράσεις που πρέπει να αναλάβει το ίδιο το άτομο. Έπειτα από τη συμβουλευτική θα δίνονται συμβολικά δώρα, όπως είδη προσωπικής υγιεινής (αντισηπτικά μαντηλάκια, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα).

Η ενημερωτική εξόρμηση της κινητής μονάδας εντάσσεται στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ και πραγματοποιείται από το Δήμο Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.