Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Ηττών συνέχεια για την ΚουΠα Κιλκίς

Ηττών συνέχεια για την ΚουΠα Κιλκίς. Η ομάδα του Κιλκίς δεν ξεπέρασε το εμπόδιο των Ικάρων Γιαννιτσών και ηττήθηκε εντός έδρας με το εμφατικό 56 – 73. 


Του Γιάννη Σιταρίδη
(koupa basketball team manager)

Ήταν ένα παιχνίδι που εξ αρχής φάνταζε δύσκολο, μιας και η ομάδα των Γιαννιτσών θεωρείται και όχι άδικα πως ανήκει στο γκρουπ διεκδικητών της ανόδου. Πρόκειται για μια καλή ομάδα, με εξαιρετικούς ταλαντούχους παίκτες στο ρόστερ της, μια ομάδα που συνεχίζει αήττητη στο πρωτάθλημα, έχοντας 4 νίκες στο ενεργητικό της.


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Η ομάδα του Κιλκίς … άργησε να εμφανιστεί στο γήπεδο. Τα πολλά χαμένα ριμπάουντ (μόλις 3 αμυντικά) έδωσαν την ευκαιρία στους αντιπάλους να εκδηλώνουν δυο και τρεις επιθέσεις στην ίδια φάση, ανανεώνοντας ξανά και ξανά τις κατοχές τους. Οι κακές επιστροφές στην απέναντι πλευρά έδωσαν τη δυνατότητα στους Ίκαρους Γιαννιτσών να επιτεθούν στον αιφνιδιασμό βρίσκοντας συνεχώς απροετοίμαστους τους παίκτες της ΚουΠα. Οι 27 πόντοι παθητικό μαρτυρούν του λόγου το αληθές.

Σκορ Περιόδου: 15 – 27 


Critical Point Α’ δεκαλέπτου: Άμυνα, άμυνα, άμυνα
Σε ακόμα ένα παιχνίδι οι πόντοι που δέχεται η ομάδα στο πρώτο δεκάλεπτο είναι πολλοί. Οι 27 πόντοι αποτελούν απόρροια των όσων προαναφέρθηκαν αλλά και των 7 λαθών στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες της ομάδας. Τα σουτ των αντιπάλων γίνονταν σχεδόν όλα χωρίς καμία πίεση και το ύψος του σκορ θα αυξανόταν ακόμα περισσότερο αν ήταν ευστοχότερη η ομάδα των Γιαννιτσών.

Ομαδικά Στατιστικά Α’ Περιόδου

Π: 15 1Π: 2/4, 2Π: 5/13, 3Π: 1/5 ΡΑ: 3, ΡΕ: 4, ΑΣΙΣΤ: 2, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 1, ΛΑΘΗ: 7


Το καλύτερο δεκάλεπτο της ομάδας. Η ομάδα πέτυχε 23 πόντους οι οποίοι προήλθαν από το ομαδικό της παιχνίδι αλλά και τη διάθεση που επέδειξε στο αμυντικό κομμάτι. Έτσι λοιπόν το 15 – 27 έγινε 26 – 29 με ένα επιμέρους 11 – 2, ενώ η γηπεδούχος πλησίασε ακόμα περισσότερο προς το τέλος του ημιχρόνου στον πόντο, (38 – 39), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Σκορ Ημιχρόνου: 38 – 41 


Critical Point Β’ δεκαλέπτου: Τα τρίποντα του Μπαξεβάνη
Τα σουτ του Γιώργου μπήκαν στο δεκάλεπτο αυτό. Βρέθηκε ελεύθερος από τις 45 μοίρες έξω από τα 6 και 75, σούταρε και ευστόχησε. Και όσο τα περιφερειακά σουτ είναι εύστοχα, τόσο περισσότερο ανοίγει η αντίπαλη άμυνα αφήνοντας ελεύθερους τους διαδρόμους μέσα στη ρακέτα. 


Ομαδικά Στατιστικά Β’ Περιόδου

ΠΟΝΤΟΙ: 23 1Π: 7/8, 2Π: 5/9, 3Π: 2/4, ΡΑ: 3, ΡΕ: 2, ΑΣΙΣΤ: 4, ΚΛΨ: 2, ΤΑΠΕΣ: 2, ΛΑΘΗ: 1


Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή φάση με πρωταγωνιστή τον ίδιο παίκτη, το Δημήτρη Υφαντίδη, στις δυο πλευρές του γηπέδου. Όμορφο δεξί lay up και τελείωμα στον αιφνιδιασμό, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση εμφανίστηκε κυριολεκτικά από το πουθενά και έκοψε με εντυπωσιακότατο τρόπο το σουτ του κατά πολύ ψηλότερου Ελευθερίδη. 




Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε και η προσπάθεια της ομάδας. Η συνέχεια υπήρξε καταστροφική για την ΚουΠα. Η ομάδα του Κιλκίς άφησε το καλό πρόσωπο του δεύτερου δεκαλέπτου στα αποδυτήρια. Ήταν κακή σε άμυνα και επίθεση, ασύνδετη, προβλέψιμη, μια ομάδα κατ’ ευφημισμό και μόνο, μιας και όλες οι επιθέσεις εκδηλωνόντουσαν μέσα από ατομικές ενέργειες χωρίς φυσικά αποτέλεσμα. Όσο αφορά την άμυνα, οι 20 πόντοι που δέχτηκε ήταν αρκετοί για να μεγαλώσει εκ νέου η ψαλίδα φτάνοντας τους 14 με το τέλος του δεκαλέπτου.

Σκορ Περιόδου: 47 – 61

Critical Point Γ’ δεκαλέπτου: Κούραση, ο εχθρός της συγκέντρωσης

Η ομάδα έδειχνε να ξεφουσκώνει μετά την υπερπροσπάθεια του δεύτερου δεκαλέπτου. Έχασε τελείως τον προσανατολισμό της. Ηττήθηκε κατά κράτος στην επιμέρους μάχη των ριμπάουντ από μια ιδιαίτερα αθλητική ομάδα, ενώ συνολικά έπασχε από έλλειψη συγκέντρωσης. Δεν έκανε τις σωστές επιλογές και το πλήρωσε.

Ομαδικά Στατιστικά Γ’ Περιόδου

ΠΟΝΤΟΙ: 9 1Π: 1/1, 2Π: 4/11, 3Π: 0/5, ΡΑ: 5, ΡΕ: 2, ΑΣΙΣΤ: 0, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 2, ΛΑΘΗ: 5 



Δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Ο ρυθμός παρέμεινε ίδιος, η ύστατη προσπάθεια από πλευράς γηπεδούχων δεν εκδηλώθηκε ποτέ, αντίθετα το άνοιγμα στο σκορ μεγάλωνε φτάνοντας μέχρι και του 18 πόντους (52 – 70). 


Τελικό σκορ: 56 – 73

Critical Point Δ’ δεκαλέπτου: Περιμένοντας τη λήξη

Δεν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς. Θα μπορούσε να τονιστεί λόγου χάρη το γεγονός πως δεν υπήρξε ούτε μια τελική πάσα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Η διαφορά αγωνιστικής ετοιμότητας αλλά και αξίας ήταν εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και όσο το παιχνίδι πήγαινε προς τη λήξη του γινόταν ακόμα πιο ξεκάθαρη. Η ΚουΠα δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, πράγμα που φαίνεται και από το συνολικό επιμέρους σκορ (18 – 32).

Ομαδικά Στατιστικά Δ’ Περιόδου

ΠΟΝΤΟΙ: 9 1Π: 2/4, 2Π: 2/12, 3Π: 1/5 ΡΑ: 9, ΡΕ: 1, ΑΣΙΣΤ: 3, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 6

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ


Κανείς δεν διασώθηκε από την εμφάνιση τη ομάδας. Τα κενά των Μουστάκα και Τσάτση ήταν δυσαναπλήρωτα. Ωστόσο ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να δοθεί στους Σωκράτη Τσουλφαΐδη, Δήμο Ψωμιάδη, Χάρη Σκάλε, Δημήτρη Υφαντίδη και Γαβρίλο Κώττη. Αυτοί οι πέντε αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Μπορεί να μην είναι τα «πρώτα βιολιά» της ορχήστρας, ωστόσο η παρουσία τους μόνο ως αναγκαία μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι - όπως και σε αυτό - , προσπαθούν όσο τους το επιτρέπουν οι δυνάμεις τους στην άμυνα, ενώ στην επίθεση όταν τους δοθεί η ευκαιρία δεν αρνούνται να την αρπάξουν. Ειδικά σε αυτό το παιχνίδι σκόραραν όλοι πετυχαίνοντας συνολικά τους 20 πόντους της ομάδας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Οι απουσίες κοστίζουν σε μια ομάδα αυτής της δυναμικότητας και αυτών των δυνατοτήτων. Η ΚουΠα Κιλκίς δεν έχει την πολυτέλεια επιτυχούς αναπλήρωσης κενών από παίκτες σαν τον Τάσο Μουστάκα σήμερα, ή τον Πάρη Χοτουμανίδη αύριο. Αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Η ιστορία θα γράφεται πάντοτε από τους παρόντες και το ταξίδι της ομάδας στην κατηγορία θα συνεχιστεί.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Ζάλτος, Δαγκλιάρης, Ποζίδης 2, Σκάλε2, Ψωμιάδης 2, Υφαντίδης 6, Χοτουμανίδης 8(1τρ), Τσουλφαΐδης 6, Πατσούρης 3, Κώττης 4, Μπαξεβάνης 6(2τρ), Σιδηρόπουλος 17(1τρ).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 15 – 27 / 38 – 41 / 47 – 61 / 56 – 73

ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑΣ

ΠΟΝΤΟΙ: 56 1Π: 12/17, 2Π: 16/45, 3Π: 4/19, ΡΑ: 21, ΡΕ: 17, ΑΣΙΣΤ: 6, ΚΛΨ: 5, ΤΑΠΕΣ: 3, ΛΑΘΗ: 15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.