Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Ρατσιστική επίθεση σε μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς

Υπογράφουν οι μαθητές που δέχθηκαν την επίθεση
Είμαστε μια ομάδα πέντε μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς οι οποίοι δεχθήκαμε ρατσιστική επίθεση συμπεριλαμβανομένης σωματικής και λεκτικής βίας, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου μας.


Το συμβάν έλαβε χώρα στην παραλιακή οδό στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε όταν ομάδα είκοσι μαθητών επιτέθηκαν λεκτικά σε έναν συμμαθητή μας χωρίς λόγο και εν συνεχεία εξυβρίζοντας την αλλοδαπή καταγωγή του. 

Αφού δεν τους δόθηκε η απαραίτητη προσοχή που θέλανε από μέρους μας, κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας αρχίζοντας να χειραγωγούν με κλωτσιές και σκουντήματα τον προαναφερθέν συμμαθητή μας. 

Οι υπόλοιποι τέσσερις, έχοντας μαζί μας τον μαθητή και λέγοντας του να μην δώσει σημασία, προσπαθήσαμε να απομακρυνθούμε. Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει περίπου ομάδα δεκαπέντε ατόμων εναντίον μας με απειλητικές διαθέσεις ώσπου χτύπησαν τον μαθητή που δεχόταν λεκτική επίθεση. 

Ακολούθησε άγριος ξυλοδαρμός εναντίον όλων μας χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα, από δεκαπέντε μαθητές. Οι τρις μας από τους πέντε δέχτηκαν άνανδρα χτυπήματα στο κεφάλι, το στομάχι και τα πλευρά. Οι δύο επιχείρησαν να ζητήσουν βοήθεια από περαστικούς αλλά η ένταση έληξε με την παρέμβαση ενός άνδρα του πληρώματος του Α/Τ Βέλος προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Εμείς, ως ευαισθητοποιημένοι μαθητές σε πολλούς τομείς και δη στο μείζον θέμα του ρατσισμού παντός είδους, αλλά και ως ενεργοί αυριανοί πολίτες, θέλουμε να θίξουμε και να εξαλείψουμε, με τον τρόπο μας, τη μάστιγα του ρατσισμού και των υβριστικών σχολίων. Πιστεύουμε επίσης πως καμία κοινωνία δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη και ανεπτυγμένη, όταν η βία αποτελεί κύριο και χαρακτηριστικό γνώρισμα της.

Τέλος, ελπίζουμε στην κοινή σας ευαισθητοποίηση και την προβολή του σημαντικότατου αυτού συμβάντος, παίζοντας καθοριστικότατο ρόλο, ως μέσο μαζικής ενημέρωσης, στην συνεχή επαγρύπνηση της κοινωνίας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.