Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (12/11/2019)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
«Συμμετοχή του Δήμου Παιονίας στη Philoxenia 2019» 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή του Δήμου Παιονίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia 2019’’, στη Θεσσαλονίκη. Η προβολή του Δήμου μας ως τουριστικός προορισμός είναι στις προτεραιότητες της διοίκησης και ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΔΕΘ κ. Αναστάσιο Τζήκα για την αρωγή του σε αυτή την κατεύθυνση.

Υλοποίηση του έργου EUBorCo 

Ο Δήμος Παιονίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου EUBorCo «Ευρωπαϊκές συνοριακές κοινότητες: ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών για την υποδοχή προσφύγων και την κοινωνική αλληλεγγύη» του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες - Σκέλος 2 συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά», που η εφαρμογή του ξεκίνησε το 2018, φιλοξενεί μεταξύ 11/11/2019 και 14/11/2019 4ήμερη διακρατική δράση με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Μάλτα, τη Βουλγαρία και του δήμου Γευγελής με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών από την διαχείριση του μεταναστευτικού.

Στο πλαίσιο αυτής της διακρατικής δράσης, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων θα επισκεφθούν τις τοποθεσίες που εξελίχθηκε η προσφυγική κρίση κατά το 2015, θα συναντηθούν με αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη του Δήμου, εκπροσώπους τοπικών φορέων και ομάδες εθελοντών και θα ανταλλάξουν εμπειρίες και πρακτικές για την ανάπτυξη κοινού σχεδίου δράσης.

Ειδικά την Τετάρτη 13/11/2019 μεταξύ 10:00 - 13:00 θα πραγματοποιηθεί επίσης Ανοιχτή Εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου με τίτλο «Παρουσίαση δράσεων και καλών πρακτικών στο πλαίσιο του έργου EUBorCo».

Δράσεις ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Παιονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει δύο (2) επιτόπιες δράσεις κινητής μονάδας (VAN) ενημέρωσης στις παρακάτω Δημοτικές Ενότητας για δύο περίπου ώρες: 

· Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 10:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας

· Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού.

· Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 13:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Αξιούπολης (πρώην Δημαρχείο Αξιούπολης)

Η 1η δράση αφορά ενημέρωση για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ

Η 2η ενημέρωση για θέματα υγείας, ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ.

Βασικός άξονας της ενημέρωσης θα είναι η ενημέρωση για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Στο VAN θα βρίσκεται η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Ι.Α.Τ.Α.Π. και θα ενημερώνουν τους γονείς σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης, τις διαδικασίες ενίσχυσης αυτής και τα αποτελέσματα στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. 

Η κινητή μονάδα (VAN), θα είναι εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες ανοιχτή προς όποιον γονέα θέλει να ενημερωθεί ατομικά σε θέματα που αφορούν την κοινωνικοποίηση του παιδιού του. Επίσης, θα δοθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια στα παιδιά, όπως Domino, φιδάκι, γκρινιάρης, jenga, τα οποία ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών αλλά και το ομαδικό πνεύμα.

2η επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης «Υγεία και υγιεινή διατροφή»:

Βασικός στόχος της επιτόπιας δράσης της κινητής μονάδας θα είναι η ενημέρωση για θέματα υγείας, ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Το VAN θα βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα και θα δίνεται η δυνατότητα για εξατομικευμένες συμβουλές υγείας στον κάθε συμμετέχοντα από την νοσηλεύτρια και διαιτολόγο/ διατροφολόγο. 

Η κινητή μονάδα φέρνει τους ειδικούς κοντά στους ωφελούμενους, τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν προσωπικά μαζί τους και μέσω των συζητήσεων τους να γίνουν αντιληπτές οι ανάγκες τους για μελλοντικές δράσεις που πρέπει να αναλάβει το ίδιο το άτομο. Έπειτα από την συμβουλευτική θα δίνονται συμβολικά δώρα, όπως είδη προσωπικής υγιεινής (αντισηπτικά μαντηλάκια, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, οδοντικό νήμα) και υγιεινά σνακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.