Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

10 χρόνια Σχολή Γονέων στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Σαγματοπούλου

Δελτίο τύπου Εκπαιδευτικού Κέντρου Σαγματοπούλου
Το εκπαιδευτικό μας κέντρο μας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της ψυχικής υγείας του παιδιού και την εκπαίδευση των γονιών ώστε να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στον σύνθετο και απαιτητικό ρόλο τους, με τελικό στόχο να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια. Για αυτό τον λόγο έχουμε δημιουργήσει εδώ και 10 χρόνια την Σχολή Γονέων.

Η Σχολή Γονέων αφορά στην κατανόηση, στήριξη και ενδυνάμωση του ρόλου του γονέα στη σύγχρονη πραγματικότητα. Οι γονείς αποκτούν δεξιότητες ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του κοινωνικού και σχολικού περιβάλλοντος.

Η Σχολή Γονέων είναι μια ομάδα γονέων με δυναμική που μέσα από τη βιωματική αλληλεπίδραση και το παιχνίδι ρόλων λειτουργεί ως ασφαλές και υποστηρικτικό πλαίσιο για αυτούς.

Η συμμετοχή των γονέων στην ομάδα τους παρέχει την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και με άλλους γονείς των οποίων τα παιδιά βιώνουν τις ίδιες δυσκολίες. Οι γονείς μεταξύ τους μοιράζονται συναισθήματα, ανταλλάσσουν προβληματισμούς και απόψεις, ενημερώνονται και εκπαιδεύονται από τον Ψυχολόγο-συντονιστή της ομάδας ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις δυσκολίες.

Πρωταρχικός στόχος μας είναι να βλέπουμε τα παιδιά μας να αναπτύσσονται με αισιοδοξία και αυτοεκτίμηση, με πίστη στις δυνατότητες και τις ικανότητές τους και επομένως να γίνονται ψυχικά ανθεκτικά.

Φέτος έχουμε την χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε με την καταξιωμένη στον χώρο της ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια κυρία Έλλη Φρεγγίδου. Η κυρία Φρεγγίδου συντόνισε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου την πρώτη Σχολή για την φετινή σχολική χρονιά και κατάφερε με πολύ άμεσο και λειτουργικό τρόπο να παρουσιάσει στους γονείς την Ενεργητική Ακρόαση, να τους περάσει απλές τεχνικές που σκοπό έχουν την ποιοτική και ουσιαστική επικοινωνία με τα παιδιά τους, κερδίζοντας ταυτόχρονα την εμπιοστοσύνη όλων!.

Εξήγησε στους γονείς με πολύ απλό και παραστατικό τρόπο πως η Ενεργητική Ακρόαση είναι η πιο σημαντική δεξιότητα που μπορούμε να έχουμε στην ‘εργαλειοθήκη’ σας για την ανατροφή των παιδιών μας και στην επικοινωνία μας με τους άλλους. Είναι μια ειδική μορφή επικοινωνίας που επιτρέπει στο άλλο πρόσωπο να γνωρίζει ότι είμαστε “μαζί του”, ότι έχουμε επίγνωση για το τι μας λέει, ότι αποδεχόμαστε την δική του προοπτική, και εκτιμάμε την κατάστασή του.

Η ενεργητική ακρόαση είναι ουσιαστικά μια δεξιότητα επικοινωνίας που στηρίζεται στην ενσυναίσθηση, στην κατανόηση και αποδοχή του άλλου καθώς και στο σεβασμό της δυσκολίας που βιώνει.

Η πολυπληθής ομάδα γονέων ενθουσιάστηκε και μαγνητίστηκε θα μπορούσαμε να πούμε από τον μοναδικό τρόπο της κυρίας Φρεγγίδου, ανυπομονώντας για την επόμενη συνάντηση μας πού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.