Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

"Οδύσσεια" στο NOESIS: Για πρώτη φορά ξενάγηση στα ποντιακά!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο σπουδαιότερο μυθολογικό θεματικό πάρκο "Οδύσσεια" θα πραγματοποιείται ξενάγηση και στην ποντιακή διάλεκτο, μόνο στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών, NOESIS από τις 22 Οκτωβρίου 2019 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2020.

Ένα έργο ζωής, η μετάφραση της «Οδύσσειας» από την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Άννυ - Ανατολή Καρυπίδου μεταφέρει στους επισκέπτες με τον πιο εντυπωσιακό, βιωματικό και αυθεντικό ποντιακό τρόπο, το συναρπαστικό ταξίδι του Οδυσσέα.

«Καλώς έρθετεν» θα ακούσετε να σας λένε οι μυθικοί ήρωες της Οδύσσειας λίγο πριν αρχίσει το ταξίδι σας στον χρόνο αλλά και στον χώρο που θυμίζει σκηνικό αρχαιότητας. Η καταγωγή της ποντιακής διαλέκτου από την ιωνική διάλεκτο της αρχαίας ελληνικής είναι γνωστή και αναμφισβήτητη. Για αυτό και εμείς θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να γίνεται η ξενάγηση και στην ποντιακή διάλεκτο παράλληλα με την ελληνική.

Επιπλέον, με αυτή την ενέργεια μας θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Την επίβλεψη και την μετάφραση των κειμένων στην ποντιακή διάλεκτο έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Άννυ - Ανατολή Καριπίδου. Τα αρχικά κείμενα του θεματικού πάρκου και μουσείου έχει αναλάβει μια μεγάλη επιστημονική και δημιουργική ομάδα με την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση από τον ομότιμο καθηγητή Αρχαίας Κλασσικής Φιλολογίας και Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννη Καζάζη.

Η ξενάγηση στην ποντιακή διάλεκτο μπορεί να γίνει για την παρέα σας, την ομάδα, την τάξη ή τον σύλλογο σας μόνο με προγραμματισμό της επίσκεψης σας.

Η "Οδύσσεια" είναι το μόνο θεματικό πάρκο με 4 διαφορετικές ξεναγήσεις: για πολύ μικρά παιδιά, για μαθητές Γυμνασίου, στα Αγγλικά και πλέον στα Ποντιακά!

Η "Οδύσσεια" είναι ένα θεματικό πάρκο υπερπαραγωγή που στόχο έχει να μυήσει τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο του Ομήρου με τρισδιάστατα μηχανοκίνητα ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων που διαθέτουν κίνηση και ήχο. Σε όλη τη διάρκεια της περιήγησης με βιωματικό, διαδραστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα φυσικά δεν θα λείπουν και οι απαραίτητες εκπλήξεις. Στο τέλος του θεματικού πάρκου μάλλον κρύβεται και η μεγαλύτερη!

Η πιο συναρπαστική ιστορία του κόσμου έρχεται στο NOESIS από τους δημιουργούς του απόλυτα πετυχημένου μυθολογικού πάρκου «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι», αλλά και του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», των «Μυστικών Κόσμων του Ευγένιου Τριβιζά» και των γιγαντιαίων «Δεινόσαυρων».

INFO

Το πάρκο θα λειτουργήσει από τις 22 Οκτωβρίου του 2019 ως τις 23 Φεβρουαρίου του 2020.

Για όλους τους επισκέπτες προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας
Πληροφορίες: 2312315249
Σχολικές εκδρομές και ομαδικές κρατήσεις:2312315248

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 – 13:00
Σάββατο 11:00 – 20:00
Κυριακή 11:00 – 19:00

Email : info@odysseypark.gr
Website: https://odysseypark.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.