Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

KOUPA BASKETBALL: Η ομάδα του Κιλκίς σε νέες περιπέτειες - Ματσάρα στην Κατερίνη και νίκη με δραματικό τρόπο


Γράφει ο Γιάννης Σιταρίδης
Ποιος να φανταζόταν τρία χρόνια πριν πως μια ομάδα με τόσο μικρή διάρκεια ζωής, θα ξεκινούσε την αγωνιστική της πορεία στη νέα ανώτερη - να μην το λησμονούμε αυτό – κατηγορία, με νίκη στην έδρα ενός δυνατού αντιπάλου, που αναμένεται να δυσκολέψει πολλές ομάδες στη συνέχεια. Έτσι λοιπόν η ΚουΠα Κιλκίς επικράτησε της ομάδας Πιερικού Αρχέλαου Κατερίνης με 76 – 78.


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Κιλκίς. Σε αχίλλειο πτέρνα της ομάδας αναδείχτηκε η περιφερειακή της άμυνα, με τα ελεύθερα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τρίποντα από την πλευρά των γηπεδούχων να προσβάλλουν την αφύλακτη περιφέρεια των φιλοξενούμενων. 


Όσο αφορά την έτερη πλευρά του γηπέδου, τα πράγματα δεν πήγαν ιδιαίτερα άσχημα. Οι 22 πόντοι της περιόδου μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Οι παίκτες της ΚουΠα Κιλκίς κατάφεραν με το ένα ή τον άλλο τρόπο να τρυπούν την άμυνα των γηπεδούχων, και με το insight παιχνίδι τους να πετυχαίνουν καλάθια είτε με δίποντο, είτε μετά από επιθετικό ριμπάουντ, είτε με βολές, φθείροντας παράλληλα τους αντιπάλους τους. 

Αιχμές του δόρατος οι Μουστάκας, Σιδηρόπουλος με 10 και 9 πόντους αντίστοιχα. Όσο αφορά τη διακύμανση του σκορ, η ομάδα της Κατερίνης κατείχε τη θέση του οδηγού του αγώνα, έστω και με βραχεία κεφαλή, ενώ οι 6 πόντοι διαφοράς υπέρ της αποτέλεσαν και τη μεγαλύτερη διαφορά υπέρ της.

Σκορ Περιόδου: 28 – 22


Critical Point Α’ δεκαλέπτου: Ανισορροπία στις δυο πλευρές του γηπέδου
Θετική στην επίθεση, αρνητική στην άμυνα. 28 πόντοι για ένα δεκάλεπτο είναι πολλοί. Η ομάδα έδειξε αγωνιστική διάθεση μόνο στη μια πλευρά του γηπέδου, με τη frontline της σε καλή μέρα, ενώ ήταν και ικανοποιητικά εύστοχη, (7 / 13 εντός παιδιάς). Άφησε όμως πολλούς κενούς χώρους στο αμυντικό μισό κομμάτι του παιχνιδιού, δεχόμενη κατ’ επέκταση «ξεκούραστα» καλάθια από τους νεαρούς αντιπάλους της ομάδας της Κατερίνης. Φυσικό επακόλουθο αυτής της ανισορροπίας ήταν να ακολουθεί στο σκορ.

Ομαδικά Στατιστικά Α’ Περιόδου
1Π: 7/10, 2Π: 6/10, 3Π: 1/3 ΡΑ: 7, ΡΕ: 4, ΑΣΙΣΤ: 3, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 5

Αυτό που άλλαξε στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, ήταν η διάθεση στην άμυνα. Αν εξαιρέσει κανείς το τρίποντο του τελευταίου δευτερολέπτου του ημιχρόνου, δέχτηκε, μόλις 12 πόντους βραχυκυκλώνοντας την επιθετική λειτουργία της ομάδας της Κατερίνης. Κάπου στο μέσο του δεκαλέπτου τα σουτ των γηπεδούχων έπαψαν να είναι εύστοχα, αποτέλεσμα της βελτιωμένης αμυντικής συμπεριφοράς της ομάδας του Κιλκίς. Όσο αφορά την επίθεση, Σιδηρόπουλος και Μουστάκας συνέχιζαν το βιολί τους συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο, πετυχαίνοντας 11 και 6 πόντους αντίστοιχα, δείχνοντας πως δεν αντιμετωπίζονται εύκολα και μόνο η κούραση θα μπορούσε να τους καταβάλει.

Σκορ Ημιχρόνου: 43 – 48


Critical Point Β’ δεκαλέπτου: Άμυνα και ριμπάουντ
Η ώθηση που χρειαζόταν δόθηκε μέσω της καλής πιεστική άμυνας. Η ομάδα φάνηκε πως δεν έμενε από ενέργεια. Η είσοδος του Τσουλφαΐδη αλλά και η αθόρυβη μεν, ουσιώδης δε παρουσία του Πατσούρη, έκανε την ομάδα πιο επιθετική στην άμυνα. Οι παίκτες της ΚουΠα διεκδίκησαν με απαράμιλλο πάθος κάθε φάση, κερδίζοντας παράλληλα και τη μάχη των ριμπάουντ σε αυτό το δεκάλεπτο. Κάπως έτσι το 38 – 36 έγινε 40 – 48 με ένα επιμέρους 2 – 12 για τους φιλοξενούμενους, με την ΚουΠα να έχει εκείνη τη στιγμή το μομέντουμ του αγώνα. Το σφύριγμα του ημιχρόνου θα έλεγε κανείς πως λειτούργησε λυτρωτικά για τους γηπεδούχους μιας και έκοψε το φρενήρη ρυθμό των φιλοξενουμένων. 


Ομαδικά Στατιστικά Β’ Περιόδου
1Π: 10/17, 2Π: 8/13, 3Π: 0/5 ΡΑ: 7, ΡΕ: 5, ΑΣΙΣΤ: 1, ΚΛΨ: 3, ΤΑΠΕΣ: 1, ΛΑΘΗ: 3

Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά. Η τρίποντη βόμβα του Πατσούρη έφερε την ΚουΠα προηγούμενη με 43 – 51 και όλα έδειχναν να πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο του προπονητικού επιτελείου της ομάδας. Κάπου εκεί λοιπόν επήλθε η καθίζηση. Λανθασμένες επαναφορές, νωθρότητα στην άμυνα εκ νέου, αλλά και αστοχία στην επίθεση, άλλαξαν άρδην την εικόνα του αγώνα, με την ομάδα Κατερίνης να ροκανίζει σταδιακά τη διαφορά και με ένα επιμέρους 9 – 0 να επιστρέφει στο παιχνίδι για τα καλά, προσπερνώντας στο σκορ με 52 -51. Ένα δεύτερο σερί 11 – 0 εδραίωσε τη γηπεδούχο στο σκορ κλείνοντας το δεκάλεπτο με διαφορά 9 πόντων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και ο τραυματισμός του Παναγιώτη Σιδηρόπουλου να ολοκληρώσει το κακό.

Σκορ Περιόδου: 64 – 55


Critical Point Γ’ δεκαλέπτου: Ολικό Black Out
Ένα τρίποντο και δύο δίποντα ήταν όλα κι όλα τα εύστοχα σουτ της ομάδας. Οι 7 πόντοι ενεργητικό και οι 21 παθητικό τα λένε όλα. Οι βιαστικές επιλογές στην επίθεση, η αδράνεια στην άμυνα με πάρα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ που κατέληγαν σε νέες εκδηλώσεις επίθεσης ξανά και ξανά για τους γηπεδούχους, σε συνδυασμό με τη φυσιολογική κόπωση που επήλθε, ερμηνεύουν ως ένα βαθμό το αποτέλεσμα της περιόδου.

Ομαδικά Στατιστικά Β’ Περιόδου
1Π: 0/1, 2Π: 2/10, 3Π: 1/5 ΡΑ: 6, ΡΕ: 3, ΑΣΙΣΤ: 3, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 1, ΛΑΘΗ: 6

Η ομάδα μπήκε στην τελική ευθεία με 9 πόντους πίσω στο σκορ, με έναν εκ τους κορυφαίους παίκτες της στον πάγκο ανήμπορο να βοηθήσει, με την ψυχολογία σε κακή κατάσταση και με ένα ακόμα αρνητικό σερί 7 αναπάντητων πόντων στο ξεκίνημα. Το σκορ ήταν 71 – 55 υπέρ της γηπεδούχου, όταν τα πάντα άλλαξαν.

Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη από άκαμπτο υλικό και το έδειξε για ακόμα μια φορά. Ίσως οι μοναδικοί που πίστευαν πως μπορούσαν να γυρίσουν ένα τέτοιας δυσκολίας παιχνίδι ήταν οι ίδιοι οι παίκτες και ο προπονητής τους.

Καλή άμυνα, ριμπάουντ, γρήγορη πρώτη πάσα και δημιουργία ανισορροπίας στην αμυντική διάταξη του αντιπάλου στο transition με κατάληξη της μπάλας στο αντίπαλο καλάθι (δίποντο ή τρίποντο). Αυτό ήταν. Και κάπου εδώ στην εξίσωση μπαίνει ο Γιώργος Μπαξεβάνης. Ήταν άστοχος στα πρώτα 4 σουτ που επιχείρησε. Όχι όμως και στα τρία επόμενα. Οι συνεχόμενες καλές άμυνες, και τα διαδοχικά εύστοχα σουτ του καυτού Μπαξεβάνη άλλαξαν το μομέντουμ το αγώνα με τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν μετατρέποντας το 71 – 55 σε 71 – 67 και να μεταφέρουν το άγχος στους γηπεδούχους. Και κάπου σε αυτό το σημείο εξελίχθηκε η φάση του αγώνα.


Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το σκορ είναι 76 – 74 υπέρ του Αρχέλαου Πιερικού Κατερίνης. Η μπάλα βρίσκεται στα χέρια του playmaker της ΚουΠα, Αντώνη Τσάτση που με εξοργιστική ψυχραιμία σουτάρει έξω από τα 6,75 από το ύψος της ρακέτας και σκοράρει βάζοντας την ομάδα του μπροστά, σηματοδοτώντας ουσιαστικά και τη νίκη της ομάδας του.


Τελικό σκορ: 76 – 78
Critical Point Δ’ δεκαλέπτου: Ομάδα από μέταλλο
Όταν η θέληση για τη νίκη επισκιάζει την κούραση, και ο αθλητικός εγωισμός παρέχει έξτρα ενέργεια και έξτρα αντοχές στους παίκτες, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι άλλο από αυτό που αναγράφηκε στον πίνακα του κλειστού γυμναστηρίου της Κατερίνης. Οι παίκτες της ομάδας απέδειξαν πως ένα παιχνίδι τελειώνει μόνο στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Αγωνίστηκαν παθιασμένα, τα έδωσαν όλα, ρίσκαραν και τελικά δικαιώθηκαν.

Ομαδικά Στατιστικά Δ’ Περιόδου
1Π: 7/12, 2Π: 2/5, 3Π: 4/9 ΡΑ: 9, ΡΕ: 1, ΑΣΙΣΤ: 3, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 6

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

ΚουΠα Κιλκίς


Σίγουρα οι Σιδηρόπουλος και Μουστάκας (20 πόντοι ο πρώτος και 19 ο δεύτερος), κατέχουν και τη μερίδα του λέοντος όσο αφορά τους αριθμούς με πόντους, ριμπάουντ, κερδισμένα φάουλ και αμέτρητες μάχες κάτω από το καλάθι. Ποιος όμως μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά των Τσουλφαΐδη, Πατσούρη και Τσάτση;

Ο Ποζίδης λόγου χάρη δεν βρέθηκε σε καλή μέρα επιθετικά. Οι 5 ασίστ όμως που έδωσε έκαναν πέντε συμπαίκτες του χαρούμενους. Τι να πει κανείς για τον Μπαξεβάνη; Ο τύπος εκτέλεσε τους αντιπάλους του στο τελευταίο δεκάλεπτο δίνοντας το έναυσμα για την τελική αντεπίθεση. Κατά τον γράφοντα όλη η ομάδα μηδενός εξαιρουμένου διακρίθηκε στο παρθενικό της παιχνίδι στην κατηγορία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η ομάδα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με νίκη και μάλιστα εκτός έδρας. Τα οφέλη πολλά και χρήσιμα για τη συνέχεια.

Το ταξίδι βέβαια θα είναι μακρύ και δύσκολο. Τα εμπόδια που θα συναντήσει θα είναι πολλά, όχι όμως ανυπέρβλητα. Ωστόσο τα συμπεράσματα που εξάγονται από αυτό το ματς θα είναι πολύ χρήσιμα για τη συνέχεια. Τα έξι παιχνίδια κυπέλλου σίγουρα βοήθησαν προς την κατεύθυνση εύρεσης αγωνιστικής ταυτότητας και εβδομάδα με εβδομάδα, αγώνα με αγώνα, η ΚουΠα Κιλκίς θα βελτιώνεται, θα βρίσκει ρυθμό, θα ολοκληρώνεται.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)
Δαγκλιάρης, Τσάτσης 5(1τρ), Ποζίδης 2,Ψωμιάδης 2, Κώττης, Χοτουμανίδης 4, Τσουλφαΐδης 8, Πατσούρης 9(1τρ) , Μουστάκας 19 (1τρ.), Μπαξεβάνης 9(3τρ), Σιδηρόπουλος 20.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 28 – 22 / 43 – 48 / 64 – 55 / 76 – 78






Koupa Kilkis Μια οικογένεια, μια παρέα μια ομάδα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.