Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Το Μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου σύναξε πλήθος Κιλκισιωτών

Του Χρήστου Καναρόπουλου
Τον μέγα οπλίτη και αθλητή, τον στεφανηφόρον και εν μάρτυσι θαυμαστόν, τον λόγχη τρωθέντα πλευράν ως ο Δεσπότης, Δημήτριον τον θείο τίμησαν με κάθε λαμπρότητα οι Κιλκισιώτες, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του στο Κιλκίς, που βρίσκεται στην περιοχή "Στενημαχίτικα".

Μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου και τα όμορφα χρώματα των χρυσάνθεμων, ο θαυμαστός βίος, το Μαρτύριο και τα θαυμαστά σημεία του Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο κλίμα ευλάβειας και θρησκευτικής κατάνυξης, μέσα στο οποίο εκατοντάδες Κιλκισιώτες προσήλθαν για να εορτάσουν και να τιμήσουν την ιερά του μνήμη. 

Άλλωστε στον Χριστομίμητο Μάρτυρα το σύνολο των πιστών της ακριτικής Μητροπόλεως εκφράζουν μία ιδιαίτερη αγάπη και τιμή ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι πολλές Ενορίες είναι αφιερωμένες στο άγιο όνομά του.

Τόσο παραμονή της εορτής, όσο και ανήμερα, πλήθος πιστών συμμετείχε στις πανηγυρικές Ακολουθίες, και συγκεκριμένα στον εόρτιο Εσπερινό και την λιτανεία της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου και στην λαμπρή Θεία Λειτουργία της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχίμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, Προϊστάμενο του ως άνω Ιερού Ναού, Ιερείς και Ιεροδιακόνους.

Μεταξύ των άλλων, στις Ακολουθίες συμμετείχαν, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο εορτάζων Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας κ. Γεώργιος Μποσμαλής, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαίδης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και Φορέων, κ.α.
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καταλλήλως στο πυκνό εκκλησίασμα να εμπνευστούν και να αντλήσουν δύναμη από το μεγαλείο του Μυροβλήτη Αγίου που θυσιάστηκε και προσφέρθηκε στον Κύριο, φωτίζοντας με το Μαρτύριο του την αγάπη για την αλήθεια του Ευαγγελίου και το Φώς του Χριστού, συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού και τους συνεργάτες του για την λαμπρά πανήγυρη και την αρτιότητα των όλων εορταστικών εκδηλώσεων και ευχήθηκε σε όλους και ιδιαιτέρως όσους και όσες φέρουν το όνομα του Αγίου Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.