Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Μάθε παιδί μου γράμματα…


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Αυτό άκουγα μια ζωή, όχι μόνο από το στόμα των δικών μου γονέων αλλά και πολλών γονιών τριγύρω μας. Ανθρώπων που μοχθούσαν στη ζωή, δούλευαν και προσπαθούσαν να προσφέρουν στα παιδιά τους το καλύτερο. Αυτούς τους ανθρώπους που στεκόταν στα πόδια τους χωρίς δεκανίκια, που επιθυμούσαν διακαώς να μορφωθούν αλλά τα οικονομικά δεν τους το επέτρεπαν.

Αυτούς τους ανθρώπους που ήταν πάντοτε υπερήφανοι, που υπηρετούσαν την πατρίδα με όποιο τρόπο μπορούσαν, που δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε το κράτος, ούτε κανένα οικείο τους προς όφελός τους. Αυτοί λοιπόν οι εξαίρετοι γονείς μόχθησαν να προσφέρουν ότι δεν είχαν εκείνοι. Ευκαιρία για σπουδές, στερήθηκαν από πάνω τους για να μπορέσει το παιδί τους να έχει ένα καλύτερο αύριο, στερήθηκαν για να τα δουν να πετυχαίνουν στη ζωή.

Όλα αυτά φυσικά γκρεμίζονται μεμιάς όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνεις και ζεις την ελληνική πραγματικότητα. Με έκπληξη κάθε φορά συνειδητοποιείς πως όλα αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Τι και αν έφαγες τα μάτια σου στα θρανία, τι και αν ήσουν πάντα άριστος, τι και αν εργάζεσαι σκληρά.

Ένα είναι το μυστικό. Γράψου σε ένα κόμμα, κατά προτίμηση σε αυτό που βλέπεις πως θα κυβερνήσει. Ας είσαι ότι να ναι, ας τελείωσες με το ζόρι το σχολείο, ας μην ξέρεις να συντάξεις μια πρόταση στα Ελληνικά. Δεν πειράζει, αρκεί να σκύβεις το κεφάλι, να γλείφεις τα κατάλληλα πρόσωπα και θα πας μπροστά.

Δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια κατέχουν θέσεις ευθύνης, οι οποίες έχουν μεγάλο βάρος όχι μόνο οικονομικό μα και κοινωνικό, άτομα «ΛΙΓΑ». Λίγα σε γνώση, λίγα σε εμπειρία λίγα σε όλα. Φίλοι, γνωστοί, συγγενείς αρκεί να πηγαίνουν με τα νερά μας και θα πάρουν τη θέση που δεν τους αξίζει.

Επομένως, σε αυτή πλέον την ηλικία θα μπορούσα ξεκάθαρα να λέω «Μη μάθεις παιδί μου γράμματα, γράψου στη νεολαία κάποιου κόμματος». Δεν θα το κάνω όμως, γιατί όσο και να προσπαθούν ορισμένοι να επιβάλλουν τη μετριότητα δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.