Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (5/10/2019)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
O Δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης θα συμμετάσχει την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις ενημερωτικές διεργασίες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων, στις Βρυξέλες, προσκεκλημένος της ευρωβουλευτού κ. Μαρίας Σπυράκη. Είναι η δεύτερη φορά που η ευρωβουλευτής τον προσκαλεί στις Βρυξέλλες, τον Απρίλιο του 2016 είχε συμμετάσχει σε ημερίδα για χρηματοδοτικά προγράμματα με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του επιμελητηρίου Κιλκίς.

Η αντιπλημμυρική προστασία, λόγω της εποχής των βροχοπτώσεων με καθαρισμούς φρεατίων, τσιμενταυλάκων και με ειδική μέριμνα και παρεμβάσεις στα σημεία όπου παρουσιάζονται συστηματικά προβλήματα όπως και η αγροτική οδοποιία τώρα που ξεκινά η συλλογή καστάνου στον ορεινό όγκο, η συλλογή βάμβακος και η περίοδος οργώματος και σποράς στις ημιορεινές και πεδινές περιοχές, είναι οι άμεσες προτεραιότητες του δήμου Παιονίας.

Αυτό αποφασίστηκε στην διευρυμένη εκτελεστική επιτροπή του Δήμου που συνεδρίασε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και στην οποία συμμετείχαν εκτός του δημάρχου και των αντιδημάρχων, οι τρεις πρόεδροι των νομικών προσώπων του δήμου.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου η κ. Αγγελική Κοσμοπούλου η κ. Πέγκυ Ξηροταγάρου και ο κ. Ιωάννης Κουρτίδης εκπροσωπώντας το ίδρυμα Λασκαρίδη, πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Παιονίας κ. Κώστα Σιωνίδη . Το ίδρυμα Λασκαρίδη στάθηκε αρωγός του δήμου Παιονίας την περίοδο της μεγάλης έξαρσης του προσφυγικού και η σημερινή συνάντηση εστίασε στις δυνατότητες που προκύπτουν για κοινές δράσεις και περαιτέρω συνεργασία.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου η πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γραμμάτων και τεχνών Αξιούπολης πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Παιονίας. Στην ολιγόλεπτη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την συνεργασία του συλλόγου με τον δήμο.

Όταν ακούμε την φράση εταιρική κοινωνική ευθύνη αυτόματα η σκέψη μας παραπέμπει σε πρωτοβουλίες και δράσεις που ανέλαβε κάποια μεγάλη εταιρεία προκειμένου να συνεισφέρει σε ένα κοινωνικό ή περιβαλλοντολογικό πρόβλημα. Οι ενέργειες αυτές τυγχάνουν συνήθως, μεγάλης προβολής και κοινωνικής επιδοκιμασίας λόγω του μεγέθους της εταιρείας ή της κρισιμότητας του προβλήματος . Η ευαισθησία και η ενεργοποίηση στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα είναι στάση ζωής και όχι οικονομικό μέγεθος και έχει την ίδια αξία όταν την επιδεικνύει ο κάθε επιχειρηματίας ανεξαρτήτως του οικονομικού μεγέθους της επιχείρησης του.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και εταιρικής ευθύνης είχαμε πρόσφατα στο Πολύκαστρο όπου δύο επιχειρηματίες, ο κ. Αναστάσιος Μιχαϊλίδης (καφετέρια ABC) και ο κ. Παναγιώτης Αβραμίδης (καφετέρια ΑΝΤΙΚ) προσέφεραν τα απαραίτητα ειδικά υλικά προκειμένου ο καθαρισμός τον οποίο πραγματοποιούσε η υπηρεσία καθαριότητος στο σιντριβάνι και στο ποταμάκι της κεντρικής πλατείας να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η υπηρεσία καθαριότητος ευχαριστεί και τους δύο επιχειρηματίες για την προσφορά τους, η αξία της οποίας προκύπτει εκ του αποτελέσματος.

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου οι πολιτευτές του κόμματος Ελληνική λύση κ. Παρθένα Σαββίδου και κ. Γιάννης Κεμετσετσίδης επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Παιονίας κ. Κ. Σιωνίδη στο δημαρχείο του Πολυκάστρου προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην δομή της Ν. Καβάλας και στον δήμο Παιονίας γενικότερα με την παραμονή προσφύγων και μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.